lo carrer del riu

lo carrer del riu

28 d’abril, 2009

Barça 0 - Chelsea 0

Puyal 280409

Els de Guardiola han controlat el partit des de l'inici, sense deixar que els de Hiddink pràcticament creuessin el mig del camp en els primers 40 minuts. Els blaugrana tocaven en defensa i buscaven el gol amb xuts des de la frontal. Iniesta, Henry, Eto'o, Xavi o Alves ho han intentat, però l'opció més clara l'ha tingut Drogba. Una mala passada de Márquez a Valdés l'ha aprofitat el davanter ivorià per provar-ho dues vegades. El porter blaugrana ha tornat a estar providencial i ha evitat el gol dels anglesos amb dues aturades de molt mèrit. A la represa, la primera mala notícia. Márquez s'ha fet mal al menisc i sembla que diu adéu a la temporada. Però ha entrat Puyol i el Barça s'ha refet. Primer ho ha provat Ballack, però de seguida Eto'o ha fet lluir Cech en un u contra u. Ja en el temps afegit Bojan i Hleb han pogut anotar, però no han estat encertats. Una altra mala notícia és que el capità Puyol ha vist una targeta groga que no li permetrà jugar a Londres. Ara, el Barça ha d'aparcar la Lliga de Campions i centrar-se en la lliga, perquè ja sabeu on anem aquest dissabte. elPeriódico: El Barça no pot enderrocar el mur del Chelsea i perd Márquez i Puyol per a la cita de Londres

Avui: Tocarà èpica a Londres

FOTOGALERIA SPORT: les millors imatges del partit

Puigcercós avisa que podria sortir del Govern o convocar eleccions si hi ha un mal acord

Joan Puigcercós 280409 Ràdio4

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha avisat aquest dimarts el PSC que si s'arriba a un mal acord de finançament Esquerra 's'ho plantejaria tot', ja sigui 'sortir del Govern' o forçar la convocatòria d'eleccions. Aquest mateix dilluns Carod havia descartat aquesta possibilitat que qualificava d''acte de covardia' argumentant que si això succeïa Esquerra no tornaria a entrar al Govern en tota una generació ja que 'ningú tindria interès en pactar amb una formació que abandona el Govern quan hi ha dificultats'. El líder dels republicans ha afirmat que si no s'aprova el finançament, el Parlament ha d'aprovar el model que defensa i tornar-lo a presentar a Madrid. 'Aquí hi ha d'haver el compromís de tots els partits catalans inclòs el PSC', ha assenyalat.

Avui: Puigcercós avisa el PSC que es plantejarà sortir del govern o convocar eleccions si hi ha un mal acord

VilaWeb: Puigcercós avisa que Esquerra sospesarà la sortida del govern si hi ha un mal acord de finançament

directe.cat: El Govern només donarà un sí a un acord de finançament si els tres socis l'aproven

El Síndic de Greuges alerta de la saturació als centres educatius

Denuncia retards en la construcció de noves escoles i instituts

El Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, ha explicat que les queixes relaten problemes de saturació de l'oferta educativa o de manca de provisió suficient de places. Aquesta situació ha provocat l'assignació de places a alumnes fora de les seves zones d'influència o a escoles allunyades dels domicilis familiars, i ampliacions de ràtios, de grups i de centres un cop acabada la preinscripció. En la segona compareixença al Parlament per explicar l'Informe 2008, ha dit que també hi ha retards en l'inici de les obres de construcció de nous centres, o de rehabilitació i manteniment dels antics, de totes les escoles i els instituts provisionals que estan en aularis prefabricats.

La Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic assegura que la vaga ha estat un 'èxit rotund' al País Valencià

La Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic ha qualificat d''èxit rotund' el seguiment de la vaga convocada per aquest dimarts al País Valencià contra la política educatiuva del conseller Alejandro Font de Mora. Des de la Plataforma situen el seguiment en un 70% de professors i 90% d'alumnes, mentre que la conselleria d'Educació rebaixa les xifres fins al 21% de docents (dades del 53% dels centres), sense oferir dades del seguiment entre l'alumnat. La Plataforma assegura que és una 'vaga de la societat' contra la política 'nefasta' del PP que arriba després de mesos intentant negociar amb el conseller sense arribar a resoldre res. Per aquest vespre hi ha convocades més mobilitzacions a les 19 h davant el Palau de la Generalitat a València i davant el Servei Territorial a Alacant i Castelló.

VilaWeb: Milers de manifestants tornen a impugnar la política educativa de Font de Mora

La bandera espanyola també oneja a la Casa de Juntes de Gernika

"Nova imposició de la bandera", segons l'esquerra abertzale La bandera espanyola oneja a la Casa de Juntes de Gernika en compliment d'una sentència del Tribunal Suprem que exigeix la presència d'aquest símbol espanyol en edificis públics.

Segons han indicat fonts de les Juntes Generals, la bandera d'Espanya va ser col·locada el diumenge passat a l'entrada del recinte que acota la seu foral a Gernika junt a les banderes biscaïna, basca i europea. La bandera estatal oneja també a la seu de les Juntes de Biscaia a Bilbao des del passat 20 d'abril i al Parlament Basc des del 5 de febrer, així com a l'Ajuntament de Bilbao i a l'Acaèmia de l'Ertzaintza a Arkaute.

L'esquerra abertzale ha criticat que s'hagi hissat la bandera espanyola i ha retret al PNB que hagi "acatat" el que al seu parer és "un clar atac al dret a decidir" del poble basc. Per mitjà d'un comunicat, l'esquerra abertzale ha subratllat el fet que la bandera es col·loquès precisament el 26 de abril, és a dir, "en el 72 aniversari del bombardeig de Gernika". Viquipèdia: Bombardeig de Guernica

El Camp de Tarragona i l'Ebre fan pinya perquè l'autovia A-68 acabe a Catalunya

Un centenar de polítics i empresaris del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre van reunir-se ahir al Palau del Castellà de Gandesa per reclamar al Ministeri de Foment que l'autovia A-68, que connectarà el nord-est de l'Estat amb el litoral mediterrani, segueixi el traçat de l'N-420 a partir de Gandesa fins a arribar a Tarragona. Les quatre cambres de comerç de la demarcació, quaranta ajuntaments, vuit consells comarcals, catorze patronals i els sindicats van signar un manifest que s'enviarà a Foment i que pretén contrarestar la pressió que s'ha fet des dels governs aragonès i valencià perquè l'A-68 acabe a Vinaròs (Baix Maestrat). El secretari per a la Mobilitat de la Generalitat, Manel Nadal, va ser a l'acte i va garantir el suport de la Generalitat en la reivindicació.

Blog de Pere Muñoz: PER L'OPCIÓ CATALANA DE L'A-68

Isabel-Clara Simó: La pobresa a Catalunya

Hi ha notícies que són tan sorprenents que no t'esperes veure-les en lletra petita, en llocs que passen sovint desapercebuts. Una d'elles ens afecta del tot: diu que Creu Roja distribuirà 3.801 tones de menjar a Catalunya, procedent del Programa d'Aliments dels excedents de la UE. Sembla que la UE ha comptabilitzat 86.700 persones en "situació de vulnerabilitat", és a dir, que passen gana, a Catalunya. Algú ens hauria d'explicar per què, per més retòrica de crisi que s'utilitzi. També ens haurien d'explicar per què aquesta crisi ha atacat de manera tan contundent Catalunya, tan treballadora, per sobre de totes les autonomies de l'Estat. I algú encara ens hauria de dir per què, si l'Estat es queda 3.000 euros meus, i de cada ciutadà de Catalunya, cada any, ara hem de tenir un ajut semblant al que es dóna a les zones en guerra o que acaben de sofrir una catàstrofe. I algú, a sobre, ens hauria d'explicar per què donem les nostres Creus de Sant Jordi a algunes persones que han desitjat que ara estiguem en la pobresa, en detriment de les que sí que han treballat per aquest país. Em pregunto en què queda allò de la solidaritat. Ens cal l'almoina d'Europa i menjar els seus excedents mentre ens regategen, amb les ungles afilades, una part dels diners amb què contribuïm a luxosos aeroports i al funcionament de ministeris inoperants. També em pregunto quina part de responsabilitat tenen els nostres empresaris, especialment els de la construcció, perquè res no passa perquè sí, i quan algú exigirà respostes als qui han abusat del seu càrrec i han donat llicències alegrement o crèdits de risc als amiguets. En definitiva: em pregunto per què som pobres i a sobre munyits com vaques lleteres. 20 minutos: Distribueixen 3.800 tones d'aliments a 85.000 pobres a Catalunya