lo carrer del riu

lo carrer del riu

25 de setembre, 2011

Salvador Cot: Senyor Tomás, torni de turista

Un setanta per cent dels ciutadans espanyols no tenen cap interès en l'espectacle dels braus, però això és igual. El nacionalisme d'estat és d'una radicalitat tal que superposa els símbols identitaris a qualsevol consideració de tipus cívic o ètic. Mentre hi hagi Espanya, hi haurà toreros. És la seva opció, però no la de la resta del món.

En canvi avui i aquí es materialitza una victòria incontestable del civisme. Quan mori l'últim brau d'aquesta tarda a la Monumental s'haurà acabat, definitivament, amb una pràctica indefensable a través de la democràtica directa i la participació popular. En aquest cas, el catalanisme ha respost a una demanda animalista d'abast internacional. Ha estat una victòria de les bases, no pas dels partits, que mai no haurien pres la iniciativa en un debat tan simbòlic com aquest. És a dir que, com sol passar en aquest país, és la gent qui s'organitza i qui guanya.

O sigui que, en fi, potser no som imparables, però el que sí sé és que no tenim voluntat de parar. Salvador Cot: Qui va matar a Dudalegre?

Arnaldo Otegi: "La pau vindrà dels que reivindiquen el dret a un Estat basc"

Milers de persones han sortit al carrer a Bilbao per mostrar la seva repulsa per la sentència que ha condemnat a la presó, entre altres, l'exportaveu de Batasuna, Arnaldo Otegi. Otegi, sentenciat a 10 anys de presó, ha transmès en una carta, llegida a Bilbao al final d'una manifestació en protesta per aquesta condemna, que la pau arribarà de mans dels que reivindiquen "el dret a ser Estat del poble basc".

La manifestació que ha recorregut aquesta tarda els carrers de la capital biscaïna estava convocada per denunciar les condemnes imposades per l'Audiència Nacional a Otegi i a quatre membres més de l'esquerra abertzale, acusats de pertinença a ETA.