lo carrer del riu

lo carrer del riu

24 de juliol, 2009

Joan Puigcercós insta el PSC a 'no baixar d'aquest tren' perquè ara caldrà vigilar la LOFCA

El president d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Joan Puigcercós, ha assegurat aquest matí que 'Espanya sempre intentarà aixecar-nos la camisa' i, en aquest sentit, ha demanat al PSC que 'no baixi d'aquest tren' i a CiU que hi pugi perquè cal estar pendent 'del partit de tornada' en referència a la tramitació de la LOFCA, en què caldrà 'vigilar els punts i comes i la lletra petita'. Puigcercós ha destacat que gràcies a ERC el país ha pogut 'celebrar una victòria' ja que s'ha aconseguit un 'gran acord de finançament' tot i que considera que 'el títol sisè de l'Estatut 'és un camp de mines, sotracs, llacunes i ambigüitats que no facilitaven de cap manera la negociació'.

Malgrat celebrar l’acord, Puigcercós ha avisat que els republicans tenen com a meta final el concert econòmic, que sempre han reivindicat. “Som partidaris de la política del mentrestant, mentrestant aquest país no disposi d'un concert econòmic”, ha dit, “hem aconseguit un bon acord”.

El Parlament aprova que l'acord compleix amb l'Estatut i prioritzarà recursos per a l’estat del benestar

El Ple monogràfic sobre finançament que s'ha celebrat divendres al Parlament s'ha acabat amb l'aprovació d'una resolució, presentada pel tripartit, que avala que l'acord de finançament compleix amb l'Estatut i que determina que els recursos provinents del nou model es destinaran a reforçar els serveis de l'estat del benestar que presta la Generalitat. La resolució també estableix una prestació amb forma de renda-formació durant el període de reciclatge dels aturats que no tinguin subsidi. Les propostes de resolució de l'oposició han estat rebutjades, també la que posava negre sobre blanc la proposta de Mas d'acceptar l'acord davant la situació de crisi si el tripartit admetia que no compleix l'Estatut.

Duran creu que 'el temps' farà veure que 'Zapatero ha tornat a enganyar els catalans'

Home, això és jugar a cavall guanyador!!! El portaveu de Convergència i Unió (CiU) i líder d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC) ha assegurat que, amb el temps, els ciutadans de Catalunya (cC) podran comprovar com, amb el nou model de finançament, el president del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero (ZP) 'ens ha tornat a enganyar'. Així, Duran i Lleida reitera la tesi de CiU de que l'acord no compleix allò que dicta l'Estatut i constata que no compleix 'ni de bon tros l'Estatut en aspectes fonamentals'. El democratacristià creu que aviat es veuran les 'conseqüències econòmiques per als catalans' ja que el dèficit fiscal es reduirà molt poc i Catalunya continuarà pagant més del que rep.

Així ho ha manifestat en la seva carta setmanal on, tot i això, admet que el nou acord és millor que l'assolit entre CiU i PP el 2001, sense deixar de reivindicar que aquest va ser 'un bon acord' que va permetre duplicar el pressupost de la Generalitat.

Visions crítiques de l'acord de finançament (5)

En aquest cinquè lliurament de la sèrie de visions crítiques sobre el nou model de finançament, el professor de Dret Constitucional i vice-president del Cercle d'Estudis Sobiranistes, Hèctor López Bofill, diu que hi ha molt poques garanties de compliment de les xifres que ha anunciat el govern català; el president de Sobirania i Justícia, Agustí Bassols, diu que 'és un molt mal acord que tindrà conseqüències'; i l'economista i eurodiputat, Ramon Tremosa, explica que l'acord només es podria considerar un bon pacte si no hi hagués l'estatut.

Deumil.cat creu que l'acord de finançament mostra la 'urgència de trencar vincles amb l'Estat espanyol'

Deumil.cat s'uneix a les manifestacions públiques d'altres entitats com la Plataforma pel Dret de Decidir (PDD) i Òmnium Cultural rebutjant el nou model de finançament pactat pel Govern amb l'executiu espanyol. En un comunicat, Deumil.cat demana 'engegar un procés sobiranista' ja que 'com era del tot previsible' l'acord és 'insuficient i signat a la baixa' i, juntament amb una hipotètica sentència negativa del Tribunal Constitucional espanyol (TC) sobre l'Estatut, demostraran la 'urgència de passar pàgina de la via estatutària i tota subordinació amb Espanya'. Deumil.cat demana un 'ampli front' de treball conjunt entre les plataformes sobiranistes per 'passar pàgina i trencar amb Espanya'.

Es presenta l'assemblea d'Endavant a Mallorca

Aquest divendres s'ha fet pública la presentació de la nova assemblea d'Endavant (Organització Socialista d'Alliberament Nacional) a Mallorca. Serà la primera assemblea d'aquesta organització de l'Esquerra Independentista (EI) a les Illes formada per persones provinents de la militància a la CEPC i Maulets i que volen continuar treballant, ara des d'Endavant. Constaten que l'EI és l''única eina amb voluntat i possibilitats reals de construir la unitat popular que durà a la ruptura nacional i social que volem'. Destaquen que això suposarà un 'salt qualitatiu' ja que per primera vegada en molts anys hi haurà 'una organització nacional adulta' d'aquest moviment a l'Illa.

El Suprem ordena la dissolució dels grups municipals d'ANB

El Tribunal Suprem ha acordat la dissolució dels grups municipals d'Acció Nacionalista Basca (ANB) a 125 ajuntaments en execució de la sentència que va il·legalitzar la formació al setembre de 2009. Es demana als alcaldes dels municipis afectats que 'cessin l'abonament de tota quantitat que vinguessin percebent els grups'. Després de la dissolució acordada pel jutge de l'Audiència Nacional, Baltasar Garzón, només queden uns quants consistoris amb grup municipal propi. Ara els regidors de la formació passaran a ser membres no adscrits dins el seu consistori i no rebran cap compensació econòmica. Aquesta decisió afecta també als grups forals de la Diputació d'Àlaba.

Montilla avisa al TC espanyol que si retalla el model lingüístic farà 'el joc' a qui vol la 'fractura social' a Catalunya

Convida als ciutadans nouvinguts a 'parlar el català sense por' El president de la Generalitat, José Montilla, ha mostrat la seva 'preocupació' davant la possibilitat que el model lingüístic català 'pugui ser esmenat, total o parcialment, pel Tribunal Constitucional' espanyol en la seva sentència sobre l'Estatut. Montilla ha remarcat que aquest és un model que 'durant 25 anys ha funcionat' amb 'el màxim consens social i polític'. Per això, 'una desqualificació d'aquest exemple de convivència seria fer el joc a interessos partidaris i partidistes que només busquen la fractura social a Catalunya'. El president ho ha dit en una entrevista que publica la revista de la Plataforma per la Llengua, on Montilla ha admès que el seu català 'necessita millorar'.

La justícia tomba per 'confusa, contradictòria i incongruent' la decisió de Camps d'impartir Ciutadania en anglès

També declara nul·la l'opció que els alumnes s'acullin a l'objecció de consciència La secció segona de la sala del contenciós-administratiu del Tribunal Superior de Justícia valencià ha decidit d'anul·lar la decisió del president Camps d'impartir en anglès l'assignatura d'Educació per a la Ciutadania perquè la considera 'confusa, contradictòria i incongruent'. Així mateix, també anul·la la possibilitat d'aprovar-la declarant-se'n objector de consciència i realitzant tan sols un treball.

La sala ha estimat els recursos interposats per CCOO i per l'advocat de l'estat espanyol contra l'ordre per la que s'establixen formes d'organització pedagògica per a impartir l'assignatura d'EpC i els Drets Humans. Assenyala que la Generalitat ha defensat la 'imposició' d'impartir una assignatura curricular en una llengua estrangera, quan només té capacitat per a implementar un programa plurilingüe en el sistema educatiu valencià.

Un llamp va causar l'incendi d'Horta de Sant Joan

Un llamp va causar l'incendi d'Horta de Sant Joan en què van morir quatre bombers i en van resultar ferits greument dos més. És la conclusió de la investigació del Cos d'Agents Rurals de Medi Ambient, segons ha anunciat aquest divendres al migdia el conseller del ram, Francesc Baltasar. Paral·lelament, el secretari general d'Interior, Joan Boada, ha explicat que unes setanta dotacions terrestres i set mitjans aeris dels bombers continuaran treballant al Parc Natural dels Ports davant l'amenaça d'alguna fumarada i per evitar revifades. Tot i així, ha assegurat que l'incendi que crema des d'aquest dilluns està del tot controlat i que es donarà per extingit en els pròxims dies. Boada ha afegit que aquest ha estat un incendi molt complicat per l'orografia de la zona, les altes temperatures i el fort vent que ha bufat aquesta setmana. Segons el secretari, l'incendi s'ha pogut controlar perquè aquest dijous el vent no va bufar com en un principi s'esperava. Finalment, s'han cremat unes 1.140 hectàrees, gran part de les quals dins del Parc Natural dels Ports de Beseit. Sobre els dos bombers que continuen ingressats a la unitat de cremats de l'hospital Vall d'Hebron, ha explicat que tots dos continuen en estat greu i que un d'ells està molt crític.

Adéu a 'Minoria Absoluta'

MINORIA ABSOLUTA 240709 RAC1

El programa d'humor i sàtira política, Minoria Absoluta, s'acomiada aquest divendres amb el seu últim programa amb una edició especial des del Teatre Tívoli de Barcelona. LA SEGONA HORA 240709 RAC1

El programa realitzat per Toni Soler, Manel Lucas i Queco Novell va començar l'any 2000 i va anar guanyant audiència i adeptes fins al punt que va passar de ser un programa de cap de setmana a tenir dues hores diàries a l'antena de RAC1. L'equip del programa ha ofert al llarg d'aquests anys entrevistes, paròdies polítiques i el seu particular punt de vista de l'actualitat, amb grans imitacions de polítics i s'ha convertit en el més escoltat d'aquesta franja horària.

Aquests anys de treball els han fet merèixer el premi ciutat de Barcelona al 2005 i el premi Ondas l'any 2006, entre d'altres.

El Minoria Abosluta ha estat el punt de partida de Polònia i Crackòvia amb què han fet el salt a la televisió.