lo carrer del riu

lo carrer del riu

29 de gener, 2010

Una dotzena de pobles pel cementiri nuclear

Hi haurà hòsties!!! Un total de dotze pobles han presentat davant el Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç candidatures a acollir el Magatzem Temporal Centralitzat (MTC) de residus nuclears, han indicat fonts del sector.

Amb aquestes sol·licituds es tancarà aquest divendres el termini perquè els ajuntaments es postulen com a candidats a albergar el complex i consideren que l'interès despertat pel MTC es deu en part a un efecte crida que ha augmentat l'interès dels municipis conforme anaven apareixent els primers candidats, pel que entenen que, de prolongar el termini d'acceptació, s'haurien rebut més candidatures.

A més, assenyalen que, de la dotzena d'ajuntaments interessats, una part important correspon a localitats properes a centrals nuclears, el que demostra que en aquestes àrees aquesta font d'energia es percep com a segura.

Els candidats són: Yebra (Guadalajara), Ascó (Tarragona), Santervás de Campos (Valladolid), Torrubia (Soria), Villar de Cañas (Conca), Melgar de Arriba (Valladolid), Zarra (València), Melgar de Abajo (Valladolid), Albalá (Cáceres), Santiuste de San Juan Bautista (Segovia), Villar del Pozo (Ciudad Real) i Congosto de Valdavia (Palencia).

and the winner is...

elPeriódico: Allau de candidatures a última hora per albergar el magatzem nuclear

El Parlament instarà l'Estat a rebutjar la candidatura d'Ascó

El govern espanyol haurà de desestimar "de manera definitiva" la ubicació del magatzem nuclear al terme municipal d'Ascó. Si més no així ho reclamarà el Parlament a través d'una resolució que ahir van acordar els tres socis del govern i que, presumiblement, es votarà en el pròxim ple.

El text recorda que el Parlament ja va votar el 2008 una resolució que rebutjava aquesta instal·lació a la Ribera d'Ebre, la Terra Alta i el Baix Camp, i per extensió a tot el territori de Catalunya. Precisament aquella resolució, que es va aprovar malgrat el vot en contra del PSC, ha estat un dels punts en què s'ha basat el tripartit per rebutjar la instal·lació d'Ascó.

elPeriódico: El PSC se suma al rebuig del Parlament a la candidatura d’Ascó

elPeriódico: L’eloqüent tranquil·litat del president

Qui diu què sobre Ascó

La Torre de l'Espanyol aprova la primera moció que rebutja el magatzem per a la Ribera d'Ebre un cop presentada la candidatura riberenca, enmig d'una batalla pel recompte d'adeptes al «sí» i al «no» L'assemblea de l'Associació de Municipis en Àrees amb Centrals Nuclears (AMAC), que es va fer dimecres a Madrid, ha obert la guerra sobre l'escenificació de qui té més suports dins de l'àrea nuclear d'Ascó, si els partidaris del «sí» a l'MTC o els contraris al fet que el magatzem s'instal·li a la Ribera d'Ebre. És a dir, els uns, amb la direcció de l'AMAC al capdavant, volen elevar Ascó a la condició de candidat de zona, i els altres volen enfocar una falta de consens que, d'altra banda, sembla evident, encara que d'entre els tretze alcaldes de la zona nuclear d'Ascó cridats a l'assemblea, només un, el de Flix, aixequés la veu per mostrar la seva disconformitat.

Però el «no» ha tingut altres vies d'expressió. Dos alcaldes més, els de la Fatarella i el de Corbera d'Ebre, no van assistir-hi com a mostra de disconformitat i ara també la posició obertament contrària de l'Ajuntament de la Torre de l'Espanyol, que ahir va aprovar per unanimitat una moció que, per primer cop des que Ascó va fer el pas endavant, rebutja el magatzem no només al terme de la Torre sinó també a tota la comarca de la Ribera. El Punt: L'alcalde d'Ascó evita els contraris a l'MTC no presentant-se al Consell Comarcal

La junta del FC Barcelona decideix la data del 13 de juny per a les eleccions a la presidència del club

La junta del FC Barcelona ha decidit aquest divendres que les eleccions a la presidència del club se celebraran el 13 de juny i el procés electoral començarà a finals d'abril, segons ha anunciat aquest divendres el president Joan Laporta. Laporta ha justificat la data per "raons esportives" i per "no interferir la marxa de l'equip ni dels interessos esportius" i ha reconegut que ha consultat la decisió amb l'entrenador Josep Guardiola.

Les campanes ja són legals

Mireu en què mos entretenim i ENRESA va fent de les seues El govern ha decidit protegir el so de les campanes de les esglésies. Per això l’ha declarat patrimoni cultural immaterial sonor del país. D’aquesta manera en el nou reglament que regularà l’activitat diària dels centres de culte de Catalunya, que desplega la llei de centres de culte, les campanes han estat excloses de les condicions de protecció acústica a què s’hauran d’atenir els temples i locals de les diferents confessions. A partir d’ara, doncs, els ciutadans queixosos dels campanars que s’han dedicat a fer mòbing i han dut als tribunals pagesos o parròquies, no cal que s’hi esforcin. El so de les campanes ja no és un soroll, és patrimoni de tothom, i com a tal estarà protegit, sempre que no superin els respectius límits de decibels establerts per cada municipi.

Gairebé dues de cada deu persones en edat de treballar no tenen feina a Catalunya

L'atur a Catalunya va crréixer en 187.300 persones durant el 2009, una xifra que situa la taxa global en un 17,01% i eleva el nombre total de desocupats fins a 643.100.

De fet, segons les dades de l'Enquesta de Població Activa (EPA) feta pública aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), l'últim trimestre de l'any, Catalunya va estar entre els territoris de l'Estat que van experimentar un augment més important del nombre d'aturats, amb 35.900 persones més sense ocupació. Per davant de Catalunya només s'hi va situar Andalusia (amb 39.600 aturats més).

Pizarro plega

A enemigo que huye... Va ser el fitxatge estrella del PP per a la campanya de les eleccions al Congrés del 2008, i des de l’òrbita popular se l’equiparava en mèrits a l’aleshores ministre d’Economia, Pedro Solbes. Però menys de dos anys després, marginat i sense cap presència al grup parlamentari ni al partit, ha decidit plegar.L'expresident d'Endesa i diputat del PP Manuel Pizarro ha comunicat al president del Partit Popular, Mariano Rajoy, la seva decisió de renunciar a l’acta de diputat “per raons estrictament personals”, segons ha informat el partit en un comunicat.

elPeriódico: El diputat Manuel Pizarro comunica a Rajoy que abandona el seu escó al Congrés