lo carrer del riu

lo carrer del riu

30 d’octubre, 2009

Més de sis-cents mil catalans podran votar sobre la independència el 13 de desembre

Sis-cents vint-i-tres mil catalans, pel cap baix, podran votar en la consulta sobre la independència que es farà el 13 de desembre a més de cent municipis del Principat. Hi podran votar tots els ciutadans empadronats en aquests muncipis que tinguin més de setze anys i amb independència de la seva nacionalitat. És previst que abans de donar per tancada la llista, a mitjan novembre, s'hi incorporin força més municipis.

Avui: Més de 620.000 persones estan convocades a votar el 13-D

Els liberaldemòcrates d'Escòcia decideixen avui si donen suport a un referèndum sobre la independència

El partit liberal demòcrata escocès (SLD) es reuneix avui a porta tancada per discutir la posició a prendre en el referèndum que vol fer el govern d'Escòcia l'any que ve sobre la independència. Per mirar de convèncer-los, el primer ministre i president de l'Scottish National Party (SNP), Àlex Salmond, va proposar que a la consulta es votés o bé la independència, o bé continuar al Regne Unit o bé ampliar els poders que ara té el govern autonòmic.

'Som flexibles perquè mirem d'aconseguir una majoria en favor del referèndum. Per això l'única cosa que demanem d'entrada és que la independència figuri a la papereta; tota la resta és negociable', va dir Salmond fa uns quants dies.

En principi, el partit liberal demòcrata s'oposava a la consulta, però aquests últims mesos han sortit veus importants del partit favorables al referèndum. Això ha fet que el partit reconsiderés la seva posició i convoqués la reunió d'avui, en què tothom exposarà el seu parer i es decidirà una posició comuna.

Camps dóna 10 dies a ACPV perquè talli les emissions de TV3 a València

El govern valencià ha requerit avui a Acció Cultural del País Valencià (ACPV) a tancar el repetidor que emet el senyal de TV3 a València i l’Horta en el termini de deu dies hàbils a partir del dia d’avui. Al matí s’ha personat un funcionari de la Generalitat Valenciana a la seu central de l'entitat i ha comunicat a l’entitat l’ordre de cessament de les emissions de TV3 i de tancament del repetidor de Perenxisa. Passat els deu dies, si ACPV no tanca el repetidor, la Generalitat procedirà al tancament forçós i deixarà sense cobertura a les comarques de l’Horta, part del Camp de Morvedre, Camp de Túria, Foia de Bunyol i Ribera Alta i Baixa -es veurien afectats uns 1.300.000 habitants.

Davant d'aquesta situació, ACPV 'torna a demanar una vegada més al Govern Valencià que no procedisca a executar el tancament del repetidor, i continuar amb la seua política de censura i de tancament d’una televisió pública, amb el que implica d’agressió contra la llibertat d’informació, la llibertat d’expressió i la llengua i la cultura catalanes.'

L'entitat també considera que 'l’única possibilitat d’aturar el tancament de la xarxa de TV3 al País Valencià és aconseguir les 500.000 signatures de la iniciativa legislativa popular Televisió Sense Fronteres que faran possible el projecte de llei estatal que done cobertura a aquestes emissions. VilaWeb: El govern valencià dóna deu dies hàbils a Acció Cultural per a tancar el repetidor de TV3 de Perenxisa

Campos torna !!!

Farà el mateix lo Güito a Miravet? El convergent Santiago Campos, que va ser alcalde de Móra d'Ebre entre els anys 1987 i 2003, es planteja seriosament tornar a la política municipal. Però tot i que continua sent militant de Convergència, assegura que no ho farà amb la candidatura de CiU, sinó amb una llista independent que no descarta haver d'encapçalar si li ho demanen molt. Campos considera que l'Ajuntament morenc necessita una quarta força política, «per una qüestió d'equilibri i perquè es respecti el vot dels ciutadans», i prepara una candidatura «catalanista i amb gent d'esquerres, de centre i de dreta», «que no es vengui a cap força exterior». Segons l'exalcalde, la nova llista independent no serà cap «marca blanca» de CiU. De fet, diu que a Convergència ja li han demanat que no tire endavant el nou projecte.

Alego: Quan los dinosaures dominaven les Terres