lo carrer del riu

lo carrer del riu

05 de març, 2008

Antoni Bassas entrevista Joan Ridao, ERC.

Vilaweb: Entrevista a Joan Ridao

La Vanguardia: Pilar Rahola entrevista a Joan Ridao

El crític de vins Robert Parker dóna la puntuació màxima a un vi del Priorat en una classificació estatal

El vi prioratí 'Clos Erasmus' ha obtingut cent punts, la puntuació màxima, en una llista elaborada pel reconegut crític de vins Robert Parker, on avalua els millors vins de l'Estat. En aquest llistat també hi apareix amb 99 punts 'L'espectacle', un vi de la DO Montsant, elaborat al celler La Laurona pel vinater René Barbier. Entre els vint-i-dos primers vins de la llista, que han obtingut més de 98 punts, n'hi apareixen set de catalans que pertanyen a les dos DO de la comarca del Priorat: sis de la DOQ Priorat i un de la DO Montsant.

El Periodico: El Priorat es confirma com a meca del vi

Ecologistes en Acció denuncia que la central tèrmica de Mequinensa farà incrementar els nivells d'ozó troposfèric fins a Tarragona

La central tèrmica de Mequinensa provocaria un augment significatiu dels nivells d'ozó troposfèric en un radi aproximat de 60 km o més al voltant del punt d'ubicació, depenent de les condicions atmosfèriques, en especial el règim de vents, que afectaria a diferents poblacions tant de l'Aragó com de Catalunya (amb una afectació podria arribar a la ciutat de Tarragona), segons ha assegurat Ecologistes en Acció. Aquestes conclusions s'extreuen, segons el grup ecologista, dels estudis encarregats per l'Instituto Aragonés de Gestión Ambiental, que va demanar un informe sobre la qualitat de l'aire a la Direcció General de Qualitat Ambiental (amb instal·lacions mòbils de mesuraments contaminants) i un estudi a la fundació Centre d'Estudis Ambientals dels Mediterrani (CEAM) sobre l'efecte que produiria la Central Tèrmica als nivells d'ozó troposfèric a l'entorn de Mequinensa.

Aznar creu que després de Kosovo, altres nacionalismes es preguntaran: "Per que ells sí i nosaltres no?"

José María Aznar considera que reconèixer la independència de Kosovo, declarada unilateralment pels seu Parlamento, suposa "un immens error" i equival a "crear una possibilitat, un horitzó i una esperança" per a que altres nacionalismes considerin que també és realitzable "una opció similar" quan "arribi el seu moment".

En un article publicat pel diari italià Il Messagero, l'expresident del govern espanyol considera que tot i que territoris com "el País Basc, Flandes i Escòcia", no tenen "res a veure amb la situació de Kosovo", la consecució de la independència de Kosovo augmentarà les possibilitats que altres considerin possible realitzar "opció similars". "Cal dir-ho clarament: reconèixer Kosovo en la situació actual i en la forma actual és un error que tindrà greus conseqüències", ha remarcat Aznar.

Per a Aznar, reconèixer la independència de Kosovo "significa acceptar a l'escenari internacional el principi d'autodeterminació dels pobles i el canvi, sense necessitat de consens, de les fronteres europees" i adverteix que "l'experiència" sobre aquests punts ha estat "catastròfica en el passat".

Per a l'expresident, les conseqüències de Kosovo en els moviments "nacionalistes, separatistes i independentistes" seran les de la creació "d'un horitzó i una esperança" per aconseguir els propis objectius sobiranistes. "Potser no serà avui ni demà –adverteix Aznar citant els casos basc, flamenc i escocès–, però un bon dia podran dir: Perquè ells sí i nosaltres no? Reconeixent avui Kosovo en aquestes circumstàncies, ens estem desarmant de cara al moment al que ens haurem d'enfrontar a aquesta fatídica pregunta".

Aznar acaba el seu article ressaltant que és "força dubtós" que l'acceptació de la sobirania kosovar sigui "una base millor per al futur". "De moment, aquest esdeveniment s'ha transformat en un gran error per la nostra pròpia culpa", conclou.

-Veritablement es una mala noticia per els imperialistes i colonitzadors. 2014: Visca Catalunya lliure !!!