lo carrer del riu

lo carrer del riu

07 d’octubre, 2008

El periodista Jesús Álvarez qualifica de "lapsus" la seva referència a la mala jornada dels "equips espanyols"

El periodista esportiu de TVE Jesús Álvarez ha rectificat aquesta tarda, al final del Telediario de La Primera, la referència que va fer ahir a la mala jornada dels "equips espanyols" de futbol quan informava sobre les victòries del Barça contra l'Atlètic de Madrid (6-1) i l'empat de l'Espanyol amb el Reial Madrid.

La pífia La rectificació

La Generalitat diu que el canal Xerta-Sénia no amaga cap transvasament

El canal de regadiu Xerta-Sénia és una de les principals inversions del govern de la Generalitat a les Terres de l'Ebre. Actualment, Regsa està executant les obres del punt de captació a l'Ebre, la canonada d'impulsió, la construcció de dos quilòmetres de canal i la demolició de l'antic canal Xerta-Càlig per aprofitar el traçat però fer-lo més estret. Aquestes actuacions tenen un pressupost de 62,3 milions d'euros. La previsió del Departament d'Agricultura i de la Comunitat de Regants del Canal Xerta-Sénia és que les primeres finques puguen començar a regar el 2010. Amb tot el projecte no es completarà fins deu anys més tard. El govern va desmentir ahir que l'obra sigui l'inici d'un transvasament al País Valencià, com sosté la Plataforma en Defensa de l'Ebre.

VilaWeb/ElPunt: El govern justifica el canal Xerta-Sénia per al regadiu i nega que amagui cap transvasament

Perquè el treball dignifiqui

Els sindicats CCOO, UGT de Catalunya i USOC s'uneixen avui en una jornada reivindicativa a favor del treball digne que se celebra en clau mundial convocada per la Confederació Sindical Internacional (CSI) i que culminarà amb una manifestació aquesta tarda a Barcelona, així com altres mobilitzacions en diverses ciutats catalanes. Les organitzacions aprofitaran per expressar el seu rebuig unànime a la directiva europea de les 65 hores.

El secretari de la CSI ha explicat que 115 països han confirmat activitats que portaran a terme durant el dia d'avui per aquesta causa. Aquesta és la primera convocatòria global a favor del treball digne.

VilaWeb/ElPunt: Manifestacions a Barcelona i València contra la directiva europea de les 65 hores

Joan Margarit, Premio Nacional de poesia

El poeta català Joan Margarit ha guanyat el Premio Nacional de poesia, atorgat pel ministeri de Cultura, pel seu poemari Casa de misericòrdia.

El premi, dotat amb 20.000 euros, es concedeix a la millor obra de poesia publicada durant el 2007 en castellà, gallec, euskera o català.

El jurat del premi està format per Luis García Montero, Clara Janés, Pere Gimferrer, Olvido García Valdés (guanyadora de l'edició passada) i el director general del llibre, Rogelio Blanco.

Cançó del llac

Llac solitari que dus
la fredor de la teva aigua
sense estimar-la:
el teu silenci et delata.

La teva fredor de llac
està gelant la meva aigua.
Sense estimar-la.
El meu silenci et delata.

Perquè també sóc immòbil,
la teva aigua és la meva aigua.
Sense estimar-la.
El meu silenci em delata.

Com tu, jo duc en els ulls
la fredor de la meva aigua.
Sense estimar-la.
El meu silenci em delata. (Joan Margarit)

Viquipèdia: Joan Margarit