lo carrer del riu

lo carrer del riu

01 de juliol, 2010

Joan Puigcercós avisa PSC i CiU que no comptin amb ERC per refer el pacte amb l'Estat

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha avisat el president de la Generalitat, José Montilla, i el líder de CiU, Artur Mas, que no comptin amb Esquerra si el que pretenen és refer el pacte amb l'Estat després que el Tribunal Constitucional (TC) hagi retallat l'Estatut. Després que tant Montilla com Mas apostessin per recuperar els preceptes de l'Estatut que no han passat el filtre del TC, el líder republicà els ha contestat en declaracions a la premsa que amb l'Estat “no hi ha res a renegociar” o, si més no, dóna per fet que no servirà de res. “El govern espanyol, del PSOE o del PP, no vol refer res”, ha assegurat Puigcercós.

El dirigent d'Esquerra ha advertit que a l'hora de configurar la resposta unitària del Parlament a la sentència del tribunal. PSC i CiU no tindran el suport del seu partit si pensen impulsar una resolució que no plantegi, a més del “rebuig i condemna” a la sentència, “propostes de futur per anar més enllà” i es limiti a optar per la una nova negociació del pacte estatutari i constitucional.

directe.cat: Puigcercós demana a Montilla que respecti la via de la independència

Carod-Rovira: 'El dissabte 10 de juliol hi ha d'haver la nació completa'

El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha lloat aquest dijous la manifestació contra la sentència de l'Estatut que se celebrarà a Barcelona el dissabte 10 de juliol. 'A Barcelona hi ha d'haver la nació completa, diversa i plural com som nosaltres', ha expressat, i ha advertit que 'no hem de pensar ni en el TC, ni en els partits, ni en les eleccions ni en líders ni en dirigents'. En un apunt al seu bloc, Carod-Rovira ha declarat que la nació catalana 'és la gent, som nosaltres' i cadascú 'en té un bocí' perquè Catalunya 'és una cosa de tots, és la suma de tots els bocins que cada català i catalana té a les seves mans'.

Carod: 10 de juliol, l’hora de la gent

Clam internacional contra la sentència del TC espanyol per vulnerar els drets lingüístics

El clam contra la sentència del Tribunal Constitucional espanyol que amputa l'estatut continua, també fora de Catalunya. Una cinquantena de lingüistes d'arreu del món s'han adherit fins ara a una declaració promoguda per Linguapax que denuncia les implicacions negatives per a la llengua catalana, en sintonia amb un manifest fet públic ahir per l'Institut d'Estudis Catalans. Sense la consideració de llengua pròpia, afirmen, l'ús del català continuarà retrocedint a favor de la llengua castellana, beneficiada ja per centenars de disposicions jurídiques.

Els signants denuncien la retallada de l’Article 6.1 de l’Estatut de Catalunya, que reconeixia el català com a llengua pròpia de Catalunya i n'assegurava el seu caràcter preferent a l’administració pública i a l’ensenyament. Consideren que afeblir l’estatus legal del català és una agressió, provocada artificialment, que dificultarà una convivència lingüística que fins ara era una referència a nivell internacional.

El primer partit flamenc manifesta solidaritat amb Catalunya

L'N-VA flamenc demana als catalans que reaccionin en les eleccions de la tardor per anar més enllà en el camí de la independència. El Plaid Cymru gal·lès considera 'preocupant i decebedora' la sentència.

El partit independentista flamenc N-VA, que va guanyar les eleccions generals belgues fa dues setmanes, ahir es va declarar solidari amb el poble català en resposta a la sentència del Tribunal Constitucional espanyol que retalla l'estatut, una sentència que considera inacceptable. L'eurodiputada flamenca Frida Brepoels va posar en dubte que 'el problema estigués en l'autonomia de Catalunya, més que en el centralisme espanyol' i va esperonar els qui reclamen més autonomia per a Catalunya. 'Espero que els catalans reaccionin en les eleccions de la tardor i vagin més enllà en el camí cap a la independència', va afirmar.

Rosell rebaixa Cruyff a a "membre d'honor"

Johan Cruyff ja no és president d'honor del Barça, o potser no ho ha estat mai. Ho ha comunicat la nova directiva del club, que s'ha reunit aquest dijous a la tarda per primera vegada, hores després de l'acte, solemne i festiu, de presa de possessió.

L'exjugador i exentrenador holandès era un dels convidats de la celebració del matí i se l'ha vist conversant amistosament amb Rosell. Però els estatuts són els estatuts, i la figura de president d'honor no hi està recollida, segons ha explicat Toni Freixa com a portaveu de la junta.

La decisió és, per tant, que des d'ara mateix Cruyff sigui tractat com a "membre d'honor", una categoria sí reconeguda als estatuts, que també recullen la figura de "persona de mèrit".

Enresa acabarà pagant 2 milions anuals a partir del 2011 pels residus de Vandellòs I

No, si encara hi haurem de posar "quartos" !!! El director d'enginyeria de residus d'Enresa, Álvaro Rodríguez, va desgranar ahir el que l'empresa pública acabarà pagant a la francesa Cogema pels residus de Vandellòs I reprocessats i emmagatzemats a França, i que haurien de tornar –és inviable– abans de l'1 de gener del 2011 per evitar el pagament d'una penalització que suposarà a l'Estat més de 87 milions de fiança, però que efectivament s'acabarà traduint en una factura d'uns 2 milions anuals, fins que el 2015 estigui operatiu el magatzem temporal centralitzat (MTC) espanyol. Tanmateix, Rodríguez va admetre que tenir l'MTC llest d'aquí a cinc anys és tot un «repte».