lo carrer del riu

lo carrer del riu

06 d’octubre, 2009

Puigcercós accepta que RCat pot dividir el vot d'Esquerra però afirma que 'ERC és un partit molt fort'

Joan Puigcercós ha estat entrevistat al programa de TV3 ‘Àgora’. Sense cap paper sobre la taula, el president d’Esquerra ha contestat les preguntes amb seguretat i contundència, en una entrevista en què s’ha parlat des de Reagrupament fins als Jocs de Rio de Janeiro, del nou Estatut i fins i tot de la consulta d’Arenys. Sobre aquests temes, Puigcercós ha explicat que celebra que un nou partit es pugui presentar a les eleccions, cosa que no passa a altres zones de l’Estat espanyol. També ha afirmat que la consulta d’Arenys ‘té una força democràtica imparable’.

López Tena declina liderar la Nova Coordinadora Nacional de les consultes mentre no s'arribi 'a un acord unitari'

El president del Cercle d'Estudis Sobiranistes (CES), Alfons López Tena ha declinat encapçalar la Nova Coordinadora Nacional de les consultes sobre la independència de Catalunya. Així, no ha acceptat l'oferta que va fer-li aquest dilluns al vespre la Nova Coordinadora creada 'sense comptar amb els alcaldes i regidors de Decidim.cat'. López Tena assegura que ha rebutjat l'oferta 'mentre no s'arribi a un acord unitari' i al mateix temps adverteix que 'segons quan aquest fet es produeixi, potser les consultes resultin inviables per manca de temps per preparar-les'.

Avui: López Tena condiciona ser el coordinador de les consultes a la unitat de les plataformes sobiranistes

Les plataformes sobiranistes alerten que els partits volen prendre el protagonisme a la societat civil en les consultes populars

La Coordinadora Nacional de Consultes per la Independència, que engloba les plataformes sobiranistes i la comissió organitzadora i avaluadora d'Arenys de Munt, han denunciat que els partits polítics volen prendre el protagonisme a la societat civil en la celebració de les consultes sobre la independència de Catalunya que se celebraran en una primera data unitària el pròxim 13 de desembre.

Després de la reunió que dissabte va celebrar Decidim.cat, l'entitat que agrupa alcaldes i regidors electes d'arreu del territori, i després de veure que en els plens municipals alguns partits han intentat prendre el protagonisme a les entitats civils a l'hora de presentar mocions, la Coordinadora Nacional està intentant "canviar el rumb" de les coses.

"Volíem que les consultes populars que se celebressin arreu de Catalunya respectessin l'essència de la d'Arenys de Munt, en què els partits polítics es van quedar al marge i la iniciativa va ser exclusivament de la societat civil", explica Josep Manel Ximenis, membre del Moviment Arenyenc per a l'Autoderminació (MAPA) i un dels impulsors de la comissió organitzadora de la consulta d'Arenys.

En la reunió d'aquest dilluns hi han participat representants de la Plataforma pel Dret a Decidir, Deumil.cat, Catalunya Estat Lliure, Consell dels cent, Catalunya Acció, Centre Català de Negocis, Acte de Sobirania, Casal Fèlix Cucurull, la Comissió Organitzadora de la Consulta per la Independència d'Arenys de Munt i el MAPA.

VilaWeb: Els partits cedeixen a les entitats civils l'organització dels referèndums sobre la independència

L'Estat espanyol aplicarà a les noves consultes 'els mateixos criteris' d'Arenys de Munt

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Joan Rangel, ha assegurat que l'Estat espanyol no pot actuar 'de forma diversa' amb la proliferació de consultes sobre la independència de Catalunya i que, per tant, aplicarà 'els mateixos criteris' que va seguir en el cas d'Arenys de Munt. Tot i que Rangel s'ha mostrat confiat que 'la immensa majoria' d'Ajuntaments no sobrepassarà en el text de les mocions 'la mera declaració política' ha advertit que els serveis jurídics les analitzaran i elaboraran un informe per dur a la justícia els casos en què hi hagi una 'clara invasió competencial. El delegat del govern espanyol ha negat tenir 'cap mena d'interès en crear una situació de bel·ligerància' i que no té 'res a dir' sobre les consultes si es fan sense 'implicació municipal'.

Avui: Rangel assegura que revisarà tots els acords municipals que han donat suport a la celebració de consultes populars

L'Ajuntament de Tàrrega aprova per majoria absoluta la consulta sobre la independència

El ple de l'ajuntament de Tàrrega va aprovar ahir per majoria absoluta una moció a favor de donar suport a una consulta popular sobre la independència de Catalunya. Tàrrega és la ciutat més gran, demogràficament parlant, de les comarques de Ponent que ha dit sí a les consultes sobiranistes promogudes des de la ciutadania. La moció s'ha aprovat amb 13 vots a favor i 3 abstencions. Les abstencions han estat de tres regidors d'AIPN-PSC, de l'equip de govern.

L'equip de govern de Tàrrega és format per un tripartit liderat per AIPN-PSC, ERC i ICV. El batlle, Joan Amèzaga, el regidor Manuel Medrano i la regidora del PSC, Mercè Agustí, s'han abstingut. Els altres tres regidors de d'AIPN – PSC hi han votat a favor. La resta de vots favorables s'han repartit entre CiU, amb sis regidors, ERC amb dos regidors, el vot del regidor no adscrit i el vot del regidor d'ICV. L'entitat encarregada de fer arribar la moció al ple ha estat la recent constituïda Plataforma Tàrrega Decideix.

El Telenotícies de TV3 prioritza el marc estatal i no el català en les informacions polítiques

Les notícies de política que apareixen als Telenotícies de TV3 prioritzen el marc de referència espanyol (49%) per sobre del català (44%). Així mateix, la presència de notícies referides al País Valencià i les Illes són 'ridícules', del 5,6%. Així de clar ho assenyala l'informe 'Marcs de referència als Telenotícies de TV3', publicat pel nou observatori crític dels mitjans Media.cat, impulsat pel Grup de Periodistes Ramon Barnils. Analitzats els TN en general, el marc de referència català és lleugerament més preeminent que l'espanyol i l'internacional, però només en una mica més de la meitat de les notícies emeses (el 56%), 'un percentatge que no és el que podem trobar en els informatius de les televisions públiques d’àmbit nacional d’altres països'.

Avui: Els informatius de TV3 no prioritzen prou la informació política i econòmica catalana, segons un informe del Grup Barnils

VilaWeb: Un estudi constata que les notícies de política de TV3 prioritzen el marc espanyol

El Palau de la Música de València ajorna l'òpera 'Roger de Flor' per evitar polèmiques

El Palau de la Música de València ha decidit d'ajornar la representació de l'òpera 'Roger de Flor' de Ruperto Chapí, prevista per a dijous com a acte central de la diada, per 'evitar polèmiques innecessàries en un dia tan important per als valencians'. Cal recordar que membres del Cor de la Generalitat Valenciana havien denunciat que els demanaven que canviessin el text original per substituir les al·lusions al 'poble català' per 'valencià' o 'aragonès'.

Finalment, el concert del dia 8, que serveix d'obertura dels actes del 9 d'Octubre, serà dirigit per José María Cervera Collado i s'hi interpretaran la marxa de 'La filla del Rei Barbut', de Matilde Salvador, 'Cobles de la meva terra', de Manuel Palau, 'Estival d'Aquarel·les valencianes', d'Eduardo López Chávarri, els poemes sinfònics 'Es xopa fins la Moma' i 'Una nit d'albaes', de Salvador Giner, i 'Paisatges Llevantins', de Cervera Lloret.

Que lloguin a La Trasobares!!!

Vicent Sanchis: “No mos fareu catalans” (Avui)