lo carrer del riu

lo carrer del riu

07 de novembre, 2011

El Parlament homenatja l'Assemblea de Catalunya en el 40è aniversari de la seva constitució

Era el 7 de novembre de 1971 quan l'església de Sant Agustí Nou de Barcelona, al barri barceloní del Raval va acollir el naixement de l'Assemblea de Catalunya, un dels moviments més actius de lluita contra la dictadura de Franco. Aquest dilluns, quaranta anys després, el Parlament de Catalunya ha celebrat l'aniversari de la constitució de l'organisme. La presidenta de la Cambra, Núria de Gispert, ha llegit una declaració en presència d'alguns dels membres fundadors. Ho ha fet davant del quadre 7 de novembre, que l'artista Antoni Tàpies va pintar per retre homenatge a l'Assemblea, integrada per partits polítics, sindicats i ens socials.

Dimiteixen deu dels onze membres del plenari del CoNCA

Deu dels onze membres que formen el plenari Consell Nacional de la Cultural i de les Arts de Catalunya (CoNCA) han anunciat aquest matí a través d'un comunicat que renuncien al seu càrrec per estar en contra del projecte de llei d'Agilitat i Reestructuració Administrativa, una de les lleis òmnibus, presentada a tràmit pel govern de la Generalitat. L'única que es manté en el CoNCA és la vicepresidenta de l'organisme Pilar Parcerisas.

Francesc Guardans (president del CoNCA), Xavier Antich, Sílvia Munt, Rosa Vergés, Chantal Grande, Marta Oliveres, Manel Camp, Jordi Coca, Manuel Forcano i Juli Capella expliquen en un comunicat que la presentació a tràmit del Projecte de llei “implica una involució política i cultural, que buida la institució de continguts fonamentals i la converteix en un organisme irrellevant”.

El somriure de Magic Johnson segueix intacte 20 anys després

Aquest dilluns es compleixen 20 anys des que Magic Johnson va anunciar en roda de premsa que era portador del virus del VIH. L'exjugador, que fa cinc anys ja s'havia convertit en empresari, controla un grapat de franquícies relacionades amb l'entreteniment; des de cinemes i gimnasos fins a restaurants i cafeteries.

Broadway estrenarà la propera primavera un musical que repassarà la vida de Magic Johnson i Larry Bird. L'obra, produïda per Fran Kirmser i Tony Ponturo, ha estat escrita per Eric Simonson.
1991: Magic Johnson's HIV announcement per CNN_International

La Casa Blanca nega haver contactat amb extraterrestres

Menos mal que ho han aclarit !!! El Govern nord-americà ha hagut d'emetre un comunicat oficial negant els suposats contactes entre l'Administració dels Estats Units i éssers extraterrestres, després que una petició popular a través del programa governamental We the people (Nosaltres, el poble) recollís el suport necessari per aconseguir una resposta per part de l'Administració.

Berlusconi, en el punt de mira

Els rumors sobre la dimissió del primer ministre italià prenen cada cop més força. La setmana passada, sis diputats del Poble de la Llibertat, el partit de Silvio Berlusconi, van signar una carta fent oficial la retirada del seu suport a Il Cavaliere. Aquest dilluns, s’especula que una vintena de parlamentaris podrien estar disposats a abandonar Berlusconi. Si bé alguns mitjans plantegen dubtes seriosos per a la dimissió de Berlusconi, altres apunten decididament per la renúncia.