lo carrer del riu

lo carrer del riu

27 de novembre, 2008

Carod reclama donar “sortida catalana” a una crisi “global”

El vicepresident del Govern, Josep Lluís Carod-Rovira, ha reivindicat avui la necessitat de trobar una “sortida catalana a la crisi”, que ha reconegut “mundial i complexa”. “Ningú no ens farà els deures”, ha recordat avui el republicà en una conferència a la Torre Agbar, tot i apel•lant a la “inventiva” i la cohesió de la societat catalana per buscar una solució pròpia. En aquesta ocasió, Carod no ha fet cap esment a les seves intencions de repetir com a candidat d’ERC a la presidència de la Generalitat, com si va insinuar en altre acte d’aquesta mateixa setmana.

Carod ha convidat els catalans a no conformar-se amb ser els primers d’Espanya–“sovint no és una tasca gaire feixuga, ni un objectiu exageradament competitiu”, ha ironitzat- sinó a posar-se al capdavant d’Europa. Per a Carod, Catalunya no ha de quedar relegada a “un paper subaltern, de perifèria” ni esdevenir el “motor auxiliar de cua d’una aeronau” que no tripula. A més, Madrid pateix un "fort biaix" cap a la política financera, amb unes "infrastructures radials" i un “sobredimensionament” de les de la capital espanyola. Segons ha destacat el republicà, aquest model no convé Catalunya, que troba a faltar una “política industrial activa i potent” més acord al seu tarannà.

el debat.cat: Carod reclama donar “sortida catalana” a una crisi “global”

Avui: Carod avisa PSC, CiU i ERC que la reacció al TC ha de ser unitària

Espanya autoritza Catalunya a jugar en dates FIFA perquè participi al Torneig de les Nacions

El president de la Federació Catalana de Futbol (FCF), Ricard Campoy, ha anunciat que la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) cedirà tres dels 15 partits en dates oficials de la FIFA perquè Catalunya pugui disputar el I Torneig de les Nacions, que encara està en fase de negociació i que serà una competició reconeguda per la UEFA. El president de la Catalana ha fet aquestes declaracions durant la presentació del partit Catalunya-Colòmbia, que se celebrarà el 28 de desembre al Camp Nou. D'aquesta manera, Catalunya podrà jugar tres partit en dates FIFA, un gran pas per a la Catalana. "No hi ha dates per al torneig, però hem aconseguit poder jugar en dates FIFA. Totes les seleccions tenen 15, així que l'espanyola en farà 12 i nosaltres en tindrem tres", ha remarcat Campoy. "Ens hem de posar d'acord per tancar les dates i veure què volem nosaltres i què volen ells. Hem de continuar treballant amb la RFEF i intentarem fer el millor per a Catalunya", ha assegurat.

Campoy vol treballar per aconseguir jugar el I Torneig de les Nacions en dates FIFA. A més d'aquest nou torneig, la Federació Catalana vol intentar no perdre la tradició dels partits reivindicatius per Nadal. El seleccionador català de futbol, Pere Gratacós, ha reconegut que existeixen "condicionants" dels clubs que li impedeixen tenir una millor disposició de jugadors. Gratacós, però, intentarà fer una convocatòria "de màxim nivell" i ha afegit "millorant la passada", en referència a la que es va enfrontar amb Argentina, el passat mes de maig, i agafant com a base el matx contra Euskal Herria, que ha qualificat de "gran espectacle".

El tècnic ha apuntat que les traves arriben de conjunts de fora de Catalunya, "com li dius, per exemple, al Deportivo que li agafes quatre jugadors", ha comentat. Tot i els impediments, el preparador ha manifestat que "el 99'9 per cent dels que truco volen jugar".

ZP tornarà a donar els duros a quatre pessetes

Ha anunciat que el Consell de ministres aprovarà aquest divendres un real decret llei amb una dotació extraordinària d'11.000 milions d'euros amb càrrec als comptes del 2008, objectiu de la qual serà frenar la destrucció de llocs de treball i reactivar l'activitat econòmica.

Durant la seva compareixença a petició pròpia davant el ple del Congrés, Zapatero ha explicat que amb una part d'aquesta dotació es crearà un fons extraordinari d'inversió pública en l'àmbit local amb el que es crearan 300.000 llocs de treball. A més, l'executiu posarà en marxa diverses mesures dirigides a incrementar la cooperació de l'Estat amb els ajuntaments, a augmentar la inversió pública en l'àmbit local, a activitats d'I+D i, a la rehabilitació, a la millora d'instal·lacions vinculades amb la seguretat pública i a actuacions mediambientals.

Part de la dotació també es destinarà a mesures destinades a reactivar el sector de l'automoció, així com a millorar el finançament de les comunitats autònomes destinada a millorar els seus sistemes d'atenció a la dependència i de turisme social. Encara ens déu 200 € dels 400 que va prometre abans de les eleccions ? Ja no els veurem !!!

Els inuits del Canadà feliciten Groenlàndia

Els inuits del Canadà han celebrant com a pròpia l'aprovació en referèndum de l'ampliació de l'autogovern groenlandès, una reforma que obre la porta a la independència de l'illa ja que hi reconeix el dret a l'autodeterminació. L'organització Inuit Tapariit Kanatami, que aglutina els inuits –també coneguts com a esquimals– del Canadà, considera que la decisió dels groenlandesos demostra "la força i la fortalesa dels valors democràtics dels inuits", segons ha afirmat Mary Simon, presidenta de l'organització. Així mateix, Simon ha felicitat els governs danès i groenlandès per la seva "cooperació i eficàcia". Actualment es calcula que la població inuit està formada per unes 100.000 persones repartides entre Groenlàndia, el Canadà, on es concentren al territori de Nunavut, i als Estats Units, on la majoria viu a l'estat d'Alaska.

El PSC donarà suport a la moció d'ERC per retirar el monument franquista de Tortosa

El grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Tortosa ha avançat que donarà suport a la moció que ERC presentarà en el ple ordinari del pròxim dilluns en què es demana retirar i traslladar el monument franquista ubicat al mig del riu Ebre. El portaveu socialista, Joan Sabaté, ha reconegut la complexitat del debat sobre el manteniment o no d'aquest monument perquè s'ha convertit en un element del paisatge urbà de la ciutat, però ha deixat clar que si la Generalitat ofereix diners per retirar-lo i es presenta la proposta al plenari 'hem de votar-la a favor'.