lo carrer del riu

lo carrer del riu

06 d’agost, 2009

ERC i ICV-EUiA s'arrengleren amb el PSC optant per la via del diàleg per defensar les competències catalanes pel FROB

ERC i ICV-EUiA han avalat aquest dijous que la Generalitat dialogui amb el govern espanyol perquè elimini del decret del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) els elements que envaeixen les competències catalanes, malgrat que inicialment van defensar que el Govern hauria de recórrer al Tribunal Constitucional espanyol (TC). Després que el secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, hagi urgit el Govern a recórrer el FROB al TC, ERC i ICV-EUiA han secundat les declaracions del PSC i li han respost que la via del diàleg pot ser més efectiva i no és incompatible amb un eventual recurs al TC. Pels republicans, qui ha de decidir si es presenta és el Govern i no el Parlament.

Joan Hortalà: "Amb el nou finançament, podem continuar tenint problemes"

Jo també hi poso cullerada!!! Joan Hortalà 060809 CATr

El president de la Borsa de Barcelona, Joan Hortalà, ha assegurat que amb el nou finançament Catalunya "pot continuar tenir problemes", sobretot pel que fa a les quantitats fixades de manera "ambigua" en el document. Per Hortalà, "el document aprovat té una ambigüitat des del punt de vista quantitatiu" que no "deixa clar com s'encarrilaran les xifres en les partides pressupostàries".

Amb tot, Hortalà considera que s'ha aconseguit sortit "d'una situació molt complicada" d'una manera "satisfactòria". A més, ha remarcat que qualsevol acord de finançament aprovat és "millor" del que hi havia fins ara.

Ofensiva unionista per equiparar tot el moviment catalanista de les Illes amb terrorisme

Si bé és una equació força habitual al País Basc i el País Valencià, l'unionisme mira ara d'estendre-la també a ses Illes D'El Mundo-El Día de Baleares a Libertad Digital, de Ciutadans al Círculo Balear, l'unionisme ha reemprès amb renovada intensitat mediàtica la vella equació que malda per equiparar qualsevol aspiració sobiranista amb el terrorisme. L'atemptat de la setmana passada a Calvià ha motivat tot un seguit d'articles, comunicats i declaracions que miren de traslladar als Països Catalans l'estratègia que al País Basc ha aportat milers de vots als partits nacionalistes espanyols. Però si bé l'anticatalanisme tradicionalment havia mirat d'esberlar els Països Catalans colpejant el valencianisme, ara mira de fer-ho començant pel nacionalisme de ses Illes.

El Mundo: Para vosotros, barco de rejilla(Agustín Pery)

Libertad Digital: "Merece la misma muerte que los dos guardias"

El PP contraataca amb una d'espies

Quan tot just acaba d'esclatar un altre cas de corrupció amb què la fiscalia posa entre l'espasa i la paret el PP, la secretària general del partit, María Dolores de Cospedal ha contraatacat amb una altra trama d'espionatge. Segons Cospedal, hi ha jutges i policies que permeten i realitzen escoltes il·legals a persones "que no tenen res a veure amb els sumaris" oberts, i aquestes escoltes inclourien líders estatals destacats de la formació de Mariano Rajoy.

Segons Cospedal, hi ha un "Estat policial" en què el govern espanyol "utilitza les institucions, incloses la fiscalia, la policia judicial i el CNI" per "perseguir l'oposició". Per això hi hauria, segons la dirigent popular, telèfons d'alts càrrecs del partit punxats "en alguns casos de manera il·legal".

Els productors de préssecs nordcatalans, en estat d'alerta!!!

Des de fa més d'una setmana cada matí hi ha alguna acció a la Catalunya Nord organitzada pel FDSEA, el principal sindicat agrícola, per a protestar pel baix preu al que els paguen la fruita. Han bloquejat la sortida de l'autopista, han regalat fruites als automobilistes, han llençat préssecs a l'entrada del Mercat Internacional de Sant Carles i davant d'un supermercat d'Estagell. Dimarts, després d'una reunió entre representants sindicals i polítics estatals s'anunciava un pla de sosteniment per part del ministre d'Agricultura. Això ha motivat una interrupció de les protestes sense descartar que es puguin reprendre si la situació no millora ràpidament i amb actes encara més forts, segons els sindicats.

Els ecologistes celebren la decisió del fiscal d'obrir diligències pel núvol tòxic de la planta d'Ercros de Tarragona

La decisió del fiscal de Medi Ambient de Tarragona, Ignacio Monreal, d’obrir diligències pel cas del núvol tòxic d'òxids de nitrogen generat el passat 22 de juliol a la planta d’Ercros del complex químic tarragoní ha estat celebrada pels grups ecologistes. L'entitat Mediterrània-CIE recorda les 'anomalies de la gestió d'Ercros i tots els incidents derivats' de la seva activitat. Per la seva banda, el diputat del PP al Parlament, Rafael Luna, ha presentat una bateria de preguntes dirigides al conseller d'Interior, Joan Saura, sobre l'origen de la fuita, els protocols establerts i la 'descoordinació' en l'actuació policial posterior.

Marina Geli replica a l'OMS que Catalunya no aplicarà la vacuna contra la grip A fins que sigui segura

Marina Geli PSC 070809 CATr

La consellera de Salut, Marina Geli, ha reiterat que la vacuna de la grip A s'aplicarà quan existeixin garanties sobre els seus efectes.

Geli ha assenyalat que "cal tenir tranquil·litat" i ha remarcat que quan la conselleria decideixi aplicar la vacuna serà perquè s'haurà constatat "que són eficaces i segures", per part de les agències del medicament corresponents. Per això, no ha volgut donar un calendari i ha dit que "en les pròximes setmanes" es tindran més certeses sobre l'eficàcia i seguretat de les vacunes.

Hores abans, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) havia aconsellat aquest dijous als països que plantegin administrar ràpidament la vacuna contra la grip AH1N1 que facin una vigilància "intensa" sobre la seguretat i eficàcia del medicament. L'OMS considera imprescindible aquesta vigilància ja que molts països, entre ells alguns d'Europa i els Estats Units, plantegen aprovar la vacuna contra aquest nou virus per la via d'urgència, fet que podria obligar a suspendre alguns assajos clínics.

L'Àrtic pateix aquest estiu una altra pèrdua descomunal de gel

L’àrea coberta per gel a l'oceà Àrtic va ser aquest juliol la tercera menys extensa des que se'n prenen dades –cosa que confirma el desglaç imparable que va començar fa dues dècades–, però, en canvi, quedarà lluny del rècord negatiu assolit el 2007, segons mostren les xifres que va publicar el Centre Nacional de la Neu i el Gel dels Estats Units (NSIDC). Malgrat que la situació és preocupant, es podria dir, fins i tot, que en aquests últims dos anys el procés s'ha estancat. Això sí, si es manté la tendència actual, al setembre podrien quedar obertes les anomenades rutes del Nord-oest (des d'Islàndia fins a l'estret de Bering) i del Nord-est (a través de Rússia), però això no significa encara que puguin ser navegables. La banquisa boreal, els gels flotants que cobreixen el pol nord i les zones veïnes, ocupaven ahir una àrea de 6,77 milions de quilòmetres quadrats, davant els 6 milions escassos de fa un parell d'anys a les mateixes dates, mentre que la mitjana del període 1979-2000 superava àmpliament els 8 milions.

Amposta uneix en una exposició els millors escultors ebrencs del segle passat

Artistes, fonamentalment escultors, que van germinar a l'Ebre però que van triomfar fora i que tenen repartida la seua obra arreu del món. Aquest és el nucli primigeni de Llavor ebrenca: patrimoni escultòric dels segles XIX i XX, una mostra comissariada per Núria Gil i organitzada per l'Ajuntament d'Amposta i per l'entitat cultural Foment d'Art i Cultura (FAC), que ha aconseguit unir en un mateix espai les obres dels nou millors escultors ebrencs del segle passat: des d'Agustí Querol fins a Julio Antonio, passant per Innocenci Soriano-Montagut i Víctor Cerveto. L'exposició inclourà unes quaranta peces escultòriques i es podrà visitar a la sala de Caixa Tarragona a Amposta del 12 al 23 d'agost coincidint amb la festa major i el centenari del títol de ciutat.