lo carrer del riu

lo carrer del riu

28 de maig, 2010

eMaragall diu que el pla d'austeritat 'no afectarà la qualitat de l'ensenyament' però sí als centres

Ai, que em pixo!!! El conseller d'Educació, eMaragall, diu que el pla d'austeritat 'no afectarà la qualitat de l'ensenyament' però sí als centres. eMaragall ha explicat que s'haurà de 'filar més prim en el programa d'inversions', un fet que repercutirà en la remodelació d'alguns edificis escolars. 'Potser haurem d'ajornar la rehabilitació d'alguna escola', ha dit eMaragall. El conseller ha explicat que aquesta mesura no és un 'caprici', sinó una 'necessitat d'adaptació que reclama l'esforç per part de tots els professionals de l'administració pública'. Pel que fa a l'excés d'alumnes en aules d'alguns centres gironins, eMaragall ha defensat que el sistema educatiu català és capdavanter en dotacions d'instal·lacions.

La Coordinadora dóna suport a les dues IP presentades però admet que, si la Mesa les accepta, s'hauran d'unificar

Ni l'una, ni l'altra sinó totes dues. Un cop s'han registrat al Parlament les dues Iniciatives Populars (IP) que demanen la convocatòria d'un referèndum oficial sobre la independència de Catalunya, la Coordinadora Nacional ha trencat el seu silenci i ha anunciat que dóna suport a les dues propostes. Anna Arqué ha explicat que cal veure les dues IP -tant la de David Vinyals com la d'Uriel Bertran i Alfons López Tena- com una mostra de la 'transversalitat ideològica' de la Coordinadora i del propi moviment de les consultes i no com un símbol de 'desunió'. Recorda que el Consell Plenari va aprovar a Girona tirar endavant una IP per fer un referèndum nacional i veu legítima qualsevol de les dues estratègies per tirar-ho endavant.

El Ple de l'Ajuntament de Lleida prohibeix, sense el suport d'ERC i ICV, l'ús del burca als espais municipals

El Ple de l'Ajuntament de Lleida ha prohibit aquest divendres, tal com estava previst, l'ús del vel integral als espais municipals. A la moció, redactada per CiU i el PSC, s'hi han sumat el PP i el regidor no adscrit Ismael Zapater. Els dos regidors d'ERC s'han abstingut i l'únic regidor d'ICV hi ha votat en contra. Els valedors d'aquesta prohibició han argumentat que el burca i el nicab atempten contra la dignitat de la dona, són discriminatoris i van en contra del principi d'igualtat entre homes i dones recollit a la constitució espanyola. ERC ha criticat les 'presses' amb què s'ha actuat per prohibir el vel integral i ICV considera que la mesura és 'innecessària, inoportuna i contraproduent'.

Avui: Joan Herrera qualifica la prohibició del burca a Lleida com un debat 'artificial' i amb ànim 'd'estigmatització'

Més de 200 persones reclamen a Tortosa la vegueria de l'Ebre

Més de 200 persones, principalment polítics però també agents econòmics i socials de les Terres de l'Ebre, van reclamar ahir la creació de la vegueria de l'Ebre, en un acte convocat per la delegació del govern a Tortosa i que va ser presidit pel conseller de Governació, Jordi Ausàs, que va assegurar que la vegueria ebrenca serà viable econòmicament. Ausàs també va manifestar que la crisi econòmica no afectarà aquest nou organisme, que servirà per simplificar l'administració.

«Volem la vegueria de l'Ebre i la volem ara.» Així de contundent va ser el delegat del govern a les Terres de l'Ebre en l'acte d'ahir al vespre a l'auditori de Tortosa. «Cal que per sobre de les discrepàncies sapiguem fer pinya. No és l'hora dels tacticismes polítics de curt termini. No és l'hora de posar l'accent en la diferència. És l'hora de la unitat i de la responsabilitat històrica», va dir Salvadó, buscant la complicitat de la resta de partits per aconseguir que el Congrés dels Diputats modifique la llei orgànica de règim electoral general, un pas imprescindible perquè la vegueria de l'Ebre sigui realitat.

Acuamed comença els treballs per aïllar els fangs contaminats del pantà de Flix

Les obres de descontaminació del pantà de Flix ja han començat. Gairebé dos anys després de la seua adjudicació per 223,3 milions d'euros a l'empresa FCC, la constructora ha començat els treballs per aïllar els fangs contaminats que des de fa dècades s'acumulen sota l'embassament, fruit dels abocaments de l'empresa Ercros. Concretament, han començat a fer proves per instal·lar les primeres planxes que han de servir per construir un doble mur de 1.300 metres de longitud. La previsió és que els fangs contaminats amb residus químics i radioactius estiguen encerclats d'aquí a set mesos. L'alcalde de Flix, Òscar Bosch (PSC), es mostrava satisfet. «Sembla que s'estan complint els terminis», va afirmar, però va demanar més informació de la societat estatal Acuamed.

Avui: Acuamed inicia, després de dos anys, la descontaminació del pantà de Flix aixecant un mur per aïllar els residus