lo carrer del riu

lo carrer del riu

06 de novembre, 2009

Puigcercós afirma que Carod seguirà marcant l'estratègia política d'ERC

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha celebrat que Josep-Lluís Carod-Rovira hagi 'renovat el seu compromís' amb el partit en la conferència de dimecres al vespre. Puigcercós ha afirmat que Carod-Rovira 'ha estat, és i serà' una peça molt important dins l'engranatge d'ERC perquè ha estat qui ha definit una part important del seu discurs polític i ideològic i, a més, 'ho ha de seguir fent'. D'aquesta manera Puigcercós referma la voluntat de Carod-Rovira de continuar estant 'a primera línia' i ha afirmat que, amb vista al futur, ha de seguir contribuint a traçar l'estratègia política del partit. 'Celebro les seves paraules perquè renova el compromís amb el partit', ha afirmat Puigcercós.

Joan Puigcercós ha qualificat de 'bona notícia' que Carod-Rovira hagi renovat públicament el compromís amb ERC i ha assegurat que al vicepresident del Govern li queda molta feina per endavant. D'entrada durant l'any que queda de mandat i, després, com a 'peça important' per seguir marcant l'estratègia política del partit. 'ERC compta amb ell', ha afirmat Puigcercós que exposa que, des del partit, 'no esperàvem altre cosa que la renovació del compromís'.

L'Advocacia de l'Estat recorrerà una a una les consultes sobiranistes

Com si s'hi volen posar fulles!!*!! L'Advocacia de l'Estat recorrerà una a una totes les consultes sobiranistes que muntin els pobles catalans, tal com va fer al setembre amb el referèndum organitzat per l'Ajuntament d'Arenys de Munt en el cas que es vulguin celebrar en dependències municipals, segons han informat fonts de l'Executiu.

La Coordinadora que aglutina els promotors d'aquestes iniciatives ha anunciat, fins ara, que 115 municipis catalans tenen en marxa processos de convocatòria de consultes sobre la independència de Catalunya, que han de tenir lloc el 13 de desembre que ve. Les fonts de l'Executiu han considerat lògic que l'Advocacia de l'Estat actuï com va fer a Arenys de Munt. En aquell cas, una jutge de Barcelona va prohibir a aquell ajuntament allotjar el referèndum d'autodeterminació després de rebre un recurs de l'Advocacia de l'Estat.

Segons aquell Jutjat, la iniciativa envaïa "manifestament competències reservades expressament a l'Estat per la pròpia Constitució". Amb tot, la consulta es va celebrar i el 96% dels 2.671 veïns d'Arenys de Munt que van participar –un 33% de la població total de la localitat– van votar per a la independència.

Els ingressos tributaris de la Generalitat cauen uns 4.000 milions d'euros tot i el nou finançament

Els ingressos tributaris de la Generalitat cauran el pròxim any 4.139 milions d'euros. Així es contempla als Pressupostos de la Generalitat per al 2010 que ha presentat aquest divendres des del Parlament el conseller d'Economia, Antoni Castells. Una davallada dels ingressos que no ha pogut frenar ni els recursos addicionals procedents del nou model de finançament que suposen 2.613 milions d'euros i que, segons Castells, serveixen per atenuar la caiguda d'aquests ingressos. Els comptes per al conjunt del sector públic assoleixen els 39.699 milions d'euros, un 7,3% més que el 2009.

VilaWeb: El nou finançament no evita uns pressupostos amb dèficit creixent

Perpinyà es manifestarà pel 350 aniversari del Tractat dels Pirineus

El dia 7 de novembre se celebra anualment a Perpinyà l’acte final del Correllengua en defensa de la llengua catalana. Aquest any, però, és el 350 aniversari del Tractat dels Pirineus i des de Perpinyà s’ha preparat una jornada especial per commemorar els tres segles i mig de separació de Catalunya.

La Comissió 350 anys, creada especialment per l’aniversari i composta per nombroses entitats, entre les quals la Plataforma per la Dignitat a la Catalunya Nord i Maulets, vol divulgar les conseqüències que va tenir l’acord que van prendre Espanya i França l’any 1659 al marge de les institucions catalanes i que va comportar l’annexió de la Catalunya Nord, formada pels territoris del Rosselló, Vallespir, Conflent, Capcir i mitja Cerdanya, al Reialme de França.

A les 4 de la tarda la Comissió, Òmnium Cultural i altres associacions i partits polítics es manifestaran sota la consigna “Esborrem el tractat” per denunciar que l’acord de pau que van signar França i Espanya per finalitzar la guerra entre els dos països va significar per a molts el començament d’una lluita que segles després encara continua. El manifest de la Comissió 350 anys denuncia l’intent sistemàtic de París d’esborrar la història dels catalans del nord i de prohibir-los parlar la llengua i preservar la seva cultura.

La comissió, però, vol recordar que no només l’Estat francès oprimeix Catalunya i els Països Catalans. Assegura també que les dues Catalunyes continuen separades gràcies a la col·laboració de França i Espanya, que participen en el manteniment d’unes fronteres imposades impedint, per exemple, tant al nord com al sud, rebre cadenes catalanes de televisió.

La Comissió també considera que amb la separació administrativa de la resta de Catalunya no només es van perdre les institucions, sinó que la Catalunya Nord va passar de ser un país manufacturer a una zona bàsicament agrària abandonada per França.

VilaWeb: Tres-cents cinquanta anys escapçats

BLOC DE PERE: DEMÀ A PERPINYÀ

El Constitucional admet a tràmit el recurs del PP contra la LEC

Se'ls acumula la faena!!! El ple del Tribunal Constitucional ha admès avui a tràmit el recurs d'inconstitucionalitat contra la Llei d'Educació de Catalunya (LEC) interposat pel PP a mitjan octubre. Segons el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), el grup popular ha recorregut trenta-vuit articles de la llei, sis paràgrafs del preàmbul, tres disposicions transitòries i dos disposicions addicionals, tots referents a qüestions lingüístiques, curriculars i competencials. El PP va al·legar que la nova llei impedia que a les escoles catalanes es fes la tercera hora de castellà, i va dir que limitava els drets de les famílies, segregava el currículum català respecte el de l'estat espanyol i creava un grup docent independent de l'espanyol, impedint així, al seu parer, la mobilitat entre comunitats autònomes.

L'ONU descarta un acord vinculant a Copenhaguen sobre la reducció de les emissions de CO2

Quina merda de cimeres. Que diguin la veritat: 4.000 representants, de turisme sexual!!! L'Organització de les Nacions Unides (ONU) considera que l'acord global que ha de substituir el protocol de Kyoto i fixar les bases de la reducció d'emissions de gasos no es produirà a la cimera de Copenhaguen del desembre. Així ho ha certificat el responsable de Nacions Unides en la lluita contra el canvi climàtic, Yvo de Boer, en la jornada final de la cimera de Barcelona.

La cita de la capital catalana, que ha estat dominada pel pessimisme i l'escepticisme en torn al pacte global, ha servit perquè prosseguissin les negociacions entre uns 4.000 representants i observadors de 181 països, sense cap indici de que a la capital danesa es pugui assolir finalment l'anhelat pacte vinculant.

VilaWeb: L'ONU descarta cap acord vinculant sobre canvi climàtic a Copenhaguen

LaVanguardia: EE.UU. convierte en casi una quimera lograr un acuerdo vinculante en Copenhague

Santiago Campos no té por que l'expulsen de CiU i tirarà endavant la candidatura

«He fet molt per aquesta gent, i ara m'ho volen pagar així. Com diuen, de desagraïts, l'infern n'és ple»

El final de 32 anys de militància de Santiago Campos a CiU ja està decidit. Després que l'exalcalde de Móra d'Ebre anunciés que promourà una candidatura independent, el comitè local de CDC va acordar dimecres a la nit, per unanimitat, traslladar tota la documentació del cas al consell executiu nacional, que ara obrirà un expedient i podria expulsar Campos.

«Aquesta és la manera de garantir la màxima transparència en la resolució dels fets i garantir el dret de defensa del senyor Campos, com a militant que encara és», ha valorat el comitè local de CDC en un comunicat. De fet, asseguren que no volien haver d'arribar a aquest extrem, ja que la resolució de l'expedient podria suposar la suspensió de militància de l'exalcalde de Móra d'Ebre. El comitè local de CDC també recorda que ha estat incapaç de dissuadir Campos de la seua intenció de promoure una candidatura independent, que considera «contraproduent» per a Convergència. Tot i així, Campos va afirmar, ahir a la tarda, que encara ningú del partit li ha comunicat cap decisió.

«Estic dolgut, em volen posar al patíbul»

Santiago Campos va dir ahir que se sentia «dolgut» per la decisió del comitè local de CDC de Móra d'Ebre, tot i que va reiterar que «mai» parlarà malament de CiU. «Però si em volen posar al patíbul, ja no tindré cap deure moral amb CiU», va remarcar. L'exalcalde va assenyalar que al comitè local hi ha un exmilitant d'Unió, un exmilitant del PSC, un exmilitant de la UCD i un exmilitant «de Campos». «A més, conec un alcalde d'ERC, a la Ribera d'Ebre, que encara li passaven el rebut de CiU», va revelar.