Joan Puigcercós ha qualificat de 'bona notícia' que Carod-Rovira hagi renovat públicament el compromís amb ERC i ha assegurat que al vicepresident del Govern li queda molta feina per endavant. D'entrada durant l'any que queda de mandat i, després, com a 'peça important' per seguir marcant l'estratègia política del partit. 'ERC compta amb ell', ha afirmat Puigcercós que exposa que, des del partit, 'no esperàvem altre cosa que la renovació del compromís'.
06 de novembre, 2009
Puigcercós afirma que Carod seguirà marcant l'estratègia política d'ERC
L'Advocacia de l'Estat recorrerà una a una les consultes sobiranistes
La Coordinadora que aglutina els promotors d'aquestes iniciatives ha anunciat, fins ara, que 115 municipis catalans tenen en marxa processos de convocatòria de consultes sobre la independència de Catalunya, que han de tenir lloc el 13 de desembre que ve. Les fonts de l'Executiu han considerat lògic que l'Advocacia de l'Estat actuï com va fer a Arenys de Munt. En aquell cas, una jutge de Barcelona va prohibir a aquell ajuntament allotjar el referèndum d'autodeterminació després de rebre un recurs de l'Advocacia de l'Estat.
Segons aquell Jutjat, la iniciativa envaïa "manifestament competències reservades expressament a l'Estat per la pròpia Constitució". Amb tot, la consulta es va celebrar i el 96% dels 2.671 veïns d'Arenys de Munt que van participar –un 33% de la població total de la localitat– van votar per a la independència.
Els ingressos tributaris de la Generalitat cauen uns 4.000 milions d'euros tot i el nou finançament
VilaWeb: El nou finançament no evita uns pressupostos amb dèficit creixent
Perpinyà es manifestarà pel 350 aniversari del Tractat dels Pirineus
La Comissió 350 anys, creada especialment per l’aniversari i composta per nombroses entitats, entre les quals la Plataforma per la Dignitat a la Catalunya Nord i Maulets, vol divulgar les conseqüències que va tenir l’acord que van prendre Espanya i França l’any 1659 al marge de les institucions catalanes i que va comportar l’annexió de la Catalunya Nord, formada pels territoris del Rosselló, Vallespir, Conflent, Capcir i mitja Cerdanya, al Reialme de França.
A les 4 de la tarda la Comissió, Òmnium Cultural i altres associacions i partits polítics es manifestaran sota la consigna “Esborrem el tractat” per denunciar que l’acord de pau que van signar França i Espanya per finalitzar la guerra entre els dos països va significar per a molts el començament d’una lluita que segles després encara continua. El manifest de la Comissió 350 anys denuncia l’intent sistemàtic de París d’esborrar la història dels catalans del nord i de prohibir-los parlar la llengua i preservar la seva cultura.
La comissió, però, vol recordar que no només l’Estat francès oprimeix Catalunya i els Països Catalans. Assegura també que les dues Catalunyes continuen separades gràcies a la col·laboració de França i Espanya, que participen en el manteniment d’unes fronteres imposades impedint, per exemple, tant al nord com al sud, rebre cadenes catalanes de televisió.
La Comissió també considera que amb la separació administrativa de la resta de Catalunya no només es van perdre les institucions, sinó que la Catalunya Nord va passar de ser un país manufacturer a una zona bàsicament agrària abandonada per França.
El Constitucional admet a tràmit el recurs del PP contra la LEC
L'ONU descarta un acord vinculant a Copenhaguen sobre la reducció de les emissions de CO2
La cita de la capital catalana, que ha estat dominada pel pessimisme i l'escepticisme en torn al pacte global, ha servit perquè prosseguissin les negociacions entre uns 4.000 representants i observadors de 181 països, sense cap indici de que a la capital danesa es pugui assolir finalment l'anhelat pacte vinculant.
VilaWeb: L'ONU descarta cap acord vinculant sobre canvi climàtic a Copenhaguen
LaVanguardia: EE.UU. convierte en casi una quimera lograr un acuerdo vinculante en Copenhague
Santiago Campos no té por que l'expulsen de CiU i tirarà endavant la candidatura
El final de 32 anys de militància de Santiago Campos a CiU ja està decidit. Després que l'exalcalde de Móra d'Ebre anunciés que promourà una candidatura independent, el comitè local de CDC va acordar dimecres a la nit, per unanimitat, traslladar tota la documentació del cas al consell executiu nacional, que ara obrirà un expedient i podria expulsar Campos.
«Aquesta és la manera de garantir la màxima transparència en la resolució dels fets i garantir el dret de defensa del senyor Campos, com a militant que encara és», ha valorat el comitè local de CDC en un comunicat. De fet, asseguren que no volien haver d'arribar a aquest extrem, ja que la resolució de l'expedient podria suposar la suspensió de militància de l'exalcalde de Móra d'Ebre. El comitè local de CDC també recorda que ha estat incapaç de dissuadir Campos de la seua intenció de promoure una candidatura independent, que considera «contraproduent» per a Convergència. Tot i així, Campos va afirmar, ahir a la tarda, que encara ningú del partit li ha comunicat cap decisió.
«Estic dolgut, em volen posar al patíbul»
Santiago Campos va dir ahir que se sentia «dolgut» per la decisió del comitè local de CDC de Móra d'Ebre, tot i que va reiterar que «mai» parlarà malament de CiU. «Però si em volen posar al patíbul, ja no tindré cap deure moral amb CiU», va remarcar. L'exalcalde va assenyalar que al comitè local hi ha un exmilitant d'Unió, un exmilitant del PSC, un exmilitant de la UCD i un exmilitant «de Campos». «A més, conec un alcalde d'ERC, a la Ribera d'Ebre, que encara li passaven el rebut de CiU», va revelar.