lo carrer del riu

lo carrer del riu

19 de març, 2009

Manifestació multitudinària dels mestres en vaga a Barcelona

la Vaga 190309 RAC1

Una multitud de professors i delegats sindicals d'USTEC-STEs, UGT, CCOO, CGT i ASPEPC-SPS ha iniciat cap a les 12.00 del migdia una manifestació pel centre de Barcelona per protestar contra les polítiques educatives de la conselleria d'Educació de la Generalitat, que dirigeix Ernest Maragall, en una mobilització que també s'ha fet a Lleida, Tarragona, Tortosa i Girona. Amb la marxa, que ha començat a la plaça Universitat, els professors i estudiants volen criticar que la conselleria està aplicant alguns articles del projecte de la llei d'educació de Catalunya (LEC), en tràmit parlamentari, text que a més rebutgen frontalment. A la manifestació hi han acudit part dels estudiants com el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), el Sindicat d'Estudiants (ES), l'Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC) i l'Associació d'Estudiants Progressistes (AEP). La participació en la vaga és del 78% dels mestres, segons els sindicats.

USTEC: Valoració jornada de lluita a l’ensenyament públic 190309

TV3: Vaga de mestres a Catalunya

Si no funciona, cliqueu aquí

VilaWeb: Milers de manifestants protesten al Principat contra la política educativa del conseller Maragall

eldebat,cat: Manifestació multitudinària dels mestres a Barcelona

elPeriódico: Més de 30.000 persones es manifesten per Barcelona contra la política educativa de la Generalitat

LaVanguàrdia: El 78% de los docentes sigue la tercera huelga de la escuela pública catalana en poco más un año

eMaragall diu que, malgrat la vaga, no alterarà els seus plans de govern

Tu mateix!!! El conseller d'Educació, eMaragall, que afronta aquest dijous la tercera vaga de docents catalans contra la seva gestió en poc més d'un any, ha subratllat que no alterarà els seus plans de govern, tot i que s'ha proposat "recuperar la confiança" dels mestres.

En una interpel·lació al Parlament, el conseller ha anunciat la seva "determinació a seguir governant el canvi de l'educació a Catalunya des d'avui amb la mateixa convicció i fermesa i amb el mateix contingut".

"És natural que l'estratègia de canvi generi recels. Però és això motiu suficient per parar-la? No", ha afirmat eMaragall, que tot i així ha garantit el seu "esforç" per aconseguir la "complicitat i la coincidència" amb el col·lectiu de mestres.

eMaragall s'ha mostrat "preocupat" perquè la vaga d'aquest dijous està afectant "injustament" famílies i alumnes, i ha mostrat el seu "respecte" tant pels docents que han optat per la vaga com pels que han anat a treballar. Què dius?

directe.cat: USTEC: 'Ernest Maragall diu que està obert al diàleg, però no ens ha convocat a parlar amb ell'

Els universitaris anuncien vaga general per a dijous vinent

Tornen los grisos? Dijous vinent hi haurà vaga general, segons han anunciat els universitaris, en protesta per les càrregues policials que van fer dimecres passat els Mossos d'Esquadra, després del desallotjament de la UB. En declaracions als periodistes, un portaveu del Sindicat d'Estudiants del Països Catalans (SEPC), Xavi Monge, ha demanat que es "depurin responsabilitats" tant a la Conselleria d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, la d'Innovació, Universitats i Empresa, i a l'equip de govern del Rectorat de la UB, especialment pel que fa al rector d'aquest centre, Dídac Ramírez. eldebat.cat: Els incidents a Barcelona acaben amb 81 ferits, set detinguts i 16 denunciats segons els Mossos VilaWeb: Augmenta la pressió política sobre el departament d'Interior pels incidents d'ahir

El govern rebutja la proposta de finançament de Zapatero

El conseller d'Interior, Joan Saura, ha anunciat aquest dijous que el govern ha rebutjat la proposta de finançament del govern espanyol, que estableix una dotació de 1.200 milions d'euros el primer any, 1.600 milions d'euros el segon i de 2.000 milions d'euros el tercer.

"Això és inacceptable", ha afirmat el titular d'Interior, el qual ha fet aquestes declaracions després que aquest matí es reunís la part catalana de la comissió mixta Estat-Generalitat al Parlament per analitzar la negociació.

Saura ha manifestat que també s'ha dit "no al model, ja que no assegura gradualment que l'evolució dels ingressos sigui positiva".

directe.cat: El govern espanyol proposa millorar el finançament català en només 1.200 milions

Catalunya no jugarà el Torneig de les Nacions

No només José Luis Rodríguez Zapatero enganya els catalans. Ara també ho fa el president de la Federació Espanyola de Futbol (FEF), Ángel María Villar. L’ens estatal ha incomplert el seu acord verbal amb la Federació Catalana (FCF) i ha fixat un amistós per al novembre, en una de les dues dates FIFA que la FEF s’havia compromès a deixar lliures i que havien de servir a Catalunya per celebrar el Torneig de les Nacions. Tot i que encara no és oficial, fonts de la FCF van indicar ahir que el partit d’Espanya és per commemorar el centenari de la FEF.