lo carrer del riu

lo carrer del riu

09 d’octubre, 2007

Nou d'octubre, la Diada del País Valencià

L'esquerra independentista es mobilitza Avui el País valencià està de festa. El nou d'octubre és la Diada Nacional. En aquesta data es commemora l'entrada a la ciutat de València del rei Jaume I al 1238. Les celebracions de caràcter local que es realitzen a València des de fa segles per recordar-ho van fer que aquesta data fos elegida com la més representativa de la conquesta feudal del Regne de València, i per tant com la data simbòlica de naixement del Poble Valencià. Aquest any, altre cop, l'esquerra independentista es mobilitzarà en la ja tradicional manifestació convocada a les 6 de la tarda a la Plaça de Sant Agustí, a València. Ací en podem llegir els manifestos de les associacions i descobrir un xic més sobre la seua diada.

- Manifest Comissió 9 dOctubre

- Manifest unitari Esquerra Independentista

- Manifest Maulets

- Manifest CAJEI

A pos què !!!

Maragall lamenta que el PSOE prefereixi pactar amb CiU que amb el PSC

L'expresident Pasqual Maragall ha criticat aquest dimarts els seus antics companys del PSOE, partit al qual ha criticat que "sempre ha cregut que Catalunya era nacionalista i que per tant havia de pactar amb CiU, no amb els nacionalistes catalans".

Maragall, en un extens article d'opinió que publica el diari El País, lamenta que "al començament, Zapatero era federalista, però poc a poc el pes de la porpra i del centre van poder més i es va tornar a la conllevancia de Felipe González entre castellans i catalans. Suportar-se, més que convèncer-se". Un, pacte, es queixa l'expresident, que només es du a terme "amb els diferents, no, por suposat, amb els teus, que per això són teus".

Un jutjat prohibeix a Mediapro explotar aquesta temporada els drets dels equips de primera

L'anomenada "guerra del futbol" entre Mediapro i Sogecable ja té un desenllaç, com a mínim, provisional. El Jutjat de Primera Instància número 36 de Madrid ha estimat avui "íntegrament" la sol·licitud de mesures cautelars promoguda per Audiovisual Esport (AVS), participada per Sogecable, contra Mediapro, accionista de laSexta, segons ha informat avui la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Amb aquesta sentència, els partits de Lliga es televisaran igual que la temporada passada. És a dir, un partit en obert el dissabte al vespre, que emetran TV3 i laSexta, un altre per Canal+ (Sogecable) el diumenge, i la resta, en el sistema de pagament per visió.

Ridao presenta el seu darrer llibre afirmant que la via autonomista ha fracassat

El Pla B. L'estratègia cap a la sobirania, el darrer llibre de Joan Ridao, ha estat presentat aquest dimarts i el portaveu parlamentari d'ERC ha aprofitat per subratllar que la via autonomista per a Catalunya "ha fracassat" i, conseqüentment, l'únic camí que li queda a Catalunya és apostar per la sobirania absoluta. Ridao també ha comentat que l'Estatut és una "batalla perduda", per tant, s'ha d'intetar aconseguir una majoria política i social per exercir el dret a decidit sota l'empara de la UE. "Cal internacionalitzar la causa catalana", ha assegurat el polític republicà en la presentació del seu llibre.

Sitges homenatja 'Blade Runner' amb l'emissió de la versió definitiva

Vangelis-Blade Runner: Love Theme El Festival de Cine de Sitges ha homenatjat el clàssic de ciència-ficció de Ridley Scott Blade Runner amb la projecció de la cinta revisada, 25 anys després de la seva estrena, amb la presència del productor de la restauració, Charles Lauzirika, i els responsables dels efectes especials també en l'original, Syd Mead i Douglas Trumbull.

A Blade Runner: The final cut es pot apreciar la nova digitalització dels negatius originals, l'eliminació de cables, que no s'havien de veure, i la inclusió de més naus i objectes que enriqueixen la ciutat futurista que retrata Scott. Així mateix, s'ha suprimit el cap de la doble de l'actriu Joanna Cassidy, que es pot veure a l'escena de la seva mort, amb la superposició de la cara de Cassidy. En aquesta nova versió s'ha buscat en l'última escena "una estètica més ciberpunk" i s'han pogut millorar els aspectes de l'àudio ja que quan es va rodar "no es van poder fer per qüestió de diners i per la tècnica del moment", segons ha explicat el productor.

Per la seva part, Trumbull ha assenyalat que Blade Runner no solament tenia una gran qualitat en els efectes especials, sinó també en la fotografia, que estava molt cuidada, i proporcionava la sensació de "un més gran nombre d'efectes especials" dels que hi havia realment. En un quart de segle, el gènere s'ha beneficiat de molts avenços tecnològics, però Trumbull creu que "eren molt millors les maquetes que es feien abans".

"Vaig veure el guió i em vaig adonar que era un món estrany però amb arquitectura real. Hi havia una civilització diferent i vam haver de dissenyar els vehicles voladors i mostrar un món que no era bonic. Després de més de 20 anys un ja sap com il·lustrar el món", ha afegit l'altre responsable dels efectes, Syd Mead.

El 1982, Ridley Scott no comptava amb un alt pressupost per concebre la que està considerada una obra mestra de la ciència-ficció. Els seus problemes amb els productors van fer que eliminés el final original, que va ser restituït en una versió que el realitzador va fer el 1992. Aquesta escena mostrava un polèmic somni de l'unicorn que donava una nova dimensió al relat i la possibilitat que el personatge interpretat per un jove Harrison Ford fos en realitat un replicant.

"La pel·lícula no diu que Deckard, el personatge de Harrison Ford, fos un replicant, només ho suggereix, dóna pistes i ho insinua, potser ell mateix ho pensa", ha assenyalat el productor davant l'auditori ple de l'Hotel Meliá de Sitges, on s'ha projectat per primera vegada Blade Runner: The final cut. Aquesta revisió del clàssic s'inclourà en un DVD que comptarà amb cinc versions de la pel·lícula, tres d'elles comentades pel director i els guionistes. Una d'elles és la que es va realitzar el 1992 i una altra conté una música diferent de l'original que va compondre Vangelis. També es podran veure escenes que es van eliminar i un documental amb entrevistes amb els actors de la pel·lícula com Harrison Ford i Daryl Hannah, i altres participants en la creació del llargmetratge. Deckard és un replicant...? (Blade Runner)

Blade Runner

Web interessant, molt documentada

"Una polla xica, pica, pellarica, camatorta i becarica"

Monzó recorre al conte per presentar la cultura catalana en el discurs inaugural de la fira de Frankfurt Quim Monzó 091007 CATr L'escriptor Quim Monzó ha recorregut a un conte, el seu gènere predilecte, per descobrir al públic alemany la importància històrica de la cultura catalana, una de les fundadores de la tradició europea. Monzó ha imaginat un escriptor que és convidat a pronunciar el discurs d'un país convidat, Catalunya, sense saber gaire bé què dir.

L'autor ha usat la ironia per parlar d'un país "clarivident", que "dedueix coses, amb gent molt perspicaç", i per aquesta raó el protagonista del conte no pot evitar la seva "sorpresa perquè la Fira de Frankfurt, dedicada a la gran glòria de la indústria editorial, hagi decidit invitar una cultura amb una literatura desestructurada".

Una cultura, ha afegit Monzó, "repartida entre diversos estats en què la llengua no és realment oficial, encara que un i mig ho proclamin sempre, i quan no molesti els turistes, els esquiadors o els repartidors de butà".

Text íntegre del discurs, en format pdf

Vídeo: Monzó a Frankfurt: 'Els explicaré un conte'

Encara no és hora per a que els 'nostres polítics' posen fil a l'agulla i negocien PER LA PAU ???

Ja hi tornem a ser !!! Un costat i altre fan exibició de força i "santornem-hi". Per això paguem els 'nostres polítics'? Per a que diguin "Jo no jugo" ?

I la societat civil ? Cal que tornem a sortir al carrer per a dir que negocien ? Recordem les paraules de la Gemma Nierga el dia de la manifestació per l'assassinat de l'Ernest Lluc: "Estic convençuda de que l'Ernest, inclús amb la persona que l'anava a matar hauria intentat dialogar: vostès que poden, dialoguin si us plau".

Hasta siempre, Comandante !!!

Hasta siempre Comandante Ernesto 'Che' Guevara de la Serna (Rosario, Argentina, 14/06/1928 - La Higuera, Bolívia, 09/10/1967) dirigent revolucionari i líder guerriller.

Nasqué en el si d'una família burgesa de Rosario. Sembla ser que als dos anys emmalaltí d'asma, que sofrí tota la seva vida, per la qual cosa la seva família es va mudar a un lloc de clima més sec, a Alta Gracia (Córdoba), Argentina, sense que la seva malaltia milloràs. La seva educació primària va ser a la seva llar, a càrrec de sa mare, Celia de la Serna.

Estudià Medicina. Passà a Guatemala, on s'adherí a les tesis populistes del president del país Jacobo Arbenz, que fou derrocat pels filoimperialistes. Perseguit pels nous governants, deixà Guatemala per passar a Mèxic. Allà s'uní al cercle revolucionari de cubans exiliats que encapçalava Fidel Castro. Fou un dels supervivents de l'operació "Granma", i juntament amb Castro i Camilo Cienfuegos integrà la tríade que comandà el triomf militar dels revolucionaris contra el govern Batista (gener de 1959).

"Che Guevara amb el seu gos Hombrito a Sierra Maestra 1958"

Dins del nou govern cubà organitzà i dirigí el Instituto Nacional de la Reforma Agraria, des d'on instituí noves lleis agràries, després d'expropiar als grans terratinents. Participà en el Departamento de Industrias i també fou nombrat president del Banco Nacional de Cuba. Fou la figura senyera de l'internacionalisme cubà, i de la defensa de la solidaritat antiimperialista dels països d'Amèrica, Àfrica i Àsia, que queda reflectida en el seu discurs a Alger (1963).

El 1965 sorprengué el món amb la renúncia als seus càrrecs governamentals a Cuba, per dirigir la lluita revolucionària del Congo. Després d'aquesta experiència, es dedicà a la lluita guerrillera a diversos països americans i, finalment, a Bolívia (1966). Capturat per l'exercit bolivià, amb la col·laboració de la CIA, fou assassinat. El 1997 les seves despulles, descobertes el 1995, foren soterrades a Cuba amb els màxims honors. Canción del Elegido

Che Guevara va esdevenir un mite, i molts joves el tenen com a ídol. Se li han dedicat moltes cançons com Hasta siempre de Carlos Puebla o Canción del elegido de Silvio Rodríguez.

Foto d'Alberto 'Korda'. Considerada com la més reproduïda del món.

"La mort del Che". Foto de Freddy Alborta