lo carrer del riu

lo carrer del riu

31 de maig, 2009

“No ens hem de negar el plaer de l’autodeterminació”

“A diferència d’Espanya, a Europa no hi ha animadversió contra Catalunya”, afirma Oriol Junqueras, candidat d'ERC a les eleccions europees.

Article de Sebastià Alzamora a l'Avui

Carod avala la reforma laboral que proposa Montilla

El vicepresident català i dirigent d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha avalat avui les tesis del president català, José Montilla, que és necessari abordar una reforma laboral, però ha alertat que els canvis han d'afectar tant empresaris com treballadors.

Carod s'ha referit en aquests termes a les afirmacions de Montilla davant el Cercle d'Economia, on va demanar que la reforma laboral que hauria d'afrontar el Govern central s'enfoqui a canviar la negociació col·lectiva perquè aquesta sigui menys rígida.

Per Carod-Rovira, l'objectiu comú ha de ser superar la crisi i davant d'aquesta empresa "tots han de canviar": tant els empresaris d'acord amb "els nous temps" que corren com els sindicats, que han de deixar enrere "tics conservadors" que encara mantenen. "L'objectiu ha de ser que l'economia es reactivi perquè qui en sortirà perdent si no serà el conjunt de la societat", ha subratllat Carod-Rovira, que ha demanat "serenitat i prudència" en els canvis a abordar.

Cuba i els EUA reprendran el diàleg sobre immigració

Cuba ha instat avui als Estats Units a reprendre les converses sobre immigració que havien quedat suspeses des del 2003. El govern comunista també ha sol·licitat la represa dels enviaments postals a l’illa. Cuba a més, ha mostrat interès per abordar altres qüestions, com la lluita anti-droga i la resposta davant desastres naturals en què els dos governs han mantingut cooperacions puntuals des que els EUA van imposar l'embargament a Cuba.

Les malles antipedregades dels arbres determinen la dolçor i el color de la fruita

Si és que al final, tot tindrà gust de gominola!!! La dolçor i el sucre de la fruita també depèn del color de les malles antipedregada amb què se solen protegir els arbres, segons un estudi fet a les comarques de Lleida per l'IRTA, l'Institut de Recerca i Tecnologia Agrària. Després de gairebé 3 anys d'investigació, s'ha comprovat que les malles de color gris i les de color blanc-cristall són les millors per a presseguers i nectarines. En canvi, les malles negres són les que més penalitzen el color i els sucres de la fruita.

La resta de colors provats -vermell, verd i blau- no aporten cap millora substancial, segons l'IRTA. Com a excepció, en el cas de la pomera, l'IRTA recomana utilitzar malles negres antipedregada per a varietats no acolorides en vermell, com la Golden i la Granny, colors grisos per a la Pinke Lady i blanc o gris molt clar per a altres bicolor de tipus Gala.

El vídeo de 'Gladiator' que va motivar els jugadors

GLADIATOR BARÇA! Per motivar els seus jugadors, Pep Guardiola va encarregar un dvd amb imatges intercalades de la pel·lícula Gladiator, amb l'actor Rusell Crowe, i escenes de l'esforç que cada un dels jugadors del Barça va realitzar durant la temporada. El particular encàrrec el va rebre el periodista Santi Padró de TV3, complint amb satisfacció l'objectiu: que els esportistes saltin al camp de joc plens d'il·lusió.

Van ser 7 minuts i 10 segons carregats de sensibilitat, durant els quals tot l'equip va romandre en silenci i a les fosques en els vestidors de l'Estadi Olímpic de Roma. Més d'un hauria deixat anar alguna llàgrima... Demà per la nit es podrà veure per TV3, abans del Crackòvia. Guardiola ja havia recorregut a aquest tipus de vídeos quan era al filial. Aquest vídeo d'un pare australià i el seu fill, paralític cerebral, fent un triatló, n'és un altre exemple.