lo carrer del riu

lo carrer del riu

22 de novembre, 2008

Maleni assegura que Catalunya serà, amb 3.300 milions, la que rebrà més diners en infraestructures el 2009. Ai, que em pixo !!!

La Ministra de Foment, Magdalena Álvarez, ha assegurat aquest dissabte que Catalunya serà aquest 2009 la comunitat amb més inversió en infraestructures gràcies al 3.300 milions d'euros que hi destinarà el Ministeri de Foment. "Això situa la inversió a Catalunya més de mig punt per sobre del pes del PIB establert a la disposició addicional tercera de l'Estatut", ha puntualitzat Álvarez durant la cloenda de la 13a Trobada d'Economia que s'ha celebrat a S'Agaró.

Álvarez ha assegurat que el pla d'Infraestructures de Rodalies de Barcelona ja està enllestit i que "pròximament el portarem al consell de ministres". Segons la ministra, el pla "preveu un seguit d'actuacions com modernitzar les infraestructures i les estacions, augmentar la capacitat de la xarxa, construir nous intercanviadors i ampliar l'extensió de la xarxa", ha enumerat Álvarez, que ha finalitzat parlant del transport aeri i de la importància creixent de l'aeroport del Prat. "Amb la nova T-Sud hem transformat el Prat i tindrem aeroport fins al 2025", ha afirmat.

ICV no descarta quedar-se a l'oposició en la propera legislatura

La direcció d'ICV ha pactat una esmena a la ponència política en què subratlla que l'únic pacte possible que contempla a Catalunya és amb el PSC i ERC, però que aquest acord "no és una obligació", ja que "podem estar en l'oposició o donant suport des del Parlament", afegeix. Així doncs, en la ponència política que s'aprovarà en la IX assemblea, Iniciativa remarca que el seu deure és "barrar el pas a la dreta i centrar els esforços a aconseguir majories d'esquerres i amb programes d'esquerres".

"Arribar a pactes amb les altres forces d'esquerres no és una obligació en ella mateixa per a ICV. Podem estar en l'oposició o donant suport des del Parlament", afegeix el text pactat amb l'agrupació de Mataró (Maresme), que va fer seves les propostes de l'exconseller Salvador Milà.

"Les aliances de govern d'ICV tenen com a principal prioritat els acords programàtics (...) L'actual sistema de partits a Catalunya està format per sis forces, i només amb PSC i ERC, i no sense dificultats, és possible plantejar-se aliances a nivell nacional", diu el text.

VilaWeb/ElPunt: L'assemblea d'ICV aprova amb crítiques la gestió de Saura

La delegació d'ICV de les Terres de l'Ebre retreu a Saura que no hagi fet prou de president del partit

El president d'ICV a les Terres de l'Ebre i portaveu d'aquesta delegació, Jaume Forcadell, ha carregat aquest dissabte contra la gestió de Joan Saura i ha criticat que no hagi fet prou de president de la formació ecosocialista. 'Joan, hem parlat més en un mes i mig que en quatre anys i això no pot ser', ha avisat. En la segona jornada de l'Assemblea d'ICV, Forcadell ha destacat que es pot entendre que la tasca de Govern és difícil, però ha declarat que el president del partit ha d'anar als territoris i parlar amb la gent i fer de president. També ha criticat que 'no se'ls consultés i informés de decisions que afectaven greument' a l'Ebre.

Josep Puxeu diu que el cabal ambiental de l'Ebre és inassumible

La proposta de cabal ambiental de l'Ebre que va aprovar la comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre el març del 2007 i ratificat uns mesos més tard pel Parlament català no es pot assumir. Així ho ha manifestat el nou secretari d'estat de Medi Ambient, Josep Puxeu, qui assegura en una entrevista publicada ahir pel setmanari La Veu de l'Ebre que «no es pot fer un cabal ambiental». Les seues declaracions han aixecat indignació a les Terres de l'Ebre. «Són un insult», diu el portaveu de la PDE, Manolo Tomàs. «No es pot menysprear el tram final del riu», va afegir el president de la comissió per a la Sostenibilitat, Josep Canicio.

VilaWeb/ElPunt: Puxeu diu que la proposta de cabal ambiental de l'Ebre no es pot assumir

ICV es manifestarà contra la LEC el 30 de novembre

L'Assemblea Nacional d'ICV fa una "crida a participar a les mobilitzacions" en contra de la llei d'educació de Catalunya (LEC) del govern català convocades pel pròxim 30 de novembre per les organitzacions signants del Pacte Nacional per l'Educació. Estan previstes manifestacions de CCOO i UGT, entre altres organitzacions.

En una resolució, que es votarà aquest diumenge, Iniciativa critica que el govern "no ha entès la necessitat d'assegurar el consens educatiu i social a la Llei d'educació". Així mateix, ha acusat l'executiu d'haver primat "l'acord polític amb CiU abans que l'acord social".

En el text, ICV recorda que dotze dels vint signants del Pacte Nacional d'Educació, entre els quals hi ha organitzacions sindicals, de pares i mares i de professorat, entre d'altres, participaran en aquesta concentració perquè consideren que l'actual redactat de la llei no s'ajusta al Pacte Nacional d'Educació.

En participar en les mobilitzacions al costat d'aquestes entitats, ICV marca un perfil propi sobre l'actual llei d'educació impulsada pel conseller Ernest Maragall.

Flandes s'independitza amb el futbol amateur

Flandes li ha marcat un gol per l’escaire a Valònia i ha fet un pas més cap a la seva independència amb l’esport com a excusa. El govern flamenc ha forçat l’escissió del futbol amateur belga i els equips neerlandòfons de totes les divisions, tret de la Primera i la Segona, seran separats administrativament dels francòfons. A cop de talonari, el ministre d’Esports flamenc, Bert Anciaux, ha convençut els clubs del nord prometent-los inversions milionàries i construcció d’estadis a Anvers, Gant i Bruges per al Mundial de futbol que Bèlgica, Holanda i Luxemburg volen organitzar el 2018.