L'entrenador ha remogut l'alineació com si la memòria li hagués portat el record dels temps de les rotacions. Amb quatre canvis respecte a l'equip de Sevilla, i deixant fora peces fixes com Milito, Abidal i Iniesta, a més de Giovani, el tècnic ha donat entrada a Zambrotta, Thuram, Sylvinho i Bojan. Márquez ha fet un obligat pas endavant, recuperant la posició de migcentre que Touré i Edmílson han deixat òrfena, i en què sembla haver perdut el tacte que tenia. Lluny de la imatge que ofereix juntament amb Milito, el mexicà ha tingut un inici desesperant, amb diverses pèrdues de pilota i una falta de col·locació inquietant. Després, ha millorat. Com el Barça.
Amb diferents peces, el Barça ha seguit en la línia de lenta recuperació que ha mostrat en els últims dos partits. Res de l'altre món, però tal com estava, anar fent ja és molt. El Múrcia no és el Sevilla, és cert, però ha aparegut al Camp Nou amb un punt d'atreviment que altres no tenen. Ha sortit a pressionar a dalt, però s'ha quedat sempre a mig camí. El Barça ha arrencat com un dièsel, a poc a poc, i ha acabat embalant-se. Una intervenció decisiva de Valdés en un mà a mà amb Baiano, que ha desbaratat l'empat, l'ha acabat de despertar. Henry ha emergit llavors amb una vitalitat espectacular. A l'esquerra, en la posició que ha deixat buida Ronaldinho, en un signe que minimitza encara més l'absència de l'estrella, Titi ha ofert una actuació excepcional, sobretot, en la comparació amb el mateix Ronaldinho i amb l'Henry de fa uns mesos. Dues assistències que Bojan i Etoo només han hagut de rematar, i una esperançadora exhibició de confiança en si mateix. Generós, sentint-se capaç de tot, sense rastre de dolor, disfrutant en cada pilota, Henry ha començat a tornar part de l'afecte que se li professa. Amb ell, és més fàcil esperar Messi. I Ronaldinho. Si torna. FOTOGALERIA SPORT: Les millors fotos del partit12 de gener, 2008
Barça 4 - Murcia 0
L’Ajuntament de Miravet prepara la celebració de 'l'any Roc Llop'
En commemoració al centenari del naixement del poeta miravetà Roc Llop i Convalia, l'Ajuntament de Miravet està preparant una sèrie d'actes per tal de recordar i reivindicar la figura de l'escriptor, encara molt desconegut però amb una important vàlua literària. L'objectiu del consistori és finalitzar aquest 2008 havent aconseguit que la societat conegui qui va ser Roc Llop i quina és la seva obra. A més, el pròxim estiu es publicarà 'Roc Llop i Convalia, l’exili d’un poeta miravetà', obra guanyadora del XIIIè Premi d’Assaig Artur Bladé i Desumvila, que tracta l'obra i la vida de l'escriptor.
Alego: L’Ajuntament de Miravet prepara la celebració de 'l'any Roc Llop'
Bloc de Pere Muñoz: ROC LLOP I MIRAVET
Bloc de Josep M. Sáez: El Centenari de Roc Llop i Convalia
Jaume Renyer. Per l'esquerra de la llibertat: Roc Llop, en la memòria
La Veu de l'Ebre: L'Ajuntament de Miravet prepara la celebració de l'Any Roc Llop
El Delta es consolida com a hàbitat hivernal de milers d'aus
L'independentisme cors es manifesta contra la repressió de l'estat francès
La manifestació, la primera des de fa anys amb caràcter unitari entre les diverses faccions de l’independentisme cors, va gestar-se el 2 de gener a Corti, capital històrica del país, on ja s’hi van reunir els dirigents de tots els moviments nacionalistes. L’empresonament de Colonna ha generat molt de recèl entre l’independentisme cors, que denuncia el ‘cicle de repressió’ en què ha entrat l’administració francesa envers qualsevol organització que s'oposi al 'statu quo'.
Corsica Nazione Indipendente, el principal partit independentista cors, crida a la manifestació amb el següent argument: 'la pau no s’ha de confondre amb la pacificació colonial, no és l’acceptació de l’ordre establert per la força que ens tutela a cada moment, no és la Còrsega pacificada de Sarkozy'.
Fa un any, precisament, l’illa ja va viure una de les manifestacions més massives que es recorden, en què entre 1.800 i 8.000 persones -segons la policia o els organitzadors- van protestar contra la política repressiva del llavors ministre d’Interior Nicolas Sarkozy.
PSC i PSOE minimitzen el desacord mentre Puigcercós titlla Zapatero d'«estafador»
La intenció de l'executiu estatal era arribar a un principi d'acord per negociar, posteriorment, les condicions i els compromisos del traspàs. Va topar frontalment amb l'objectiu de l'executiu català, que no vol tancar la transferència fins a tenir-ho tot lligat. El conseller d'Interior i Relacions Institucionals, Joan Saura, va admetre ahir que el govern espanyol els va pressionar perquè signessin l'acord de mínims. La negativa de la Generalitat ha provocat una topada que el PSC i el PSOE van minimitzar, i més a les portes del 9-M. La posició dels socialistes catalans és complicada, ja que si bé la plantada els serveix per demostrar que no estan supeditats a Madrid, pot posar en dificultats la candidata Carme Chacón, ministra d'Habitatge de Rodríguez Zapatero. De moment, en l'eslògan de campanya "La Catalunya optimista", el nom del president estatal no apareix, a diferència d'aquell "Si guanya Zapatero, guanya Catalunya" dels passats comicis.
Isabel-Clara Simó: El salt
"...per a entrar-hi calen un front humil sota la llinda i un salt": aquest és el lluminós darrer vers d'una de les Elegies de Bierville del mestre Carles Riba. Està parlant d'Ítaca, de la qual acaba de dir: "Ítaca, regne petit, conec la cova profunda!". Està parlant doncs de la pàtria, de la pàtria recuperada, en una bellíssima metàfora. La idea és inquietant: un front humil i un salt. Enfront de la sobergueria castellana, i lluny del concepte de vilesa, cal un front humil, no una fatxenderia destralera. És el front, l'intel·lecte, el qui ha de ser humil. I cal fer un salt. Un bot.
És fàcil pensar-hi escoltant les eternes i inútils picabaralles entre els governs de Madrid i els de Barcelona: destrossades les Rodalies, a Madrid diuen: "Ja us podeu quedar la desferra; però sense prestacions". No costa gens de donar allò que ja no serveix, com les senyores altives que donaven a les minyones els vestits que havien trencat o tacat indeleblement. Aquesta mateixa reunió ha succeït dotzenes de vegades: en una taula de negociacions, hi ha qui dóna alguna cosa a canvi d'alguna altra. Els catalans anem a negociar sense res a les mans -perquè res no tenim- esperant justícia, o equitat o fins i tot generositat. Mai, mai, en cap època, en cap ocasió ens hem emportat altra cosa que engrunes i palmadetes a l'esquena.
Fins ara hi hem anat amb l'esperança que ara les coses aniran millor (perquè hi ha un determinat ministre català, perquè el president ara és del mateix partit que el d'ells, pel que sigui), i mai no ha funcionat. Cal doncs el segon pas: el salt. Ho diu Riba.