lo carrer del riu

lo carrer del riu

12 de gener, 2008

L'independentisme cors es manifesta contra la repressió de l'estat francès

Divuit partits, sindicats i associacions corsos han convocat, avui a les 15.30, una manifestació unitària a la capital, Aiacciu, amb el lema 'Resistència i llibertat' per protestar contra la 'repressió' que la república francesa està exercint a l’illa. Amb el crit de 'prou!', volen donar una resposta contundent al procés judicial que ha dut a la presó Yvan Colonna, considerat innocent per bona part del nacionalisme cors.

La manifestació, la primera des de fa anys amb caràcter unitari entre les diverses faccions de l’independentisme cors, va gestar-se el 2 de gener a Corti, capital històrica del país, on ja s’hi van reunir els dirigents de tots els moviments nacionalistes. L’empresonament de Colonna ha generat molt de recèl entre l’independentisme cors, que denuncia el ‘cicle de repressió’ en què ha entrat l’administració francesa envers qualsevol organització que s'oposi al 'statu quo'.

Corsica Nazione Indipendente, el principal partit independentista cors, crida a la manifestació amb el següent argument: 'la pau no s’ha de confondre amb la pacificació colonial, no és l’acceptació de l’ordre establert per la força que ens tutela a cada moment, no és la Còrsega pacificada de Sarkozy'.

Fa un any, precisament, l’illa ja va viure una de les manifestacions més massives que es recorden, en què entre 1.800 i 8.000 persones -segons la policia o els organitzadors- van protestar contra la política repressiva del llavors ministre d’Interior Nicolas Sarkozy.

Viquipèdia: Còrsega