27 de març, 2008
Ramon Tremosa: Ebre navegable
Sí però no de José Blanco a les balances fiscals
En unes declaracions fetes a l'acabar la reunió mantinguda amb el portaveu del PP en funcions en el Congrés, Eduardo Zaplana, José Blanco ha subratllat que la seva afirmació "no és una novetat", ja que el vicepresident econòmic ja va parlar d'aquest supòsit.
"En tot cas, no hi ha cap decisió presa en relació amb aquest tema", ha explicat el secretari d'Organització socialista, afegint que el PSOE "configurarà una decisió i una opinió més enllà de la voluntat i disponibilitat expressada per Solbes en la campanya electoral".
En aquest sentit, el vicepresident segon del govern en funcions ja havia anunciat la creació d'un grup de treball per a la publicació de les balances fiscals, després que l'Institut d'Estudis Fiscals hagi conclòs el seu treball, aportant dues metodologies diferents.
En aquell moment, Solbes va explicar que els experts empraran dos mètodes -un de fluxos monetaris i un altre d'incidències econòmiques- i amb distintes variables, de manera que s'obtindran diversos resultats. No obstant això, el ministre va indicar que els resultats no condicionaran en cap cas la negociació amb les comunitats autònomes del nou model de finançament autonòmic.
-Vaja, hi ha un mandat parlamentari de fa dos o tres anys i diuen que no hi ha cap decisió presa ?
La guerra de l'aigua: Diversos col·lectius del Priorat demanen la finalització del transvasament procedent del riu Siurana i el pantà de Riudecanyes
Quan un problema s'esdevingué un negoci: 10 empreses es presenten al concurs d'adjudicació dels treballs de descontaminació del pantà de Flix
La Plataforma de Defensa de l'Ebre acusa el govern d'afavorir "l'especulació i el mercantilisme"
Aquest moviment social considera que és sorprenent que, segons argumenta, "a tres setmanes de la finalització de la campanya electoral, on tots els partits catalans, menys el PP, s'han passejat per les Terres de l'Ebre anunciant que si guanyaven les eleccions enterrarien definitivament els transvasaments, el govern català presenti el transvasament del Segre a l'àrea metropolitana de Barcelona".
La PDE considera que el Govern "no està gestionant la sequera amb honestedat", perquè el mateix dia que anuncia el transvasament del Segre, aprova el desenvolupament de nous regadius.
El col·lectiu ha denunciat, concretament, que la política de "transvasaments, canals i interconnexions de xarxes no té res que veure amb l'actual sequera i suposa una confrontació amb la gent de les Terres de l'Ebre que estimen i defensen la necessitat de mantenir uns rius vius i nets lluny de les especulacions i mercantilismes a les quals s'ha plegat l'actual govern".
Segons han recordat, una detracció del Segre, juntament amb la interconnexió de xarxes, la prolongació del minitransvasament de Tarragona i els canals Segarra-Garrigues i el canal Xerta- Castelló ("obres ja previstes i/o proposades pels anteriors governs de CiU i PP i àmpliament rebutjades per la societat ebrenca"), suposaria "la liquidació del riu i acceleraria la desaparició del Delta de l'Ebre".
Per tot plegat, la PDE ha demanat a la població de Catalunya "l'ajut necessari per evitar, una vegada més, que per afavorir grans interessos financers i politics es sacrifiqui una part del territori, que encara que estigui menys desenvolupada, també forma part d'aquest gran país que s'anomena Catalunya". Al mateix temps, ha alertat a la gent de l'Ebre "que ara és l'hora d'aturar la segona onada transvasista".