lo carrer del riu

lo carrer del riu

26 d’octubre, 2011

Referèndum d'independència: el “sí” creix i el “no” perd pes

El baròmetre del CEO ratifica la tendència a l'alça dels catalans a favor de la independència, que se situa en un 45% contra un 24% El “sí” a la independència va tornar a guanyar al setembre tal com ja ho havia fet al juny. Fins i tot amb dos punts més. I el “no” a l'estat propi es redueix encara més i perd un 3'5% respecte de l'anterior baròmetre. L'enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió, que preguntava per segon cop per la resposta: “sí” o “no” a un referèndum d'independència de Catalunya, ofereix un resultat d'un 45,4% a favor i d'un 24,7% en contra. Si, tal com passaria en un referèndum real, s'extreu l'abstenció del global i tan sols es tenen en compte els que anirien a votar, el percentatge del “sí” pujaria a un 60%, i el del “no”, a un 40%. L'enquesta també va tornar a deixar clar que una majoria dels catalans –un 75%– són partidaris, més o menys, d'establir el concert econòmic; és a dir, que les administracions catalanes recaptin tots els impostos i en decideixin la distribució.

Bosch: «Espanya actua contra Catalunya»

"L'Estat espanyol no només no ens és propi sinó que moltes vegades actua contra Catalunya". Aquesta és la premissa que, segons el candidat d'Esquerra-RCat-Catalunya Sí a les eleccions generals del 20-N, Alfred Bosch, comporta el creixement de l'independentisme que apuntava l'enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) difosa aquest matí.

Des d'un acte de precampanya a Figueres, Bosch no s'ha sorprès del percentatge de catalans xifrat pel CEO, un 45,4%, que votaria sí a un referèndum d'independència. Pel candidat independentista els catalans "no abracen la independència com a caprici, sinó per la voluntat de viure millor", i ha insistit que cal que la gent es convenci que si Catalunya pogués administrar-se sola, "estaria molt millor".

En aquest sentit ha subratllat que Catalunya podria pagar unes infraestructures adequades "si no fos pel dèficit fiscal", per exemple. Per això ha assegurat que no li estranya el resultat del baròmetre del CEO. "La gent té el convenciment que la unió amb Espanya no funciona", ha reblat.

La Inspecció de Treball s'acarnissa amb les empreses catalanes

Catalunya és la que registra més actes d'infracció. Mos ataquen per tots los fronts !!! La Inspecció de Treball mira amb lupa i zel les empreses catalanes. Així ho demostren les xifres publicades pel ministeri de Treball i Seguretat Social espanyol del primer semestre de l'any. Segons el balanç registrat de l'activitat de la Inspecció del Treball i la Seguretat Social, Catalunya va patir 66.158 actuacions del cos de vigilància laboral entre el gener i juny d'enguany, de les quals 10.100 van acabar amb actes d'inspecció per valor de 19.552.747,97 euros.

Uns registres que en termes absoluts situen les empreses catalanes en el número U del rànquing de sancions de tot l'Estat i la que proporcionalment rep més multes administratives per les actuacions realitzades. De fet, Catalunya lidera el número de sancions però no d'import de multes, que ostenta la medalla de plata, ja que el podi se l'emporta Andalusia amb 21.267.331,29 euros després d'haver-se realitzat 124.038 actuacions inspectores, de les quals només 9.928 van acabar amb acta d'infracció, és a dir, un 8% van acabar amb sanció administrativa.

De l'estadística del ministeri destaca la poca efectivitat, en termes proporcionals, de l'activitat inspectora en d'altres comunitats autònomes a diferència de la que pateix Catalunya, on el percentatge d'actuacions inspectores que acaba amb sanció és el doble que a la resta de territoris.

Per exemple, la comunitat de Madrid, va registrar 51.302 actuacions, de les quals només 3.639 van acabar amb acta d'infracció, és a dir, un 7%. Un percentatge molt per sota de la ràtio d'eficiència a Catalunya que va és del 15,3%, també molt per sobre la resta de comunitats, com per exemple Andalusia que, com abans hem apuntat, és del 8%.