lo carrer del riu

lo carrer del riu

09 de març, 2009

Els sindicats de mestres demanen el suport de les famílies en la vaga del 19 de març

Els sindicats de mestres han fet avui una crida a les famílies dels alumnes que van a l'escola pública perquè s'afegeixin a la manifestació i la vaga del 19 de març, convocada en contra de la política educativa de la Generalitat i per rebutjar el projecte de Llei d'Educació. La portaveu del sindicat majoritari, USTEC-STEs, Rosa Cañadell, ha dit als pares que se sumin a la protesta perquè "s'està jugant el futur de l'educació dels seus fills".

La secretària general de la federació d'educació de CCOO, Montse Ros, ha insistit també en la necessitat que la vaga rebi el suport dels pares i mares "per aconseguir un canvi" en el departament d'Educació, que dirigeix eMaragall. Les cinc centrals amb representació –USTEC, CCOO, ASPEPC-SPS, UGT i CGT– han tornat avui a detallar, en conferència de premsa, les raons que els han portat a convocar la tercera vaga que viurà l'escola pública en poc més d'un any.

Els sindicats vaticinen que la vaga de la setmana que ve tindrà un seguiment més ampli que el del 14 de febrer passat ja que, segons han assegurat, "la paciència dels docents ha arribat al límit" i "ja estan farts" de les polítiques d'eMaragall. Una d'aquestes mesures a la qual els sindicats s'oposen és que els docents puguin realitzar hores extres voluntàries i exigeixen la retirada d'aquest decret per considerar que "desregularitza" les condicions de treball d'aquest col·lectiu i que reduirà l'oferta pública d'ocupació en el sector.

Els sindicats també rebutgen el projecte de llei per creure que "amplia i consolida la doble xarxa de centres públics i concertats, obre vies de privatització a través de la municipalització dels centres i impulsa la gestió empresarial de les escoles", segons que ha subratllat Rosa Cañadell.

Setanta anys en companyia de Pinotxo

Ara fa setanta anys, el 1940, Walt Disney va fer saltar a la fama Dick Jones, el nen de 12 anys que va superar el càsting per posar veu al protagonista de Pinotxo. En la pel·lícula, la Fada Blava convertia la marioneta de Gepetto en un nen de carn i ossos.

Una eternitat en companyia de ZP Jordi Basté 090309 RAC1

Ara fa un any (i sembla tota una vida), el 2008, les eleccions van tornar a fer saltar a la fama ZP, el xaval de 47 anys que va superar el "càsting" per posar "talante" a la política d'aquí. A la realitat, la Bruixa Chacón-Zaragoza convertia el xaval de carn i ossos en el mentider més descarat dels que es recorden.

Ridao creu que Zapatero 's'ha quedat sol' un any després de les eleccions

El secretari general d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Joan Ridao, considera que el president del govern espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, s'ha 'quedat sol' per la mala gestió en la crisi econòmica i perquè en l'anterior legislatura 'ja havia enterrat l'Espanya plural'. Aquest balanç l'ha fet un dia abans que s'acompleixi un any de les darreres eleccions generals. També ha valorat que la manifestació 10Mil a Brusel·les, celebrada aquest dissabte, ha estat tot un 'èxit'. Malgrat aquesta acció important de cara a l'exterior, Ridao ha insistit que, des de Catalunya 'hem de continuar creixent políticament per tal que en el dia de demà hi hagi una majoria social a favor de la independència'.

Pels Deumil la marxa a Brussel·les ha estat una 'fita històrica'

Deumil.cat considera 'un gran èxit' la manifestació de dissabte a Brussel·les amb el lema 'We Want a Catalan State'. Segons el comitè organitzador, s'hi van aplegar 12.000 persones, tot i que la policia de la ciutat en va comptabilitzar unes 2.900. 'D'una manera pacífica, reivindicativa i amb un gran civisme', diu el comitè en un comunicat de premsa, milers de catalans van donar a conèixer al cor d'Europa que 'volen exercir el dret d'autodeterminació per constituir-se en un Estat propi', membre de la Unió Europea. També qualifiquen la marxa de 'fita història en la internacionalització del conflicte polític català' i, més encara, en un context de crisi com l'actual. Dues pancartes, una amb el lema en anglès, que portava el consell organitzador de Deumil.cat i representants de les plataformes i entitats que han col·laborat en l'organització de la manifestació, i una amb el lema en català 'Volem un Estat Català', portada pels delegats territorials de Deumil.cat, van encapçalar la manifestació. Els representants polítics portaven la pancarta 'Països Catalans: El pròxim estat europeu' Alego: GENT DE LES DOS MÓRES A BRUSEL·LES

Podeu veure la fotogaleria de la històrica manifestació amb més de cinquanta imatges.

…per unes quantes hores
ens vàrem sentir lliures
i qui ha sentit la llibertat
té més forces per viure!!*!! (Raimon)

...de pel·lícula!!!

Obama utilitzarà el diners públics per finançar els estudis de cèl·lules mare

El president d'EUA, Barack Obama, ha eliminat avui les restriccions imposades pel govern de Bush sobre l'ús de fons públics en els estudis amb cèl·lules mare embrionàries, i ha indicat que la ciència no està renyida amb els valors morals.

"Donarem suport als científics que segueixin aquesta investigació", ha dit Obama en una cerimònia al saló est de la Casa Blanca en emetre una ordre executiva que reverteix aquesta decisió adoptada el 2001. L'ordre ha de permetre els científics treballar "lliures de manipulació o coerció" política i parlin obertament fins i tot quan es tracti d'assumptes "incòmodes".

Obama ha explicat que "els miracles mèdics no passen simplement per accident" sinó que són fruit d'"investigacions costoses" i "d'un govern que dóna suport aquest treball".

Obama ha destacat que hi ha consens polític i ha lamentat que el govern de Bush hagi imposat una "falsa elecció entre la ciència i els valors morals" perquè tots dos conceptes han de servir per "alleujar el patiment humà".