lo carrer del riu

lo carrer del riu

17 de juny, 2008

Productes de la terra. Denominació d'orígen !!!

Pep Guardiola: "Em sento preparat, si no, no seria aquí" Pep Guardiola 170608 CATr El FC Barcelona ha presentat Pep Guardiola com a primer entrenador del Barça per dos anys. Guardiola ha explicat que treballarà amb il·lusió i responsabilitat. "Sento que estic preparat, crec en el meu talent, en el meu treball i en l'esforç", ha sentenciat per fer callar els dubtes sobre la seva arribada al club ja que, fins ara, només ha entrenat un equip de tercera divisió –el Barça B.

Des del primer moment, Guardiola ha plantejat que el Barça s'ha de posar a treballar "ràpid" perquè no té temps. Respecte a l'estil en el camp, l'entrenador s'ha confessat "fan del joc d'atac" i ha avançat que "tots els jugadors hauran de córrer molt".

Joan Laporta ha explicat que la decisió de la junta directiva va ser "unànime". Segons Laporta, Guardiola "reuneix totes les condicions per ser dels millors entrenadors del Barça, per no dir el millor".

El secretari tècnic, Txiki Begiristain, ha admès que la decisió de triar Guardiola es va prendre ràpidament.

VilaWeb/ElPunt: Pep Guardiola: 'Sóc un fan absolut del joc d'atac'

Puigcercós i Carod dinaran junts per coordinar l'acció d'ERC al govern

El nou president d'ERC, Joan Puigcercós, celebrarà un dinar amb el seu predecessor i vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, per coordinar l'acció d'ERC en el govern després del congrés de dissabte passat.

Segons fonts pròximes als dos dirigents, la reunió ha de servir per "afinar els mecanismes de coordinació" entre el partit i el govern, que és "evident" que ha de millorar.

En la reunió, s'abordarà el llistat de qüestions que per ERC són les "línies vermelles" que no estan disposats a creuar per mantenir-se en el govern, com és el blindatge del sistema d'immersió lingüística a través de la nova llei d'educació, una reacció "contundent" davant una eventual sentència del Tribunal Constitucional adversa a l'Estatut i un "molt bon" sistema de finançament.

La intenció de Carod i Puigcercós és mantenir aquestes trobades de forma "periòdica", reunions en les quals es plantejarà, pròximament, el calendari legislatiu que ERC exigeix per a la segona meitat de la legislatura, com la llei de consultes populars, la llei electoral, la llei d'ordenació territorial, la d'educació i la d'acollida.

Besalú formarà part de La Ruta dels Orígens, dissenyada per la Generalitat

La vila comtal de Besalú és un dels municipis escollits per entrar a formar part de la nova Ruta dels Orígens, dissenyada pel Departament d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat i que s'endegarà a partir del 2009. Aquesta s'emmarca dins el Pla Estratègic de Turisme de Catalunya per tal d'identificar i crear grans rutes nacionals a partir del patrimoni cultural, natural i històric de cada municipi. Les rutes actuaran com a identificadors del país i dels seus trets diferencials, permetent al visitant conèixer la totalitat del territori català. Miravet, en llista d'espera?

Vendrell creu que és molt millor el desacord que haver fet un pacte de cara a la galeria

Xavier Vendrell 170608 RAC1 El fins dissabte passat vicesecretari d'ERC, Xavier Vendrell, que els militants van deixar fora de l'executiva, ha assegurat que en el congrés del partit "va passar el que havia de passar" i ha considerat que és molt millor que es trenqués el pacte entre Puigcercós i el sector carodista, per un SMS enviat durant la trobada, que haver fet "un pacte de cara a la galeria".

Sobre l'SMS enviat, Vendrell ha explicat que durant el congrés va rebre un missatge "on algú donava una consigna que no se'm votés a mi i a una altra persona". La mà dreta de Puigcercós afirma que "evidentment" sap qui el va enviar perquè "en un congrés hi ha gent que envia missatges.

Les partícules radioactives emeses en la fuita de la central nuclear d'Ascó van arribar fins al mar

La planta va emetre radiació al medi ambient durant setmanes, segons «El País» Els resultats d'un estudi de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) conclouen que la contaminació radioactiva emesa en la fuita de la central nuclear Ascó I va arribar «fins al Mediterrani», segons va publicar diumenge el diari El País citant «fonts coneixedores de l'estudi». El Punt no va poder confirmar ahir aquesta informació, que fonts del Consell de Seguretat Nuclear (CSN) van posar en dubte. El treball hauria estat encarregat a la UPC per la Generalitat, segons el CSN.

«Són partícules que no es trobaran mai perquè amb el temps decau la seva activitat. No és que tingués importància radiològica però no es van quedar junt a la central», expliquen les fonts citades pel rotatiu. Segons aquest: «La fuita radioactiva d'Ascó va arribar lluny. Les partícules més petites es van perdre al Mediterrani, a més de 30 quilòmetres en direcció sud-est, i les més grans i potencialment perilloses es van quedar en un radi d'uns 700 metres».

L'informe també manté que la radiació detectada del 14 al 17 de desembre del 2007 procedia de la fuita d'Ascó, fet que «implica que la planta va emetre radiació a l'exterior durant setmanes, ja que la fuita va començar el 29 de novembre». L'autor de l'estudi a què es refereix la informació, el professor de física nuclear Carlos Tapia, no va poder ser localitzat ahir. Fonts del CSN van explicar que l'estudi de la UPC «es refereix al pic radioactiu del 14 de desembre, no a tota la descàrrega», i que «els càlculs de la dosi rebuda pels potencials afectats estan per sota els límits establerts». Les mateixes fonts, que estan en contacte amb l'autor del treball, també van dir que l'estudi no està acabat. Pel que fa a la dispersió de les partícules, van explicar que sense conèixer amb detall la seva caracterització radiològica no es poden extreure resultats concloents sobre el seu abast.

Ecologistes en Acció, en canvi, assegura que les autoritats no volen reconèixer que la fuita ha tingut impacte radiològic sobre les persones i el medi.

Endesa mira d'esquivar la polèmica

El conseller delegat de l'empresa propietària d'Ascó I (Endesa), Rafael Miranda, va intentar ahir esquivar la polèmica sobre la fuita d'Ascó en la conferència Eurelectric, que reuneix a Barcelona més de mig miler de professionals del sector energètic per debatre el futur.

A la trobada va assistir-hi el comissari europeu d'Energia Andris Pebalgs, que es va mostrar partidari de mantenir la producció elèctrica d'origen nuclear però assumint que «si hi ha algun problema amb aquesta energia nuclear hauríem de divulgar-ho a la premsa». Miranda va dir respecte d'això que Pebalgs no es referia a Endesa i a Ascó. De fet, el comissari europeu sí que va parlar en la conferència sobre l'incident de fa uns dies en una central nuclear d'Eslovènia, però no va fer cap referència a l'incident d'Ascó.

«La transparència ha de ser més gran tant en les empreses com en els organismes reguladors», va dir Miranda sobre el CSN. El conseller delegat d'Endesa va afirmar: «Des d'Eurelectric estem a favor de la transparència i la filosofia del comissari, i la societat ha d'estar segura de com es gestiona aquest tipus d'energia».

ElPaís: La fuga de Ascó llegó lejos

El País: Bruselas pide más transparencia tras los incidentes nucleares

Montserrat Abelló, Premi d'Honor de les Lletres Catalanes

La poeta tarragonina Montserrat Abelló ha guanyat als 90 anys la 40a edició del Premi d'Honor de les Lletres Catalanes en reconeixement a "la seva llarga trajectòria, tant en el vessant literari, com humanista i civil".

I aprenc a dir que No

Amollo en la nit
la veu amarga o
la veu esperançada.

I aprenc a dir que No

Que ja no és temps de plorar
ni de lamentar-se, ni tampoc
el de cercar excuses fàcils.