lo carrer del riu

lo carrer del riu

29 de setembre, 2011

Un miler de metges surten al carrer contra de les retallades

Això ja és tocar el moll de l'os !!! Pinten bastos ! Un miler de Metges Interns Residents (MIR) s'han concentrat aquest dijous a la tarda al davant de l'Institut Català de la Salut (ICS), a Barcelona, per protestar contra les retallades. Al cap d'uns minuts, han impedit la circulació del trànsit de la Gran Via i tot seguit, a dos quarts de set, han tallat la cruïlla Gran Via-Balmes, on s'han assegut.

Patxi López es mostra favorable a l'apropament de presos d'ETA

lo que fan dir les eleccions !!! El lehendakari, Patxi López, ha defensat aquest matí “un gran acord per a la concòrdia” a Euskadi, basat en el reconeixement de les víctimes, una política penitenciària “flexible” i el reconeixement de tots els partits que compleixin la legalitat. Ho ha fet durant la seva intervenció d'obertura del debat de política general.

CiU no votarà a favor del CAT a les matrícules

On és la coherència? L'entesa mostrada aquest dimecres entre ERC i CiU no val per a tot. Com a mostra, les dues formacions no s'han posat d'acord per transaccionar una proposta de resolució, instada pels republicans, que reclama no sancionar el CAT a les matrícules i insta a posar-lo als cotxes oficials de les administracions catalanes. Una resolució que es votarà aquest dijous en el plenari que tanca el debat de política general encetat aquesta setmana.

Segons han confirmat fonts dels dos partits a Nació Digital, finalment, CiU votarà en contra, tot i que ERC recorda en el text que va ser el mateix portaveu del Govern, Francesc Homs, qui va animar als ciutadans a enganxar el CAT a les matrícules.

Més d'un terç dels joves s'emborratxa almenys un cop al mes

I, amb tot lo que cau, us estranyeu? El 35,6% dels escolars de l'Estat entre 14 i 18 anys s'han emborratxat algun cop en els últims 30 dies, segons dades de la darrera Enquesta Escolar sobre Drogues que ha avançat aquest dijous el govern espanyol. Amb l'objectiu de reduir l'alcoholisme entre els joves, la ministra de Sanitat, Política Social i Igualtat, Leire Pajín, ha firmat un acord amb els principals agents socials que inclou, entre d'altres, la implicació dels mitjans de comunicació en la reducció del consum, l'autoregulació dels sectors implicats i el foment d'hàbits saludables.

Segons les dades de l'Enquesta Escolar sobre Drogues (ESTUDES) 2010-2011, que es presentarà en breu, els joves comencen a beure als 13,7 anys i ho fan en espais públics, fora del control familiar. L'estudi afirma el 58,8% dels estudiants d'entre 14 i 18 anys admeten que s'han emborratxat almenys un cop a la vida, el 52,9% ho han fet en els últims 12 mesos i el 35,6% en els últims 30 dies. El consum entre les noies és lleugerament superior als dels homes.