lo carrer del riu

lo carrer del riu

08 de novembre, 2008

Barça 6 - Valladolid 0, 4 d'Eto'o

Puyal 081108 El pronòstic de Guardiola, que va assegurar molts gols i un bon espectacle, s'ha complert i el Barça ha tornat a golejar, a exhibir-se. La víctima aquest cop ha estat un Valladolid totalment superat per un Messi meravellós, assistent, i un Eto’o mortífer, golejador. La combinació entre el camerunès i l’argentí ha fet estralls i el Barça ha pogut sentenciar un altre partit al primer temps, i ha deixat en simple accident l’empat contra el Basilea. Al final, 6-0 i segona jornada seguida que s’acaba com a líder. L’eufòria torna al Camp Nou. Ha estat un triomf marcat pel pòquer de gols d’Eto’o. Quatre dianes en un partit, proesa que no aconseguia cap blaugrana des de Patrick Kluivert a Tenerife i, uns anys abans, Hristo Stòitxkov a San Mamés i contra l’Albacete. Els set que va fer el gran Kubala en un partit, encara li queden lluny, però qui sap... El camerunès, el lleó indomable, que va començar l’era Guardiola sense opcions de jugar i es va haver de guanyar la confiança del tècnic, ha tancat definitivament el debat. El Camp Nou l’estima i aquest dissabte l'ha acomiadat dret, en un gest simbòlic i simptomàtic que fins i tot Laporta, a la llotja, ha acompanyat. Si està al cent per cent, motivat i en forma, Eto’o és determinant. Matador. Decisiu. Pichichi amb 13 gols en només 10 jornades. No és menys cert que golejar amb una màquina de generar perill com és Leo Messi és més fàcil. La Puça ha tret de polleguera el rival amb un partit maradonià. És el veritable tresor del Camp Nou, i per això l’estadi s'ha glaçat quan, en ple festival, un defensa val·lisoletà caçava el seu peu dret. Falsa alarma, afortunadament. FOTOGALERIA SPORT: Les millors imatges del partit.

La Plataforma en Defensa de l'Ebre anuncia una nova mobilització per al 23 de novembre

La Plataforma en Defensa de l'Ebre ha anunciat aquest dissabte una nova mobilització per al proper 23 de novembre. Així ho ha anunciat durant una assemblea informativa el seu portaveu, Manolo Tomàs. Durant aquesta, Tomàs s'ha preguntat per què en un moments de crisi econòmica com l'actual, en què "els pressupostos estan tan ajustats", el govern pretén gastar "una gran quantitat" de diners amb dos canals de regadiu. Segons Tomàs, la resposta a aquestes accions recau en una "política de transvasament" a la qual, ja ha afirmat, la plataforma s'hi oposarà amb "fermesa". Quant a la mobilització del dia 23 ha explicat que és una reivindicació amb una clara vessant pedagògica perquè la gent pugui conèixer les característiques de la infraestructura dels canals i puguin veure "per sí mateixos" que aquest disseny no té res a veure amb un regadiu de suport. Manolo Tomàs ha afirmat també que amb vista al proper 2009 es tornarà a la vella cultura hidrològica i per tant vénen temps difícils per al territori ebrenc.

Pel que fa l'assemblea d'aquest dissabte Tomàs ha mostrat la seva satisfacció ja que ha estat una trobada atípica. Segons el portaveu, s'ha aconseguit reunir d'una banda als afectats de les expropiacions, als màxims interessats en la política de regadius i en tercer lloc al màxims defensors de la nova cultura de l'aigua.

Obama truca a ZP

Mal fet ! Quin iu-iu !!! ZP ha mantingut aquesta nit la primera conversa telefònica amb el president electe dels Estats Units, Barak Obama, que li ha tornat la trucada que ZP li havia fet després de la seva victòria. Ha estat una conversa de deu minuts en què ZP ha felicitat una altra volta el nou president nord-americà, i en què tots dos han expressat la voluntat d'estrènyer vincles entre els seus països. Obama li oferirà un puro més gran que el que Bush li va donar a Aznar, quan vagi a la cimera de Washington, ha dit ZP. Els dos mandataris han parlat principalment de la crisi, però també del canvi climàtic i l'Amèrica Llatina (tot, temes optimistes). Obama ha destacat el paper de l'Estat espanyol en la resolució de la crisi financera, un cop confirmat que ZP serà a la cimera de Washington ocupant una de les dues cadires de Sarkozy. Que ZP és gafe, de tots és conegut, però sembla que l'Obama encara no se n'ha assabentat. Avui se'n feia creus quan han sortit les primeres proves de bitllets de la Reserva Federal d'EE.UU. I espereu !!!

Una publicació de la Generalitat contempla el transvasament de l’Ebre

Una publicació de la Generalitat del mes de setembre, segons informa El Periódico, inclou per error el projecte de transvasament de l’Ebre a Barcelona com un dels projectes en marxa en l’acció del govern per garantir l’aigua. El llibre, editat pel Departament de Presidència, amb un cost de 6300 euros per a 3000 exemplars, duu per títol Garantir l’aigua del futur. elPeriódico: La Generalitat diu per error que transvasarà aigua de l'Ebre

Dues mil persones surten al carrer a Perpinyà en defensa del català

El president d'ERC, Joan Puigcercós, hi anuncia que el Consell General entrarà oficialment a l'Institut Ramon Llull al desembre Unes dues mil persones han participat avui a la tarda en la manifestació de cloenda del Correllengua a Perpinyà. La marxa ha recorregut els carrers més cèntrics de la ciutat i s'hi han cridat majoritàriament consignes en defensa del català. Joan Puigcercós, president d'ERC, ha anunciat durant la manifestació que al desembre es formalitzarà oficialment l'entrada de la màxima institució nord-catalana, el Consell General dels Pirineus Orientals, a l'Institut Ramon Llull.

La data de la manifestació (que es fa des de 1985) recorda la signatura, per part de les monarquies francesa i espanyola, del tractat dels Pirineus, el 7 de novembre de 1659, que va significar la fractura territorial de la nació i el començament de l'assimilació francesa de Catalunya Nord. La clausura del 12è Correllengua, avui a Perpinyà, protesta contra aquest tractat (del qual l'any que ve es commemoraran tres-cents cinquanta anys) i reivindica el paper dels nord-catalans en la defensa de la llengua. A banda la manifestació de la tarda, enguany els organitzadors han introduït un element nou: una marxa de torxes (20.00) des del Castellet fins a la Casa Musical, on hi ha els concerts de Mus-CAT, 100 grammes de tête i la Gossa Sorda.

La Plataforma de la Terra Alta denúncia l'inici d'obres del parc eòlic de Corbera d'Ebre sense els permisos necessaris

La Plataforma en Defensa de la Terra Alta ha denunciat davant els jutjats de Gandesa l'inici dels treballs per instal·lar un aerogenerador al parc eòlic de Corbera d'Ebre, ubicat a la partida dels Vilavers. Segons ha detallat el portaveu de la Plataforma, Jordi Lluch, s'han iniciat els moviments d'explanació de terres previs sense tenir tots els permisos necessaris per iniciar obres. Concretament, segons denuncien, no està aprovada la declaració d'Utilitat Pública del parc eòlic, el pla especial, ni el projecte executiu. La Plataforma reclama la paralització 'immediata' de les obres, i denuncia 'la connivència' dels ajuntaments de la comarca amb les empreses eòliques. Plataforma en Defensa de la Terra Alta

Isabel-Clara Simó: Creure en fantasmes

El meu escepticisme davant de fenòmens paranormals és, per ara, inamovible. He conegut, al llarg dels anys, bona gent que hi creuen amb una fe entusiasta i expliquen complexes teories de la conspiració per explicar, per exemple, que el Pentàgon amaga proves sobre extraterrestres. Però, i els radars? Tothom té radars, no només els ianquis. O conspiracions dels metges, que escampen verins a les estacions de tren perquè estiguem malalts i ells guanyin diners. O gent que escampa polls entre els caps tendres de les criatures per fer negoci. O conspiracions mundials per amagar el Sant Calze (que és a la catedral de València, a la vista del públic, podeu comprovar-ho). Al meu escepticisme de pedra picada hi ha ajudat molt un llibre, Lo bueno, lo malo y lo falso, del genial matemàtic Martin Gardner, un llibre que ha estat molt important a la meva vida. Ara bé, de tots els fenòmens paranormals, els que més perplexitat em causen són els de fantasmes: esperits que es comuniquen amb els vius, psicofonies que registren dubtoses màquines reproductores, cops misteriosos de l’altre món que anuncien la mort, ànimes que romanen al món i coses per l’estil. La meva incredulitat es basa en un fet merament físic: com pot parlar o cridar o sospirar un ésser que no té aparell fonador, vull dir que no té gola ni cordes vocals ni laringe? El so es produeix pel frec de l’aire en algun canal sòlid. Com pot un esperit colpejar la paret i fer caure objectes, si no té cos (i no pot bufar perquè no té pulmons)? I a més, per què no hi ha mai proves? Per què les intervencions fantasmals són sempre confuses i difuses? Entre totes aquestes preguntes, la més important és: per què hi creu tanta gent, arreu del món?

La cannabiscultura floreix als boscos catalans

El cultiu de marihuana per a l'autoconsum sol anar associat a la imatge d'uns testos discretament col.locats al balcó de casa perquè les plantes rebin llum. No obstant, cada vegada proliferen més a Catalunya les plantacions de cànem situades enmig de zones boscoses a les quals difícilment accedeix la policia.

No és senzill trobar al bosc un lloc on les plantes de marihuana puguin passar desapercebudes i, a més, tinguin les condicions adequades d'aigua, terra i llum. Els cannabiscultors més experimentats busquen vessants amb una mica d'inclinació, per evitar que el terreny s'entolli, i orientats cap al sud, per rebre la màxima quantitat de llum possible. Normalment es tracta de plantacions autosuficients que disposen d'un regadiu propi i d'un dipòsit en què s'emmagatzema l'aigua. Si la terra és adequada i proporciona a les plantes els nutrients que requereixen, només és necessari atendre-les un cop per setmana per aplicar-hi els tractaments per lluitar contra les plagues d'insectes, fongs o altres malalties que puguin tenir.

Una vegada completada la collita, els cannabiscultors preparen les plantes per iniciar els processos de curació i assecament, que es porten a terme en un lloc ventilat i fosc. El període d'assecament varia en funció de les condicions d'humitat i temperatura ambient, però el més habitual és que tingui una durada d'unes tres setmanes. Passat aquest temps, la marihuana ja està a punt per ser emmagatzemada.