lo carrer del riu

lo carrer del riu

08 de novembre, 2008

La cannabiscultura floreix als boscos catalans

El cultiu de marihuana per a l'autoconsum sol anar associat a la imatge d'uns testos discretament col.locats al balcó de casa perquè les plantes rebin llum. No obstant, cada vegada proliferen més a Catalunya les plantacions de cànem situades enmig de zones boscoses a les quals difícilment accedeix la policia.

No és senzill trobar al bosc un lloc on les plantes de marihuana puguin passar desapercebudes i, a més, tinguin les condicions adequades d'aigua, terra i llum. Els cannabiscultors més experimentats busquen vessants amb una mica d'inclinació, per evitar que el terreny s'entolli, i orientats cap al sud, per rebre la màxima quantitat de llum possible. Normalment es tracta de plantacions autosuficients que disposen d'un regadiu propi i d'un dipòsit en què s'emmagatzema l'aigua. Si la terra és adequada i proporciona a les plantes els nutrients que requereixen, només és necessari atendre-les un cop per setmana per aplicar-hi els tractaments per lluitar contra les plagues d'insectes, fongs o altres malalties que puguin tenir.

Una vegada completada la collita, els cannabiscultors preparen les plantes per iniciar els processos de curació i assecament, que es porten a terme en un lloc ventilat i fosc. El període d'assecament varia en funció de les condicions d'humitat i temperatura ambient, però el més habitual és que tingui una durada d'unes tres setmanes. Passat aquest temps, la marihuana ja està a punt per ser emmagatzemada.