lo carrer del riu

lo carrer del riu

17 d’octubre, 2009

València 0 - Barça 0

Puyal 171009

Menys líder a la classificació, però no debilitat. Així ha sortit el Barça de Mestalla en el partit més exigent dels que ha tingut fins ara. Un ferm València ha frenat la ratxa de sis victòries de l’equip blaugrana, que s'ha quedat a una de batre el seu rècord històric de triomfs seguits en l’inici de Lliga. Però el més important és que no ha pres gaire mal. El Barça ha viscut reduït, que no vol dir encongit, al primer temps. El València li ha reduït al màxim els espais i la inspiració, però l’equip blaugrana s'ha salvat per pura voluntat, per pur orgull, per pura responsabilitat de líder. Ha sortir sa i estalvi del primer acte, en què bé podia haver encaixat algun gol. I és que el Barça ha tingut la primera part més incòmoda de la temporada, obligat a jugar a la seva meitat del camp, tenallat per la pressió avançada dels locals, tan disciplinats com intel•ligents per esmorteir el joc de possessió blaugrana. El Barça amb prou feines ha tingut el domini de la pilota, i encara menys profunditat. Guardiola treia fum buscant solucions. Messi, Pedro i Iniesta intercanviaven posicions sense gaire rendiment. Menys fi de l’habitual, potser també purgant l’aturada per les seleccions, el Barça no inquietava Mestalla. Sense notícies de Xavi ni Messi, Guardiola ordenava permutes de posicions, però l’equip no trobava ni ritme ni precisió. Encara gràcies que Iniesta apareixia de tant en tant. Per moments ha semblat que a la represa baixava la intensitat, però mai la competitivitat. El Barça, amb un València cada cop més cansat, ha tingut més temps i amb més criteri la pilota. Messi ha aparegut amb un bon xut, però ha estat Pedro qui ha gaudit de la millor opció. Bruno, lo noi de Saltor, no li ho ha posat fàcil. Controlava millor el Barça i ja no es deixava sorprendre a la contra, per bé que encara ha hagut de sortir al rescat Valdés un altre cop per avortar un remat proper de Silva nascut d’una jugada enredada i fins i tot antiesportiva. Amb Alves estès a terra queixant-se d’una agressió, Albelda ha llançat un atac que per poc no acaba en gol. Enyorats d’Ibra, a qui Guardiola no ha vist prou bé físicament per jugar, el Barça no ha amenaçat prou en el seu domini final. Bojan ha reaparegut, però no ha pogut ni rematar. Malgrat tot, avui l’empat no ha estat un mal resultat. FOTOGALERIA SPORT: les millors imatges del partit

Joan Puigcercós: 'En la propera legislatura Catalunya ha de poder exercir el dret a decidir'

Joan Puigcercós ERC 171009 CATinfo

Joan Puigcercós ja és oficialment el candidat d'ERC per a les properes eleccions. Un cop presa la decisió en el Consell Nacional, amb 145 vots a favor i 9 abstencions, el president d'Esquerra ha marcat com a objectiu que Catalunya pugui exercir el dret a decidir 'en la propera legislatura'. 'No tenim dret a defallir', ha exhortat el flamant candidat recollint el llegat de Companys i Macià. Des de la Vall de Núria, on Puigcercós ha recordat que 'comença la història de la política contemporània', ha assegurat als militants del seu partit que tenen l''obligació política i moral de fer un pas endavant'. Així, Carod-Rovira ha passat definitivament el testimoni a Joan Puigcercós, que demà culminarà els actes de proclamació amb l'ascens al Puigmal. En un discurs en què ha reivindicat el llegat dels homes i les dones que van lluitar per les 'fites de llibertat' que s'han assolit, el líder republicà ha assumit el paper d'encapçalar les llistes amb 'humilitat i responsabilitat'. Recordant que ERC és hereva d'aquesta història, ha fet una defensa de 'la política' que considera que és l''instrument' dels més febles, l''instrument dels catalans i d'ERC per arribar a un nou horitzó de justícia social'. 'L'absència de la política és la demagògia', ha reblat.

Discurs de Puigcercós: Núria, 17 octubre 2009

Avui: Puigcercós renova el compromís de portar "els homes i les dones dels Països Catalans a decidir el seu futur"

VilaWeb: Puigcercós comença la cursa electoral del 2010 fixant el dret de decidir com a 'eix vital' d'Esquerra

Bloc de Pere Muñoz: VALL DE NÚRIA: PUIGCERCÓS CANDIDAT D'ERC

El PSC de Sant Feliu de Codines impulsa una moció a favor de les consultes populars

L'equip de govern de Sant Feliu de Codines (Vallès Oriental), format per PSC i ERC, ha presentat pel ple d'avui dissabte una moció a favor de les consultes populars. La moció, que destaca que el govern 'creu en la participació ciutadana' i proposa 'acceptar com una cosa més de l'esdevenir social i quotidià de qualsevol comunitat qualsevol consulta popular organitzada per qui vulgui, que vagi encaminada a saber l'opinió sobre temes importants que afectin la vida social, com per exemple les consultes populars que actualment sorgeixen sobre la independència', no compta amb el suport del PSC comarcal. VilaWeb: Sant Feliu de Codines aprova una moció a favor de les consultes sobre la independència impulsada pel PSC

Avui: Sant Pere i Sant Antoni de Vilamajor també diuen 'sí' a les consultes sobiranistes

Manresa, a punt de sumar-se a les ciutats que celebraran una consulta per a la independència

A la seu d'Òmnium Cultural del Bages, a Manresa, es va presentar ahir divendres un manifest ciutadà amb l'objectiu que se celebri a la capital bagenca una consulta popular per a la independència de Catalunya. Darrera del manifest, a banda d'Òmnium Cultural del Bages, hi ha la Fundació Independència i Progrés, 10mil.cat i el Casal Popular la Fadulla.

Es tracta d'una iniciativa ciutadana que demanarà dilluns que ve 19 d'octubre el suport del consistori manresà a partir de les vuit de la tarda. En el ple es recollirà el manifest mentre els partits afins a la consulta presentaran també una proposta perquè el referèndum es pugui celebrar finalment a Manresa. Es preveu que hi donin suport les CUP, ERC, CiU, ICV i que hi votin en contra el PP i el PSC.

Laporta accentua el catalanisme del Barça: programa la propera reunió de la directiva a Perpinyà

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, està decidit a remarcar la catalanitat del club en tots i cada un dels seus gestos. És en aquesta línia que ha programat que la reunió de la junta directiva del 13 de novembre no es faci a les oficines del club, com és habitual, sinó que es farà a la capital de la Catalunya Nord, Perpinyà. Laporta ja va fer possible que escolars de La Bressola assistissin a un partit del Barça i manté bones relacions amb la USAP i els Dragons Catalans.

Sindicats i partits bascos surten al carrer contra les detencions de dirigents independentistes

Amb el lema 'Per la llibertat, tots els drets per a tothom', avui a la tarda es fa a Sant Sebastià una manifestació de suport als dirigents de l'esquerra independentista basca detinguts dimarts i cinc dels quals hauran d'anar a presó, segons que va ordenar ahir el jutge Baltasar Garzón. La manifestació, la convoquen la majoria de sindicats i ja té el suport del PNB, Eusko Alkartasuna, Aralar, entre altres. Garzón va ordenar l'ingrés a presó d'Arnaldo Otegi, Rafael Díez Usabiaga, Sonia Jacinto, Miren Zabaleta i Arkaitz Rodríguez, acusats d'integració a banda armada per voler refer la direcció de Batasuna sota les ordres d'ETA, segons el jutge. De la resta de detinguts, Rufino Etxebarria i Ainara Oiz van sortir en llibertat sense càrrecs i Amaia Esnal, José Manuel Serra i José Luis Moreno Sagüës, sota fiança de 10.000 euros. En un comunicat conjunt, els convocants de la manifestació d'aquesta tarda reclamen la llibertat tots els detinguts, car l'exercici d'una llibertat fonamental 'no hauria de ser causa de detenció en un sistema democràtic'. En una compareixença davant dels mitjans, els representants sindicals van afirmar que 'el que l'estat fa a l'empara del pacte antiterrorista subscrit pel PP i el PSOE el 2001 és un genocidi polític en tota regla que s'ha d'acabar', i van criticar la 'indefensió lligada al règim d'incomunicació a la legislació antiterrorista'. Per als impulsors de la manifestación d'aquesta tarda, les detencions de dimarts 'només s'expliquen des de l'actitud política que té l'estat espanyol de negar el dret a la participació política d'un sector de la ciutadania que professa unes determinades idees'. GARA: Marcha multitudinaria contra la operación policial en Donostia

DEIA: Miles de personas marchan por Donostia para protestar por las detenciones de la izquierda abertzale

Avui: Abertzales i PNB, junts a la manifestació de Sant Sebastià

Oriol Junqueras critica la detenció dels dirigents abertzales

L’eurodiputat d’Esquerra, Oriol Junqueras, ha criticat la detenció de diversos dirigents de l’esquerra nacionalista basca que estaven treballant en una proposta de pau que incloïa la renúncia d’ETA a la violència. ‘Tothom sabia que Arnaldo Otegi estava liderant unes converses per conduir l’esquerra nacionalista basca cap a un escenari de pau’, ha indicat Junqueras. ‘Amb la detenció d’Otegi, el front del PP-PSOE nega la participació política a l’esquerra nacionalista basca que està en contra de la violència’, ha recalcat l’eurodiputat. ‘És una vulneració molt greu de la llibertat política’, ha reblat.

‘Al final, s’ha demostrat que la Llei de partits pretenia perseguir unes idees polítiques determinades, i no només lluitar contra ETA’, ha conclòs Junqueras.

Per tot plegat, l’eurodiputat republicà ha animat els ciutadans bascos a manifestar-se avui massivament per defensar un model de societat profundament democràtic.

Cayo Lara critica la detenció d'Otegi i que "s'il·legalitzin les idees"

El coordinador federal d'IU, Cayo Lara, ha criticat aquest dissabte la detenció de l'exportaveu de Batasuna, Arnaldo Otegi, i ha insistit en què no comparteix "que s'il·legalitzin les idees".

Lara, en una entrevista a Radio Euskadi, ha argumentat que "no s'ha il·legalitzat en aquest país als qui van defensar que l'exèrcit havia d'anar a matar gent a l'Iraq". El dirigent d'IU s'ha mostrat convençut de que "una gran part" dels qui donen suport a les organitzacions de l'esquerra abertzale radical "no és gent que està a favor de la violència, ni per resoldre els problemes matant altres persones". "Crec que a aquesta gent cal donar-los un marge suficient, no se'ls pot estar il·legalitzant d'aquesta manera, perquè així no s'avança en la solució del problema de la violència", ha emfatitzat. Lara ha considerat que no està suficientment clar què es perseguia en la reunió en la qual l'exportaveu de Batasuna va ser arrestat al costat d'altres representants de l'esquerra abertzale acusats d'intentar reconstruir la direcció de la formació il·legalitzada. I ha apuntat que potser, "el camí que volien agafar és el de treballar per aconseguir que ETA acabi definitivament. Jo em quedo amb el dubte raonable".

L'exèrcit pakistanès inicia una ofensiva terrestre contra els insurgents talibans

"El govern ha donat finalment llum verda a l'exèrcit perquè desenvolupi a Waziristan del Sud una estratègia militar", ha explicat el portaveu governamental, Zafar Jabab. En aquella zona és on es concentren milicians talibans pròxims a Al-Qaeda.

Segons aquesta font, no hi haurà un anunci formal de l'operació per part de les autoritats polítiques perquè "el factor sorpresa" per portar a terme l'acció militar "és important".

En menys de dues setmanes, una cadena d'atemptats perpetrada per la insurgència talibana en diversos punts del país ha fet 200 morts i les autoritats han decidit iniciar un contraatac per terra contra el principal feu dels integristes al Pakistan.

Brian Katulis: "Els talibans haurien de tornar a la vida política" (Avui)

Aturen Ascó I per canviar uns coixinets defectuosos en un dels generadors dièsel

Que l'aturin del tot!!!

La central d'Ascó I ha aturat aquest divendres a la matinada la Unitat I per canviar uns coixinets defectuosos en un dels dos generadors dièsel, segons ha informat el Consell de Seguretat Nuclear (CSN). Dimecres passat, es va rebre una comunicació del fabricant dels coixinets del generador dièsel, en què s'informava de l'existència d'una partida de coixinets defectuosos i es disposava de 72 hores per substituir-los, però el període de temps s'ha esgotat i s'ha hagut d'aturar la central.

Es tracta de la mateixa maniobra que es va dur a terme dimecres passat, 14 d'octubre, en la unitat II d'Ascó. No obstant, en el cas de la unitat II, els coixinets defectuosos estan en els dos generadors dièsel, per la qual cosa l'aturada de la planta es va dur a terme de manera immediata. El succés, que ha estat classificat com a nivell 0 en l'Escala Internacional de Successos Nuclears (INES), no ha suposat cap risc per als treballadors ni per al medi ambient, segons ha apuntat el CSN.

ElPunt: Els alcaldes de Vandellòs i Ascó entraran a formar part de l'òrgan executiu del Penta