lo carrer del riu

lo carrer del riu

17 de setembre, 2008

L'Audiència Nacional marca territori !!!

Condemnats a 9 anys de presó 21 dirigents de Gestoras Pro Amnistia L'Audiència Nacional ha condemnat avui a penes d'entre 8 i 10 anys de presó 21 dels 27 acusats en el judici contra els responsables de Gestores Pro Amnistia, perquè considera que tots formaven part de l'organització terrorista ETA, segons ha avançat la presidenta del tribunal, Teresa Palacios.

Entre els condemnats a la màxima pena hi ha el líder i històric portaveu del moviment pro amnistia, Juan María Olano, i els responsables nacionals Julen Zelarain i Aitor Ángel Jugo, als quals s'imposen 10 anys de presó, tres menys dels sol·licitats pel fiscal Carlos Bautista i l'Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT), que ha exercit l'acusació popular.

El tribunal condemna a vuit anys de presó 18 condemnats més pel delicte d'integració en organització terrorista, mentre que n'absol sis més, entre els quals n'hi ha tres als quals les acusacions van retirar els càrrecs.

I damunt, mal vistos!!!

França atribueix l'augment del consum de drogues a la Catalunya del Nord No són les 4 barres sinó les 4 ratlles. Un informe de la prefectura dels Pirineus-Orientals considera que la primera causa de l'augment del consum de drogues, tabac i alcohol, és deguda a 'una situació geogràfica desfavorable que facilita l'accés a les drogues il·lícites'. Segons les autoritats franceses, 'degut a la seva línia fronterera amb Espanya', la Catalunya del Nord és veïna 'd'un país europeu on la legislació en matèria de drogues és més permissiva que a França'. A més a més, els preus més atractius practicats al sud dels Pirineus, tant en matèria d'estupefaents com en matèria d'alcohol i de tabac afavoreixen els petits tràfics, més difícils a detectar que les grans xarxes organitzades.

Una estafa solidària

Un activista barceloní ha aconseguit préstecs per un total de 492.000 euros de trenta-nou entitats bancàries durant més de dos anys. Una part els ha invertit en crear la publicació extraordinària 'Crisi', que es reparteix avui a 150 punts del país. Hi explica que ho ha fet per criticar el sistema capitalista, detalla com ho ha fet i diu que no els tornarà. Una altra part dels diners, l'ha donada a moviments socials que miren de construir alternatives.

L'activista, Enric Duran, explica que és una acció individual d'insubmissió a la banca que ha fet premeditadament per a denunciar el sistema bancari. Defineix l'estafa com una nova forma de desobediència civil.

Explica que va estudiar el funcionament del sistema bancari a la primavera de fa dos anys. Va inventar-se una professió i una nòmina falsa que feia creure que era solvent. Va començar a demanar crèdits a bancs i caixes argumentant que volia fer reformes al seu pis o que volia comprar-se un cotxe.

També va crear una empresa per a poder justificar algunes inversions, com la compra de material audiovisual per a una productora. Diu que l'avantatge de demanar préstecs a través d'una societat és que el deute no apareix en l'historial personal ni en el sistema d'informació d'impagats del Banc d'Espanya.

Després de liquidar interessos, comissions, notaris, impostos i d'altres despeses, van quedar-li 360.000 euros nets, els que ha invertit en la publicació i en d'altres accions destinades a conscienciar sobre la crisi econòmica. Just abans que 'Crisi' sortís al carrer, Duran explica que ha fugit del país.

Cardó's SPA

El projecte de recuperació de l'antic balneari de Cardó torna a activar-se amb força, després que fa més d'un any el Grup Peralada abandonés la iniciativa del Grup Pascual, l'empresa propietària de les instal·lacions. L'alcalde de Benifallet, Jordi Monclús, va anunciar ahir que abans de final d'any podria tancar-se un acord entre el Grup Pascual i un nou operador que s'ha interessat en el projecte, l'empresa Termes Orion, que ja té un hotel balneari a Santa Coloma de Farners i el nou balneari Font Vella, a Sant Hilari Sacalm. D'altra banda, avui Benifallet participarà en la presentació del nou Consorci de Viles Termals de Catalunya.

Diuen, les males llengües, que ja n'han espremut tota la saba. Sembla un altre bloof, sobretot amb la crisi que se'ns ve a sobre.

VilaWeb/ElPunt: Termes Orion s'interessa en el projecte per recuperar el balneari de Cardó

Sant Hilari de Cardó Ramon Berenguer IV va conquerir Tortosa en 1148. Benifallet i les seves rodalies fou donada als Pinyol que es convertiren en els senyors d’aquestes terres fins que el 1417 el senyoriu va passar a mans del monjos de Benifassà.

El carmelitans, a més dels convents situats en zones urbanes establien també els deserts, llocs apartats on no tenien contacte amb la resta de la població i portaven una vida ascètica. Van triar aquest lloc que reunia les condicions oportunes per a establir-hi un desert: apartat de nuclis habitats i amb aigua abundant.

Ermita de la Columna

Sant Simeó l’Estilita -o ermita de la Columna- (1612). Una llegenda diu que aquesta ermita va ser ocupada per un dels fundadors del convent, aquest va caure un dia, de cap per avall, en un forat on hi havia una font. Va poder sortir degut a que de manera miraculosa va donar-se la volta, trobant-se cara amunt.

Ermita Cremada

La primera ermita que es va aixecar fou la de Sant Bernat -o Ermita Cremada- bastida inicialment com a porteria del conjunt monàstic. El sobrenom és degut a que va ser víctima d’un incendi. Hom deia que la pròpia comunitat l’havia cremat intencionadament després d’haver sorprès l’ermità que l’ocupava amb una dona, aquestes tenien l’accés prohibit en tot el desert.