lo carrer del riu

lo carrer del riu

23 de febrer, 2009

Quatre oenagés denuncien que Espanya segueix venent armes a "destins preocupants"

Amnistia Internacional, Intermón Oxfam, Greenpeace i Fundació per la Pau ha denunciat avui que Espanya "continua exportant armes a destins preocupants" com Israel, Colòmbia, la Xina, el Marroc i el Pakistan, segons una anàlisi de les estadístiques oficials sobre el comerç exterior de material de defensa i de doble ús del primer semestre del 2008. Aquestes xifres són les primeres publicades després de l'entrada en vigor el 2008 de la nova llei sobre venda d'armament. Per això, les organitzacions demanen que la secretària d'Estat de Comerç, Silvia Iranzo, aclareixi per què Espanya segueix venent material de defensa a països en què "no hi ha garanties que no serà utilitzat per a violacions de drets humans o repressió interna". Les oenagés, en un comunicat, han recordat que la llei espanyola estableix que no s'autoritzaran exportacions d'armes quan existeixin indicis racionals que aquestes poden utilitzar-se en accions que "pertorbin la pau, la seguretat i els drets humans".

Al 57% de les famílies catalanes els costa arribar a final de mes

L'Idescat assegura que Catalunya té el 18,2% de pobres El 27'2% de les llars arriben a final de mes amb dificultats, el 29'5% amb certa dificultat i el 43'4% ho fan amb facilitat.

Les famílies que més difícil ho tenen per arribar a final de mes, segons l'estudi, són les monoparentals, les persones separades o divorciades i les famílies estrangeres.

Les llars catalanes han ingressat una mitjana de 27.039 euros anuals, 10.107 per persona amb una renta mitja anual superior en un 9'3% a la del conjunt de l'Estat espanyol.

El 18'2% de la població catalana està en risc de pobresa. El llindar de pobresa està establert en 8.183'5 euros nets anuals.

Un portaveu de la CUP demana el vot per a Oriol Junqueras

Un dels portaveus de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), Àdam Majó, ha manifestat públicament el seu suport a la Oriol Junqueras, candidat d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) per a les properes eleccions europees. Majó assegura en el seu blog que, partint de la suposició que la CUP no presentarà candidatura, la seva proposta a la formació serà 'donar suport explícit a la candidatura de l’Oriol Junqueras, dit d’una altra manera, demanar el vot per ERC. Ni més ni menys'. La CUP ha emès un comunicat en què aclareix que es tracta d'una opinió a 'títol estrictament individual' ja que la formació encara no ha decidit el seu posicionament per a les eleccions europees però asseguren que 'el suport a una llista aliena a la CUP no està dins les possibilitats contemplades'.

Preparem-nos!!!

El principal negociador de l'estatut serà el nou ministre de Justícia espanyol Francisco Caamaño, que substitueix en el càrrec de ministre de Justícia espanyol Mariano Fernández Bermejo, que ha dimitit avui, és un dels polítics espanyols que ha portat les regnes de la negociació de l'estatut català, juntament amb Alfredo Pérez Rubalcaba. Ell va ser l'encarregat de gestionar i defensar els interessos del govern del PSOE i de seguir les instruccions de Zapatero.

El nou ministre és catedràtic de Dret Constitucional a la Universitat de València i ha estat lletrat del Tribunal Constitucional (TC) durant vuit anys i va tenir un paper clau en l'acord final per a la reforma de l'Estatut de Catalunya. Ell va ser un dels promotors d'incloure la paraula "nació" al preàmbul del text estatutari, esquivant així els problemes jurídics que pugués portar l'aparició de la paraula dins els articles.

A finals del 2008, Caamaño, preguntat sobre la lentitud del desplegament estatutari, es va limitar a justificar que el PSOE estava en minoria i que hi havia els recursos al TC que feien "més difícil esgotar certes interpretacions" a l'hora d'elaborar "cert tipus de llei".

Memòria històrica: 23F El musical

Wyoming es disfressa de Tejero per 'celebrar' el 23F