lo carrer del riu

lo carrer del riu

30 de setembre, 2011

Ja ho han fet !!!

Espanya pren el control d'Unnim i de CatalunyaCaixa El governador del Banc d’Espanya, Miquel Ángel Fernández Ordóñez, ha dit aquest migdia que l’Estat es quedarà la totalitat del capital d’Unnim, o sigui, el 100% i el 90% de Catalunya Caixa, a través del Fons de reestructuració bancària (FROB). Concretament, l'Estat aportarà 1.718 milions d'euros i 568 milions per recapitalitzar CatalunyaCaixa i Unim, respectivament.

En la seva compareixença, el governador ha donat per tancada la reestructuració del sistema financer espanyol, que haurà costat uns 17.000 milions de despesa pública. Es tracta d’una xifra elevada però que Fernández Ordóñez qualifica de "relativament baixa" comparada amb altres operacions similars a Europa. El governador també destaca els més de 100.000 milions els diners que han arribat del capital privat.

Mentrestant... El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, considera que Catalunya no ha perdut cap caixa d'estalvis malgrat que l'Estat es quedarà el 90% de CatalunyaCaixa i el 100% d'Unnim. "La seu seguirà a Catalunya, independentment de qui siguin els accionistes", ha afirmat. "És normal que en les societats anònimes el capital estigui dispers", ha dit el conseller abans d'insistir que el més important és que la seu es mantingui on ja era. Si tu ho dius !!!