lo carrer del riu

lo carrer del riu

24 de maig, 2010

Continua cremant sense control l'incendi de Benifallet, que obliga a desallotjar dues persones

L'incendi forestal que des de les cinc de la tarda d'aquest dilluns crema a Benifallet segueix cremant sense control al voltant de les deu d'aquesta nit a causa de la difícil orografia de la zona que dificulta les tasques d'extinció. Un matrimoni anglès que viu en un mas de la població ha estat evacuat, segons ha informat l'alcalde de Benifallet, Jordi Monclús, que ha precisat que ha estat una evacuació preventiva. Monclús ha indicat que no s'han hagut de lamentar més afectacions en tractar-se d'una zona rural i deshabitada on la gent només hi acudeix a treballar durant el dia i marxa de nit.

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat ha activat, a les 21.15 hores, la fase d'alerta del pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya (Infocat). L'incendi ha cremat unes 20 hectàrees, 5 hectàrees de matoll i 15 de pi blanc i alguna alzina, segons el cos d'Agents Rurals. En les tasques d'extinció de l'incendi continuaran treballant 35 vehicles dels Bombers durant tota la nit. Els mitjans aeris s'han retirat fins dimarts a primera hora.

Montilla intervé en una comissió del Senat espanyol per a suplicar la renovació del TC

El president de la Generalitat, José Montilla, ha demanat al Senat la renovació urgent dels quatre magistrats del Tribunal Constitucional (TC) que tenen el mandat caducat.

Montilla ha dit que no espera una altra cosa que "una resposta positiva" a la seva demanda i ha advertit que el que està en risc és "el pacte constitucional" i que la "desafecció" doni arguments a aquells que volen una ruptura amb Espanya.

En concret, ha remarcat que Catalunya no demana un canvi de les regles de joc ni lleis a mida, i ha recordat que si es trenquen els acords de la transició per al desenvolupament de l'Estat de les autonomies i s'invalida l'Estatut per part d'un òrgan "deslegitimiat moralment", "el que està en joc és que la desafecció esdevingui frustració profunda i pugui donar arguments als que volen la ruptura o el desinterès mutu". Avui: El PSOE està disposat a acceptar els candidats del PP al Senat per renovar el TC

Barretines, faixes i una geganta desfilen pels carrers de Berlín

La comunitat catalana de Berlín ha participat aquest diumenge a la rua del Carnaval de les Cultures (Karneval der Kulturen, KdK), un gran festival popular en què es representen les diferents cultures que conviuen a la capital alemanya. Els catalans residents a Berlín han ballat amb barretines i faixes acompanyats per la Colla de Gegants i Grallers de Corbera de Llobregat, un grup de percussionistes de Barcelona, capgrossos i una geganta. La comparsa ha estat organitzada pel 'Katalanischer Salon', el casal català de Berlín. La Delegació de la Generalitat a Alemanya també ha participat en aquesta festa a través d'un estand on oferia informació turística, cultural i històrica del país.

Pascual proposa a Paradores gestionar el futur hotel-balneari de Cardó

Després del trencament de converses l’any 2007 amb el grup Peralada per a que assumís la gestió del futur hotel-balneari de luxe de Cardó, Leche Pascual obrí negociacions amb altres operadors. A principis de l’any 2009, semblava que l’acord amb l’empresa Termes Orion era imminent però l’operació tampoc fructificà.

L’alcalde de Benifallet, Jordi Monclús, apuntava aquesta setmana que Termes Orion havia assumit l’estiu de 2008 la gestió d’un nou balneari amb aigua Font Vella a Sant Hilari Sacalm, on l’empresa gestora havia dipositat bona part de les seves energies. Termes Orion, amb tot, ha mantingut contactes amb Pascual i ha visitat les instal·lacions de l’antic balneari. El representant de la propietat a Catalunya, Ramon Cardús, apuntava que Orion continua essent «una de les empreses gestores possibles. No està descartada, però tenim la porta oberta a diverses opcions».

Una d’aquestes opcions és la potent empresa pública Paradores de Turismo, que disposa d’una xarxa de 93 establiment hotelers d’alta gamma ubicats en edificis històrics d’arreu d’Espanya. Ara fa poc més d’un mes, responsables de Leche Pascual van mantenir una primera conversa amb el president de Paradores, Miguel Martínez, gràcies a la mediació del senador socialista ebrenc, Joan Sabaté.

L'agricultura ecològica ha crescut un 30% a les Terres de l'Ebre en els darrers cinc anys

L'agricultura ecològica ha crescut un 30% en els darrers cinc anys a les Terres de l'Ebre. Així, la superfície inscrita al registre del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica és actualment de més de 7.000 hectàrees, la major part de les quals es concentren al Baix Ebre, amb més de 3.600 hectàrees de cultius ecològics, seguit pel Montsià, amb unes 2.000 hectàrees, mentre que a la Ribera d'Ebre i la Terra Alta encara no s'arriba al miler. Per cultius l'olivera, l'ametller i la vinya són els més majoritaris, seguits pel cítric i l'arròs. Tot i la crisi econòmica, la facturació continua també en línia creixent, amb increments d'entre el 15% i el 20% anuals. Els productors ecològics van aconseguir una facturació de 78 milions d'euros el 2008 a Catalunya.