lo carrer del riu

lo carrer del riu

22 de novembre, 2007

Un miler d'estudiants es manifesten a Barcelona contra les agressions feixistes

Un miler d'estudiants, segons el sindicat d'estudiants, i uns 600 segons la Guàrdia Urbana, s'han manifestat "pacíficament" pels carrers de Barcelona per donar una resposta "contundent" a l'escalada d'agressions feixistes, l'últim capítol de les quals va acabar amb la vida de Carlos, un jove de 16 anys de Vallecas, a Madrid. El recorregut s'ha iniciat a les dotze a la plaça Universitat i ha finalitzat a la plaça Sant Jaume. Un acte amb el qual han volgut demostrar 'que la classe obrera i la joventut es manifesta contra les agressions feixistes de forma massiva, organitzada i conscient', segons s'informa en un comunicat.

Puigcercós afirma que Mas "ha fet un pas cap a ERC"

Puigcercós 221107 RAC1 El conseller de Governació i secretari general d'Esquerra, Joan Puigcercós, ha dit en una entrevista a El Món a RAC 1, que "Artur Mas ha fet un pas cap a ERC, el que em sobta és com pot conviure aquesta proposta amb el senyor Duran i Lleida, que està a les antípodes del senyor Mas; i després de les eleccions espanyoles, si no hi ha una majoria absoluta i CiU ha de jugar, si el senyor Mas és congruent, assistirem a la ruptura definitiva entre CDC i UDC".

D'altra banda, ha lamentat que "el PSOE sap que a Catalunya, faci el que faci, com que té el fantasma darrere del PP, "ampla és Castella", i es pot fer tot el que es vulgui". Finalment, Puigcercós ha criticat també que "és impresentable l'actitud de la ministra Magdalena Álvarez, però la gran virtut del PSOE és que mentre el PP tingui aquesta actitud, pot anar tirant"

Los Monegros: Las Vegas aragonesa

Un altre dels temes que dissabte va tractar la Xarxa Catalana per una Nova Cultura de l'Aigua, a Barcelona, va ser l'arribada de diversos projectes urbanístics i turístics a la zona dels Monegros. I just ahir, la premsa estatal informava de l'interès d'un grup estranger per tirar endavant el macrocomplex Gran Scala, al desert aragonès. Es tracta d'una gran urbanització que inclourà 32 hotels, un casino, cinc zones verdes, diversos camps de golf, un centre de convencions, una plaça de bous i un hipòdrom, que es farà al mig dels Monegros amb una inversió de 17.000 milions d'euros. «Sembla que vulguin fer Las Vegas en versió aragonesa», va dir el portaveu de la PDE, Manolo Tomàs, que va advertir de la desviació de l'aigua dels regadius aragonesos per fer complexos turístics. «És un insult per als grups i col·lectius que participem a la revisió del pla hidrològic de conca, i que reclamem que es declari l'Ebre en situació de sequera permanent», va dir.

Més informació del macrocomplex Gran Scala:

Heraldo de Aragón

El Blog de KoKy

La PDE alerta que la dessalinitzadora del Garraf és la nova interconnexió de xarxes

El portaveu de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE), Manolo Tomàs, va fer ahir una primera valoració del projecte de la nova planta dessalinitzadora del Garraf, a Cunit, que tindrà una capacitat per aportar 20 hectòmetres cúbics d'aigua potable a la xarxa de l'àrea de Barcelona.

En aquest sentit, Tomàs va advertir que la dessalinitzadora quedarà connectada també a la xarxa del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT), i que per tant el projecte amaga en realitat la polèmica interconnexió de xarxes que el moviment antitransvasament va aconseguir que es retirés del Plan Hidrológico Nacional (PHN). D'altra banda, Tomàs va confirmar que els grups que treballen per la nova cultura de l'aigua també estan preocupats pels projectes turístics que es volen impulsar al desert dels Monegros.

Diumenge, "mani" a La Fatarella !!!

La Fatarella decidirà en ple si convoca una consulta sobre els parcs eòlics. La consulta popular demanaria al veïnat si volen o no parcs eòlics al seu terme municipal. La petició pot prosperar si els grups municipals d'Upta o d'ERC li donen suport.

Ara fa aproximadament sis anys, l'Ajuntament de la Fatarella va celebrar una primera consulta popular sobre la idoneïtat d'ubicar centrals eòliques al municipi. En aquella ocasió es decidí permetre la ubicació d'un únic parc al terme municipal. Amb posterioritat a la consulta van aparèixer diversos projectes però només un d'ells ha superat bona part de la tramitació administrativa necessària. Es tracta del parc eòlic Fatarella, de 49,5 MW de potència i promogut per l'empresa Copcisa. A data d'avui, la promotora necessita encara la llicència d'obres de l'Ajuntament per poder iniciar la instal·lació del parc.

La construcció d'aquesta central genera opinions diverses entre el veïnat. També és motiu de debat l'existència de fins a quatre parcs eòlics en tràmit als municipis veïns de Riba-roja, Ascó, Vilalba dels Arcs i Corbera d'Ebre i l'inici de la construcció al terme de la Fatarella de la línia d'alta tensió d'evacuació eòlica. Tot plegat ha convertit la implantació eòlica en el centre del debat polític i social al municipi.

Els tres regidors d'Unió per la Terra Alta que donaven suport al govern municipals van abandonar-lo el mes passat després que l'alcaldessa, Carme Pelejà, atorgués el permís per al pas de la línia eòlica un cop s'havien sol·licitat tots els informes pertinents. En aquest marc, aquest diumenge l'Associació en Defensa de la Terra i el Vent de tots de la Fatarella ha convocat una marxa per la paralització de les obres de la línia eòlica i per un desenvolupament 'racional i sostenible' de l'energia eòlica.