lo carrer del riu

lo carrer del riu

05 de desembre, 2009

Depor 1 - Barça 3

Puyal 051209

L'argentí Leo Messi ha celebrat la Pilota d'Or amb dos gols contra la revelació de la temporada, el Deportivo, al qual Ibrahimovic ha sentenciat en els minuts finals (1-3), després d'haver resistit les envestides del líder amb poc futbol però amb molta intensitat en defensa. L'equip de Lotina no ha pogut firmar la millor arrencada de Lliga de la seva història malgrat que s'ha aixecat del primer gol de Messi abans del descans i ha mantingut el pols en la represa, fins que l'argentí l'ha tornat a batre a falta d'11 minuts per donar un cop d'autoritat set dies després d'imposar-se al Reial Madrid. Els blanc-i-blaus han estat incapaços de treure's del damunt el domini absolut del Barcelona, però han resistit aculats tots al seu camp, on han estat espectadors de les combinacions del conjunt català. L'enuig de Guardiola arran del partit de dimecres passat amb el Xerez ha esperonat el Barcelona a la gespa de Riazor, que ha trepitjat amb força, amb seguretat, sense por de l'equip revelació de la temporada, un Deportivo que s'ha encongit davant el poder blaugrana. FOTOGALERIA SPORT: Les millors imatges del partit

Puigcercós diu que les consultes són la resposta a la situació de bloqueig de l'Estatut

El president d'Esquerra Republicana de Catalunya, Joan Puigcercós, ha considerat avui que les consultes populars sobre la independència de Catalunya són una resposta a la situació de "bloqueig a que ens està portant el Govern" per la sentència de l'Estatut o la llei del sector audiovisual.

En un comunicat, Puigcercós defensa d'aquesta manera que Catalunya "es mereix fer una política lliure a favor de la seva gent i dels seus interessos i la manera més democràtica de fer-ho és anar a votar els dies 12 i 13 de desembre".

Joan Puigcercós ha realitzat aquestes declaracions durant la seva visita a la Fira de l'Avet de la localitat d'Espinelves (Osona), on ha afegit que els que tenen "por per les consultes han de saber i haurien d'estar agraïts que en aquest país l'independentisme és democràtic, cívic i defensa el diàleg".

Ha afegit que "no valen les crítiques desqualificadores quan molts ciutadans d'altres zones voldrien, quan tenen un conflicte polític, resoldre-ho amb unes urnes i unes paperetes"

Puigcercós: 'En aquest país, l’independentisme és democràtic, cívic i defensa el diàleg'(directe!cat)

Les joventuts d'ERC asseguren estar fartes d'una Constitució que "dia a dia lapida totes les aspiracions catalanes"

Les joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) han protagonitzat aquest matí al Fossar de les Moreres de Barcelona un acte de protesta contra la Constitució espanyola.

Sota el lema 'Menja't la Constitució, destruïm la monarquia franquista', les JERC han volgut mostrar el seu descontentament amb un text "que els joves no hem pogut votar i que està ratificat per un percentatge molt baix de la població", segons ha afirmat el portaveu de les joventuts republicanes a Barcelona, Gerard Gómez.

Les JERC han assegurat estar farts d'una Constitució que "dia a dia lapida totes les aspiracions catalanes" i han considerat que l'Estat espanyol no pot definir-se com a democràtic mentre tingui com a cap d'Estat "una persona que mai ha estat avalada per la societat".

JERC.cat: Les JERC rebutgen la Constitució Espanyola i aposten per les consultes per la independència com a exemple de democràcia

Milers de persones s'acomiaden de Víctor Jara en un funeral emotiu

Milers de persones han acompanyat durant cinc hores el fèretre del cantautor xilè Víctor Jara, que ha rep així el funeral massiu que no va poder tenir quan va ser assassinat pel règim d'Augusto Pinochet un dia després del cop d'estat de 1973 que va derrocar el president Salvador Allende. Des de dijous, centenars de milers de persones han fet llargues cues per acomiadar-se del cantautor al vetllatori que s'ha instal·lat a la Fundació Víctor Jara a la capital de Xile. Les restes de Jara, una de les figures més emblemàtiques de la cultura xilena del darrer segle, han estat entregades a la família després que fossin exhumades el passat juny amb l'objectiu d'investigar el crim. A l'examen de pèrits s'han trobat més de trenta ferides de bales i senyals de tortures als ossos del cantautor.

Avui les restes de Víctor Jara han sortit des de la fundació que duu el seu nom fins al cementiri general de Santiago on han tornat per segona vegada. La vídua de Jara, la britànica Joan Turner, ja el va soterrar al mateix lloc de manera clandestina amb l'ajuda de dues persones el 18 de setembre de 1973 després de trobar-lo mort.

'El nostre país s'ha retardat trenta-sis anys a tornar-li a Xile i a la seva família aquest Víctor que és nostre, és de tots nosaltres', va dir la portaveu del govern xilè, Carolina Tohá. 'Finalment, després de trenta-sis anys, Víctor pot descansar en pau', va destacar la presidenta de Xile, Michelle Bachelet, que va recordar que 'hi ha moltes altres famílies que no volen poder descansar en pau'. La Nación: Emotivo funeral de Víctor Jara en el Cementerio General

Vandellòs II torna a connectar-se a la xarxa després d'una parada programada

La central nuclear de Vandellòs II ha tornat, a dos quarts de cinc de la matinada, a connectar-se a la xarxa després de la parada programada del seu reactor per fer uns ajustos a l'interior de l'edifici de contenció, ha informat l'Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II (Anav).

La parada, que estava programada per la mitjanit de dijous, no va comptabilitzar com incident per estar prevista des de fa més de 72 hores, tal com es va informar al Consell de Seguretat Nuclear (CSN). L'actuació es va realitzar a l'edifici de contenció, i va consistir en l'ajustament de cabals en una de les bombes principals de la planta.

Ascó I roman inactiva des del 18 de novembre, quan es va produir una parada automàtica per un senyal de baix nivell en el generador de vapor A. Els tècnics van determinar que va ser deguda a una fallada mecànica en el sistema de regulació de velocitat de la turbobomba d'aigua d'alimentació principal.