lo carrer del riu

lo carrer del riu

09 de maig, 2009

Carod-Rovira diu que s'ha d'aconseguir la representació institucional plena en vegueries abans d'acabar la legislatura

El vicepresident de Govern de la Generalitat, Josep Lluís Carod Rovira, ha dit a Tremp que la representació institucional del Govern al territori és en forma de vegueries i que abans d'acabar la legislatura ha d'estar plenament activa a tot el territori. Carod-Rovira ha dit que per aconseguir-ho s'hauran de descentralitzar tots els departaments del Govern a la zona de l'Alt Pirineu i Aran i reforçar aquelles àrees ja descentralitzades. Carod-Rovira ha dit que s'ha d'aconseguir a la zona de l'Alt Pirineu i Aran el mateix que s'ha aconseguit a les Terres de l'Ebre, una descentralització total amb representació plena de tots els departaments.

eMaragall diu que la resposta del PP de portar la LEC al Constitucional era "previsible" i que "no li sembla interessant"

El conseller d'Educació, eMaragall, ha afirmat aquest dissabte al matí a Reus que la resposta de la portaveu del PP al Congrés dels Diputats, Soraya Sáenz de Santamaría, de portar la nova Llei d'Educació de Catalunya (LEC) al Tribunal Constitucional era "previsible" i que "no li sembla interessant".

Tot i així, el conseller ha dit que cal ser "prudent" i esperar a veure com van evolucionant els fets en els pròxims dies. eMaragall ha insistit un cop més en la importància de la LEC, entre d'altres motius perquè ve determinada pel que marca l'Estatut.

El conseller ha fet aquestes declaracions en la jornada de reflexió del Consell Escolar de Catalunya que es fan a la capital del Baix Camp. elPeriódico: Mayor Oreja (PP) afirma que la immersió lingüística és "una immersió en la ignorància"

Els consellers del govern de Patxi López prenen possessió del càrrec

Els deu consellers de l'executiu escollit per Patxi López han pres possessió del càrrec en un acte en què han utilitzat una forma semblant a l'usada pel lehendakari a Guernica per prometre o jurar el càrrec, segons la fórmula escollida per cadascun. Els deu consellers han promés el càrrec sobre el mateix exemplar de l'Estatut de Guernica que va utilitzar López i han utilitzat una fórmula que feia referència expresa a la Constitució i a l'Estatut de Guernica i, utilitzava el terme ciutadania basca en comptes de poble basc, com resava l'anterior fòrmula utilitzada pel govern d'Ibarretxe.

"Junts podem! Televisió sense fronteres per TV3 al País Valencià"

La manifestació contra el tancament de repetidors de TV3 al País Valencià ha aplegat un total 30.000 persones, segons l'organització. La marxa de commemoració de la derrota d'Almansa ha sortit amb poc més de mitja hora de retard i ha acabat entre el carrer de la Pau i la plaça de la Reina de València al voltant de les vuit. La manifestació ha aplegat 10.000 persones més que l'any passat, quan la protesta es va celebrar a Alacant. Uns dos-cents catalans també han pres part en la marxa. El coordinador d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Toni Gisbert, ha dit que han convocat la manifestació per denunciar "l'intent de censura" de TV3 del govern de Francisco Camps. Sota el lema "Junts podem! Televisió sense fronteres per TV3 al País Valencià", el seguici ha començat a la Plaça de Sant Agustí. Coincidint amb les celebracions de commemoració de la Batalla d'Almansa, Gisbert ha dit que amb la protesta també volen denunciar la "degeneració democràtica" que diu que està patint la Generalitat valenciana. VilaWeb: Milers de manifestants reclamen a València una 'televisió sense fronteres'

directe.cat: Més de 30.000 persones en la manifestació del 25 d'abril a València

Més de 5.000 persones en la Cadena Humana per la Llengua a Palma

Més de 5.000 persones han participat avui en la Cadena Humana per la Llengua que ha organitzat l'Obra Cultural Balear (OCB) i una plataforma formada per més de vint entitats en defensa dels drets lingüístics dels mallorquins i mallorquines. El manifest demana als diferents partits polítics que 'respectin el consens' en matèria de política lingüística plasmat en l'Estatut i en la Llei de normalització lingüística. Els participants han fet avançar un manifest, que ha passat de mà en mà fins a arribar a la cambra balear. Aquest manifest proclamava la legitimitat d'expressar-se en català a tot el territori balear. L'encarregat de llegir-lo davant de la ciutadania ha estat el president de l'OCB, Jaume Mateu.

Objectiu: evitar el triplet blaugrana

L'entrenador i l'equip sembla que estiren la corda en sentit contrari (València 3 - Madrit 0) Encara que sobre el paper el Reial Madrid està tocat i enfonsat després de l'estocada mortal del Barça, el tècnic de l'equip, Juande Ramos, va dir ahir que faran tot el possible per posar-li les coses més difícils al Barça, malgrat reconèixer amb alguns silencis que la distància pel que fa a l'equip blaugrana és pràcticament insalvable.

"Hem d'intentar retardar el màxim temps possible el títol del Barça, mantenir la línia anterior a l'últim partit buscant unes victòries que els obliguin a seguir guanyant partits", va assenyalar l'entrenador andalús en la roda de premsa prèvia al partit que disputarà avui el seu equip a Mestalla davant el València.

No és un secret que com més èxits aconsegueixi el Barça, el club blanc s'enfonsarà encara més en el pou, i per això el Madrid intentarà complicar el difícil camí que li queda al Barça fins a final de temporada a la recerca del triplet.

eldebat.cat: 'Dos catalans, un argentí i un francès... '

El govern espanyol vol eliminar tota la publicitat de TVE a la tardor

Ara la faran ells directament!!! Publicitat zero a TVE a partir del setembre. Aquesta és la intenció del govern espanyol, segons la proposta que va presentar la vicepresidenta María Teresa Fernández de la Vega (cuerpo DANONE) al consell d'administració de RTVE. El pla presentat per De la Vega inclou «incrementar el pressupost actual de RTVE» i compensar la pèrdua d'ingressos amb una taxa a les cadenes privades i a les operadores de telecomunicacions, que hauran de destinar el 3% dels seus ingressos bruts a TVE. El primer que se l'ha carregat ha estat l'home anunci Manuel Torreiglesias (Nunca he tomado Viagra) del programa matinal "Saber vivir" que l'han destituït de manera fulminant perquè posava un minut d'anuncis per cada dos minuts i mig de programa. Ell es defensa dient: "No he cogido un duro de nadie" elPeriódico: Torreiglesias nega haver cobrat diners de sota mà

Móra la Nova tindrà internet de baix cost abans de l'estiu

Por em fa, si Sabanza controla l'antena! L'Ajuntament de Móra la Nova ha anunciat que abans de l'estiu posarà en funcionament una xarxa de tecnologia WiMAX a tot el municipi. Segons el consistori, el servei proporcionarà accés a la banda ampla d'internet amb una connectivitat de fins a 3 MB, així com telefonia, a preus «molt competitius i opcions variades». Així, es podran contractar diferents paquets, i els veïns podran tenir internet a partir de 12 euros mensuals. Una altra de les opcions és un paquet de tarifa plana, que inclou internet de 3 MB i 500 minuts en trucades telefòniques. A més, el cost de la instal·lació del sistema a cada usuari que es doni d'alta serà de franc. La implantació de la xarxa d'internet sense fil era un compromís del govern de CiU, que ha adjudicat el projecte a Eurona. L'Ajuntament farà una inversió de 16.750 euros, i tots els edificis municipals tindran servei gratuït d'internet sense fil.

Isabel-Clara Simó: Nosaltres decidim

El tema és tabú, però els eufemismes i els fanatismes, si em perdoneu la rima, hi són sobrers. Em refereixo a l'avortament, sobre el qual voldria fer algunes precisions: 1a. Les dones no volem avortar, el que volem és que no tanquin a la presó les que hagin hagut d'avortar. 2a. L'actitud de l'Església catòlica és contradictòria, car davant d'un avortament natural no bategen el fetus, ni l'enterren, ni el reben com a una persona (si no m'equivoco, des del segle XVIII); l'hostilitat és deguda a un afany de controlar la reproducció humana, i, per tant, les dones. 3a. El Codi Civil atorga els drets civils a les persones nascudes, i no considera com a tals els embrions. 4a. La recent proposta d'ampliació és això, una "ampliació", perquè a l'Estat espanyol ja és vigent la llei d'avortament, i, per tant, la polèmica arriba algunes dècades tard. 5a. La reproducció està en mans de les dones per raons biològiques i la interferència d'Estats o esglésies és una usurpació: tota dona té dret al seu propi cos. Dic tot això sumant-me a la campanya de Dones en Xarxa, que convoca una roda de premsa el 12 de maig a la Biblioteca Bonnemaison, a les 12 del migdia. S'hi sumen, de moment: Moviment Laic i Progressista, Espais per la Igualtat, Ca la Dona, Campanya pel Dret a l'Avortament Lliure i Gratuït, Associació Cultural Gent i Futur, Federació de Dones Progressistes, UGT, Associació de Dones Periodistes de Catalunya, Correus, PSC, Casal de la Dona de Terrassa, Associació de Dones No Estàndard, Planeta Salut, Associació de Casals i Grups Joves de Catalunya, Fundació Ferrer i Guàrdia, Entorn SCCL, Escola Lliure El Sol i Ateneus Laics i Progressistes. Com veieu, homes i dones. Tots per la llibertat.