lo carrer del riu

lo carrer del riu

21 de març, 2010

Saragossa 2 - Barça 4

Puyal 210310

Leo Messi continua abonat al 'hat trick' i ja té una pilota més a la seva col·lecció, l'aconseguida aquesta nit a la Romareda en un partit en el que l'argentí ha demostrat un cop més la seva categoria. El partit ha començat molt positivament pel Barça, ja que al minut 4 Messi ha fet el primer. La primera part, de clar domini blaugrana ha acabat amb aquest resultat. A la represa, Messi ha interpretat un recital de futbol amb un segon gol al minut 64 i un tercer al 77. Però amb el partit a sis minuts de final i amb un resultat de zero a tres a favor del Barcelona, el Saragossa ha estat a punt de donar la volta al marcador. Colunga ha marcat dos gols, als minuts 84 i 88 i ha posat el marcador en un 2-3 que obria la possibilitat d'empatar per als aragonesos. Però una última intervenció de Messi ha acabat amb l'argentí per terra dins l'àrea i amb l'àrbitre pitant penal. L'ha transformat Ibrahimovic, que anteriorment havia fallat fins a quatre clares ocasions de gol. FOTOGALERIA SPORT: Les millors imatges del partit

Joan Laporta: 'Cal un nou partit polític que pugui proclamar la independència'

L'associació política Reagrupament ha fet avui la segona assemblea nacional a Barcelona amb l'objectiu de debatre i aprovar el programa que proposarà a les properes eleccions al Parlament de Catalunya. L'encontre, l'ha obert una intervenció del president del Barça, Joan Laporta, un dels convidats per l'associació política.

Davant el miler de reagrupats ha dit que l'assemblea d'avui havia de ser un punt d'inflexió per aconseguir un estat propi, que no és una utopia, perquè maten Catalunya tant els qui volen que continuï essent una autonomia d'Espanya com els catalans conformistes. Laporta també ha confessat que se sent reagrupat, perquè considera que l'associació fa molt bona feina per despertar el país, i ha dit que ara cal acció política: 'Cal un partit que es presenti a les eleccions per governar o per aconseguir majories al Parlament per proclamar la independència'.

Preguntat posteriorment per si es presentarà a les eleccions de la tardor, Laporta ha insistit que no decidirà res sobre el seu futur polític fins que no deixi la presidència del Barça. Respecte a la presència a l'acte de Reagrupament, ha dit que l'havien convidat i que coincideix plenament amb el discurs i objectius de Joan Carretero i la seva associació. Joan Laporta: "Aconseguir un Estat propi és una qüestió de supervivència perquè Catalunya s'està morint, ens l'estan matant" (Avui)

directe.cat: Laporta crida a l'acció política per aconseguir una majoria independentista al Parlament

Joan Carretero: "Tota la merda ha sortit de dins de la nostra organització"

"Els nostres enemics interns han de saber que amb ells jo no pactaré mai, i quan dic mai, vull dir mai". Així de clar ho ha volgut deixar el president de Reagrupament, Joan Carretero, en la presentació de l'informe de gestió que ha realitzat durant la segona assemblea nacional del partit celebrada aquest diumenge a Barcelona.

Carretero, que ha rebut el suport del 90% dels assistents per liderar el projecte, ha dedicat bona part de la seva intervenció ha arremetre contra "els que han jugat brut" i han donat "cops baixos de tota mena", així com a aclarir el sistema per triar els candidats a les eleccions al Parlament de Catalunya.

Per tant, respecte a les discrepàncies i crisis internes -que es van tancar amb les dimissions d'Emili Valdero, Jaume Renyer, Albert Pereira i Francesc Abad-, el president de Reagrupament ha explicat que quan en una junta directiva "les diferències són insalvables, s'ha de plegar per poder treballar amb un mínim de normalitat".

Dit això, ha denunciat que l'actual junta directiva ha rebut "cops baixos de tota mena" i que "tota la merda ha sortit de dins de l'organització, no de rivals polítics ni de les forces de l'Estat". En aquest sentit, ha volgut agrair la tasca d'una persona de la junta que va dimitir en gran mesura per les desqualificacions internes, Sandra Lomas.

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, ha assistit a títol personal a la segona assemblea nacional de Reagrupament, i s'ha encarregat de la seva inauguració. I, segons ha anunciat després del seu parlament, si fes el salt a la política, ho faria amb aquesta formació.

Lleida Decideix tindrà col·legis electorals a tots els barris i en espais públics

La plataforma Lleida Decideix ha tancat els acords per poder disposar de col·legis electorals a tots els barris de la ciutat durant la consulta popular sobre la independència que es celebrarà a la capital del Segrià el 25 d'abril. En total s'obriran 24 espais de votació situats en seus d'entitats privades, però també en centres cívics de la Paeria i locals de la Diputació –com l'Institut d'Estudis Ilerdencs i el Palau– i la Universitat de Lleida.

El responsable de comunicació, Ignasi Calvo, ha explicat que amb el tancament dels acords pels col·legis electorals "s'arriba al gran primer objectiu de Lleida Decideix". Sobre la cessió del local, el responsable de campanya, Jordi Cortada, ha destacat "el suport de la societat civil i les empreses a la campanya de Lleida Decideix". Per la seva banda, el responsable d'organització, Pau Juvillà, ha afegit que als espais cedits per l'administració cal afegir-hi els d'entitats de la ciutat com l'Ateneu Popular de Ponent, el Centre Excursionista de Lleida, el Casal Ocell Negre, el grup cultural Garrigues i el de Cappont.

ERC demanarà una auditoria completa de tota la inversió que s'ha fet a la xarxa elèctrica catalana

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, va explicar ahir que Esquerra demanaria una auditoria completa de tota la inversió que s'ha fet a la xarxa catalana, separant les dades d'inversió a Catalunya de l'aventura americana d'Endesa que va qualificar de 'ruïnosa'. Ridao afirmà que la companyia elèctrica amaga dades i a més li exigeix que assumeixi responsabilitats, D'altra banda, ERC també proposarà modificar la llei del sector elèctric de 1997, anomenada 'Llei Piqué', que no permet a les administracions exigir un mínim d'inversions en el manteniment de la xarxa elèctrica.

Ridao va acusar la companyia elèctrica de 'desviar l'atenció', ja que segons les dades de la pròpia empresa l'any 2009 va guanyar 5.400 milions d'euros, però en els últims cinc anys s'ha invertit poc més de 400 milions d'euros anuals.

Montilla mobilitza 3.000 jubilats per mirar de capgirar les enquestes

El president de la Generalitat i líder del PSC, José Montilla, es va donar ahir el primer bany de masses de la precampanya electoral per mirar capgirar les enquestes que pronostiquen uns resultats d'allò més adversos pels socialistes i els seus socis a les eleccions de la tardor. El PSC va concentrar 3.000 jubilats al pavelló 6 de la Fira de Barcelona en aquest primer acte de la precampanya, on en el marc de la I Festa de la Gent Gran i sota el lema La gent gran amb el president Montilla, el líder del PSC es va comprometre amb aquest col·lectiu a la vegada que li va demanar un 'esforç' per difondre les bondats del seu programa perquè el pròxim govern torni a estar integrat per socialistes.

Alex Salmond defensa que és 'un risc per Escòcia' continuar dins del Regne Unit

'Els unionistes solen argumentar que una Escòcia independent és un risc massa gran. Però el risc avui és que Escòcia continuï dins de la Unió'. Són les paraules del primer ministre d'Escòcia i líder de l'Scottish National Party (SNP), Alex Salmond, al congrés que el partit celebra aquest cap de setmana a Aviemore. Salmond ha admès que 'Escòcia haurà de pagar un preu per la recessió provocada pels laboristes', però ha demanat el vot a les eleccions britàniques per 'garantir concessions' per Escòcia i 'minimitzar els efectes' de les retallades pressupostàries de Londres.

Avui: Londres "mai" s'interposa en les decisions d'Escòcia, segons una diputada laborista

Dia Mundial de la Poesia: Jordi Pàmias-"La Poesia"

Com el galop, mig oblidat,
d’uns cavallets de fira,
avui, a casa, ens sedueix
l’encant d’un món feliç: el tèrbol
remolí de la imatge.
Però la nit truca a la porta,
i el silenci convoca les paraules perdudes
-com un grapat de còdols grisos
a la llera del riu,
sota la boira gebradora.
Amb lent reflux, tornen llunyanes
cançons de bressol, ecos
d’elegia, mormols...

Ferit d’enyor, calla el poeta.
I entreveu, amb ulls clucs,
el cec enigma
d’un temps de somni i de vertigen,
que roda més de pressa
que els cavallets de fira.
Ens amenaça el trist orgull
de l’home, seduït
per l’encant de la tècnica.
Però no moren, les paraules.
Flama en la nit, la poesia
és saviesa compartida,
contra l’oblit. I pura gràcia
d’un art madur: rigor i joc. (Jordi Pàmias)

bloc del Dia Mundial de la Poesia