lo carrer del riu

lo carrer del riu

10 d’octubre, 2007

El CGPJ no investigarà la jutgessa que no va deixar parlar català en el judici per la mort d'Isanta

El Ple del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha acordat aquest dimecres per majoria no obrir cap investigació sobre l'actuació de la presidenta de la Secció Setena del Penal de l'Audiència de Barcelona, Ana Ingelmo, que durant el judici per l'assassinat de Josep Maria Isanta va prohibir que un testimoni parlés en català perquè alguns dels acusats "no entenen" aquesta llengua. López Tena CGPJ 300807 CATr

Els magistrats conservadors han imposat el seu criteri en una votació en què finalment s'ha decidit no traslladar la denúncia al fiscal ni al cap de serveis d'inspecció i, per tant, donar per tancat definitivament l'assumpte. El vocal del CGPJ que havia presentat la denúncia, Alfons López Tena, ha recordat que no tan sols no s'ha obert cap expedient en els últims sis anys per vulneració dels drets lingüístics, sinó que en aquesta ocasió també s'incompleix la legislació vigent en no tramitar la denúncia perquè la puguin analitzar els serveis d'inspecció.

La JNC porta el 'Catalonia is not Spain' a la Fira de Frankfurt

Una desena de militants de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) van desplegar ahir a la tarda una pancarta on es podia llegir 'Catalonia is not Spain' a l'entrada del recinte on se celebra la Fira del Llibre de Frankfurt. D'aquesta manera, des de la JNC pretenen aprofitar aquest gran esdeveniment cultural per donar a conèixer les reivindicacions de Catalunya a l'exterior. El secretari general de la JNC, Jordi Cuminal, destaca que 'Catalunya no només és la literatura catalana, sinó que és una nació que actualment forma part d'un estat que cada dia li reconeix menys la seva especificitat'.

Montilla diu que cremar fotos dels reis "segurament no hauria" d'estar penat

El president de la Generalitat, José Montilla, ha dit, com a "opinió personal", que actes com els de les cremades de fotos dels reis "segurament no haurien de ser objecte de persecució amb el Codi Penal a la mà". Ha defensat que el que fa l'Audiència Nacional és "aplicar la llei", però ha assenyalat que, "en determinats temes, les lleis estan una mica sobrepassades".

El líder de Ciu, Artur Mas, ha recordat a José Montilla que, com a president de la Generalitat, no hauria de donar "opinions estrictament personals", en referència a les seves declaracions comentant que, al seu parer, la crema de fotos del Rei no hauria d'estar perseguit amb el Codi Penal.

Tecnologies de l'Aprenentatge i del Coneixement: L'iGoogle, disponible en català

El servei de personalització de continguts informatius de Google, l'iGoogle, ha estrenat aquest dimecres 10 d'octubre, la seva interfície en català. Aquesta utilitat, que permet consultar en una mateixa pàgina diversos serveis informatius actualitzats, entre ells els titulars de l'AVUI.CAT, així com continguts d'oci, lleure i jocs, ha habilitat la possibilitat d'utilitzar la llengua catalana en els seus menús contextuals i en totes les eines de cerca, preferència i personalització. El servei iGoogle, que fins ara era accessible en idiomes com l'anglès i el castellà permet als usuaris triar entre més de 10.000 fonts de continguts d'arreu del món, entre els quals hi ha una bona representació de continguts catalans.

La llei de la memòria obligarà ajuntaments i particulars a retirar els símbols fatxes

La nova redacció de la llei de la memòria històrica aprovada avui per la ponència del Congrés obligarà ajuntaments, institucions i particulars a retirar els símbols fatxes i d'exaltació de la guerra civil, i faculta les Administracions Públiques per prendre'ls subvencions i ajudes si no ho fan. La ponència de la Comissió Constitucional encarregada d'informar sobre aquest projecte s'ha reunit aquesta tarda al Congrés i ha acordat majoritàriament elevar la setmana que ve a la comissió un text proposat pel grup socialista que incorpora novetats sorgides de la negociació amb els altres grups parlamentaris. El document compta amb el vistiplau de tots els ponents, a excepció dels del PP, que rebutgen frontalment el seu contingut, i d'ERC, formació que considera insuficients les seves mesures i s'absté, sense oposar-se a la seva tramitació.

Campanha de NÓS-UP contra a simbologia fascista