lo carrer del riu

lo carrer del riu

09 de novembre, 2011

«Si el concert fracassa, l'alternativa és el referèndum d'independència»

Algoritme del comandant en cap de la Triple Aliança Independentista, Alfred Bosch, per explicar la faula del concert econòmic. "Nosaltres -la coalició ERC-Rcat-CatSí- tenim un pla A que és la independència; el Govern de CiU no té un pla B pel seu pla A que és el pacte fiscal; si el pla A de CiU fracassa tenim els braços oberts per acollir CiU", ha explicat Bosch aquest matí en roda de premsa oberta als mitjans a la seu de l'Agència Catalana de Notícies. Un acolliment que es tradueix en un referèndum sobre la independència.

Iniciativa vol un referèndum sobre les nuclears

Joan Coscubiela, candidat d'Iniciativa a les eleccions espanyoles, ha demanat un referèndum en l'àmbit estatal perquè la ciutadania decideixi el futur de les centrals nuclears, en una visita a Tarragona per donar suport a la candidata Alba Benedicto. Coscubiela ha denunciat que la política energètica "està segrestada pel lobi nuclear" i ha exigit "un debat obert i en profunditat" sobre política energètica que culmini amb una consulta vinculant.

La jutge de Gandesa tanca la investigació per l'incendi d'Horta

La jutge de Gandesa, encarregada de la investigació de l'incendi d'Horta de Sant Joan del juliol del 2009, dóna per tancada la instrucció i ha decidit separar el cas en dos causes.

D'una banda, segons la interlocutòria del passat dilluns 31 d'octubre, s'obre judici oral, amb tribunal popular, contra Juan Antonio Paz i Lorenzo Forner, per un presumpte delicte d'incendi forestal.

Tots dos imputats compareixeran aquest dijous a Gandesa on se'ls hi concretarà l'acusació. Respecte la imputació de Carles Font -Delta 0- per un presumpte delicte d'imprudència greu amb resultat de cinc morts i lesions greus, la jutge conclou provisionalment les diligències prèvies i el cas continuarà pel procediment habitual.