lo carrer del riu

lo carrer del riu

15 de novembre, 2011

Junqueras demana a l'electorat que «faci fora Duran de la política»

Naltros, TAMBÉ !!! Aquest vespre Oriol Junqueras s'ha tret les manies de sobre. En un míting de la Triple Aliança Independentista articulada per ERC-Rcat-CatSí a Mollet, Junqueras ha tingut el seu vespre més republicà i més carlí. Una combinació tan increïble com explosiva. Ha tret la metralladora i ha disparat sense aturador contra Josep Antoni Duran i Lleida, el candidat de CiU pel proper 20N. Mala llet de muntanya i joc ras de ciutat. Amb la primera ràfega ha estat directe al cor, mortal de necessitat en l'argot polític: "l'electorat català hauria d'enviar un missatge a Duran i Lleida per tal que deixés la política i fes alguna cosa de profit pel seu país".

Amb aquesta primera bateria de trets n'hauria tingut prou, però l'escalf del míting davant unes dues-centes persones li ha encallat el dit al gallet i ha continuat el festival de retrets cap l'adversari. "L'any 1979, Duran ja era diputat i jo estudiava primària: algú em pot dir què ha fet intel·lectualment pel país, què ha fet econòmicament quin projecte ha aportat?", ha plantejat Junqueras.

Salvador Cot: Menys Espanya que mai

Després de la caiguda de Silvio Berlusconi, que s'afegeix a la cadena de Geórgios Papandreu i José Sócrates, queda clar que ni els mercats, ni les organitzacions finenceres internacionals, ni tampoc la Unió Europea no confien en les governs democràticament electes per solucionar -o, almenys intentar-ho- la crisi financera que castiga duríssimament el sud d'Europa. En la pràctica, el missatge del Nord a les ciutadanies meridionals és que no importa qui governi, perquè les receptes seran exactament les mateixes. Dit d'una altra manera, les eleccions i els partits locals no tenen marge de decisió. Els portuguesos ja ho han comprovat, els grecs estan fent-ho i els italians ja ni demanen eleccions anticipades.

De fet, Zapatero va evitar la caiguda avançant les eleccions. I Mariano Rajoy el succeirà amb la mateixa capacitat per decidir: zero. S'acosta el tsunami blau, és cert, però amb una autoritat equivalent, a escala, a la de l'alcalde de Moià. La caixa està buida i no serà Rajoy qui deixi de pagar les nòmines a mig Madrid per plantar-se patriòticament davant París i Berlín.

En definitiva, a Espanya li han passat el ribot per l'autonomia i a partir d'ara se li permetran poques ximpleries. I menys Espanya que mai significa, objectivament, una ocasió per al catalanisme.

#durandiputatdesde1979 triomfa a la xarxa

El nou president d'ERC, Oriol Junqueras, va retreure ahir a Josep Antoni Duran i Lleida que hagi sigut diputat de manera ininterrompuda des de 1979. "L'any 1979, Duran ja era diputat i jo estudiava primària: algú em pot dir què ha fet intel·lectualment pel país, què ha fet econòmicament quin projecte ha aportat?", va ressaltar.

Avui, la idea ha fet furor a Twitter. Mitjançant l'etiqueta #durandiputatdesde1979 , que ara per ara és la més utilitzada arreu de l'Estat espanyol, els internautes abonen la crítica formulada per Junqueras, amb piulades carregades d'ironia: "Va ser tan bo, el cara a cara entre Jaume I i Duran i Lleida..." ( @roccasagran ), "Duran va participar en la redacció de 'La Pepa' l'any 1812. En aquell moment ja volia ser ministre, i encara li dura" ( @miquelrossello ) o "Com ha de solucionar la bombolla immobiliaria si en 32 anys no ha sabut trobar apartament de lloguer a madrid" ( @etassies ), entre d'altres.

Espanya culpa Catalunya del dèficit

Ja em puc morir ! Ja ho he sentit tot !!! El govern espanyol admet que aquest any, ni potser el que ve, no complirà amb l'objectiu de dèficit públic, segons ha avançat Catalunya Ràdio aquest dimarts. El govern espanyol en culpa Catalunya en particular.

Fonts del govern espanyol atribueixen les reiterades afirmacions del Govern de Mas afirmant que Catalunya no complirà amb el dèficit fixat la desconfiança dels mercats internacionals i haver tensionat més la prima de risc espanyola.