lo carrer del riu

lo carrer del riu

03 de maig, 2009

Carretero presenta Reagrupament com “l’única sol•lució”

Xeics, que jo també vull sortir! Joan Carretero ha concretat una mica més el camí que seguirà des d'ara Reagrupament.cat: el d'una formació que representi els independentistes, 'siguin de centre-dreta, de centre-esquerra o de centre', que aspiren a assolir l'estat català; el d'una alternativa electoral a CiU i ERC, l'any 2010 mateix. Talment ho ha dit en una entrevista que publica l'Avui. També hi diu que, si cal, ell mateix es posarà al davant d'aquest projecte polític.

El propòsit de Carretero és d'obtenir una majoria al parlament i proclamar la independència. Per això vol aplegar els vots de tots els independentistes, perquè 'seria una tragèdia nacional que CiU guanyés les eleccions o que es repetís el tripartit'.

Segons ell, el debat no s'ha de centrar en l'eix dretes-esquerres, sinó en l'eix unionisme-independentisme. 'En un país que no té cap dels atributs d'un estat no es pot fer ni política de dretes ni d'esquerres. Allò que cal és que hi hagi aquest terreny de joc, que siguem un país normal, que tinguem la capacitat de decidir quines polítiques volem fer. Tots els qui volem que hi hagi terreny de joc, allò que hem de fer és trobar-nos i proposar aquesta alternativa electoral perquè els milers de ciutadans que són orfes de referent polític en tinguin un', explica.

Carretero espera que l'única solució sigui de votar Reagrupament. 'El partit ha de ser l'eina que ens serveixi per als nostres propòsits. Si fa falta fer un partit, el farem, però la clau és que hi hagi una alternativa que es pugui votar a les eleccions al parlament. Com s'articula és una qüestió logística', precisa.

De moment, Reagrupament s'ha constituït en associació i convida els simpatitzants a vincular-s'hi a la seva web.

Avui: “Espero que l’única solució sigui votar Reagrupament”

Carod descarta una ruptura del tripartit sigui quin sigui el resultat de la negociació sobre el finançament

Que no mos donaran més que engrunes. I amb lo d'ahir, pitjor! El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira (ERC), ha assegurat que l'estabilitat del Govern està garantida sigui quin sigui el resultat de la negociació sobre el finançament autonòmic i que no hi haurà sortides "unilaterals" per part de cap dels socis del tripartit.

En una entrevista a Europa Press, el dirigent republicà ha explicat el compromís d'ERC, PSC i ICV d'"acceptar o rebutjar en bloc" el nou sistema de finançament, i ha considerat que la Generalitat ja s'ha "plantat" al rebutjar les propostes del Govern central, perquè no eren "ni justes ni suficients" per a Catalunya. "Això ja és un gest de fermesa i valentia", ha opinat.

"El futur de l'actual Govern està garantit", ha assegurat, perquè els tres socis s'han posat d'acord per "defensar els interessos de Catalunya abans que els de partit". Segons ell, el principal partit de l'oposició, CiU, ja hauria acceptat el model proposat per l'Estat.

Puig supedita qualsevol col•laboració amb el PP a la retirada del recurs contra l'Estatut

Sí, però només la punteta!!! El secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, ha dit aquest diumenge que qualsevol esperança del Partit Popular a participar decididament en la política catalana passa per retirar el recurs contra l'Estatut.

D’aquesta manera, responia a la presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, que en entrevista a l’ACN afirmava que si la seva força política és determinant en les pròximes eleccions al Parlament podria donar suport al president de CiU, Artur Mas, si aquest es modera i fuig del sobiranisme. Puig també ha subratllat que si el PP té algunes expectatives de pacte està demostrant que amb qui més i millor s'entén és amb el Partit Socialista.

Sánchez-Camacho obre la porta a donar suport a Mas si es modera i fuig del sobiranisme

Les dretes, amb les dretes? Doncs perquè us queixeu del tripartit? La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, afirma que si la seva força política és determinant en les pròximes eleccions al Parlament, podria donar suport al president de CiU, Artur Mas, si aquest es modera. Per contra, Sánchez-Camacho ha assenyalat en una entrevista a l'ACN, que ara la federació nacionalista ha donat passes endavant dirigides 'cap a la independència' i el sobiranisme. 'Si el tripartit no suma' per formar el pròxim Govern, 'el PP ha de ser determinant per un futur executiu a Catalunya', que aplicarà 'polítiques de moderació, de centralitat, eficàcia i progrés pel país'. També ha recordat que quan era diputada al Parlament va donar suport a Mas com a conseller en cap.

Pete Seeger compleix 90 anys acompanyat per Springsteen i altres amics i fans

Pete Seeger, el rastrejador del folk que va marcar el camí a Bob Dylan; l’activista que va cantar a les Brigades Internacionals i que va inspirar una part de la Nova Cançó, compleix avui 90 anys. Una efemèride venerable que celebrarà avui al Madison Square Garden de Nova York, on centrarà un homenatge en el qual intervindran més de 50 artistes, entre ells Bruce Springsteen, Joan Baez, Kris Kristofferson, Eddie Vedder (Pearl Jam) i Silvio Rodríguez. Seeger es va afiliar el 1942 al partit comunista i, en anys de mccarthysme, el Comitè d’Assumptes Anti-nord-americans el va censurar i va empresonar, però no va poder evitar que seguís convocant multituds en els seus recitals. Als 60, passat el temporal, va tenir un programa de televisió propi, Rainbow quest, amb vocació didàctica i que va acollir Johnny Cash, Donovan, Judy Collins i Tom Paxton. La seva obra va tenir una influència en la Cançó, especialment en Xesco Boix i el Grup de Folk, així com en Raimon, que el va conèixer el 1970 a Nova York i el va portar a actuar. El seu recital a Barcelona va ser prohibit, però finalment va poder cantar a Terrassa, el 7 de febrer de 1971, davant gairebé 5.000 persones bolcades en el seu cant compromès. Com apunta Raimon a La construcció d’un cant, d’Antoni Batista, Pete Seeger «és un exemple de com usar la cançó». Viquipèdia: Pete Seeger