lo carrer del riu

lo carrer del riu

19 de desembre, 2009

Estudiantes de la Plata 1 - Barça 2

Puyal 191209

S'ha acabat el debat sobre el nom de l'equip de Pep Guardiola. A partir d'ara, aquest Barça serà recordat com 'el Barça de les 6 Copes'. El sisè títol, de sis possibles, ha arribat de la mà del Mundialet de Clubs, que el Barça ha assolit després d'imposar-se a la final enfront de l'Estudiantes argentí. Però l'afició culé ha patit, i d'allò més. El gol de l'empat ha arribat de la mà de Pedro, a dos minuts del final, i Leo Messi ha aparegut al principi de la segona part de la pròrroga per donar el títol als blaugrana, que s'afegeix així a Copa, Lliga, Champions, Supercopa d'Espanya i Supercopa d'Europa. El Barça ha estat fidel a la seva filosofia, un cop més, i ha trobat la recompensa, també un cop més. Ha remuntat un gol inicial de l'Estudiantes, un excel·lent cop de cap de Bosselli a les acaballes de la primera part, durant la qual el Barça no s'ha trobat còmode, l'àrbitre mexicà no ha pitat un clar penal sobre Xavi i els argentins han aconseguit desfer el joc de toc dels blaugrana. Com ja va passar a les semifinals, a la segona part tot ha canviat. Pep Guardiola ha fet els retocs necessaris durant el descans, ha deixat Keita al vestuari i ha entrat Pedro. El Barça s'ha fet amo i senyor del terreny de joc, tot i no arribar a porteria amb molta claredat, excepte un remat d'Ibrahimovic amb l'esquerra i una acció de Pedro que no ha arribat a la rematada per ben poc. La paciència dels blaugrana ha trobat la recompensa dos minuts abans del final, quan Pedro -que també passarà a la història amb un capítol personal ja que ha marcat a totes sis competicions- ha aprofitat una assistència de cap de Piqué per, també amb el cap, superar el porter argentí. Un gol d'un canari que sembla tocat per la vareta màgica, que feia justícia i que portava el partit cap a la pròrroga. La pròrroga també ha estat un monòleg dels homes de Guardiola i el gol només era qüestió que arribés. I ha arribat. A la segona part del temps extra afegit, tot just iniciada, una centrada de Dani Alves ha trobat desmarcat Leo Messi, que ha rematat amb el pit. Amb l'escut. Un gol màgic que donava al Barça el sisè títol d'una temporada que ja era inoblidable amb el triplet, però que ara passarà a la història amb lletres d'or i el nom de 'Barça de les sis copes'. Al final del partit, un dels primers en fer declaracions ha estat el president blaugrana, Joan Laporta, que ha volgut dedicar el títol "a tots els barcelonistes de tot el món, repeteixo, de tot el món". Laporta també ha recordat, traient pit, que d'aquesta manera el Barça és reconegut com a millor club del món i que s'estableix un rècord amb els sis títols "igualable, pero no millorable. Per tant, el millor Barça de la història". FOTOGALERIA SPORT: Les millors imatges del partit

SPORT: El mundo a sus pies

El Mundo Deportivo: 1-2: El Barça, campeón del Mundo al vencer a Estudiantes

AS: Messi cierra el círculo perfecto azulgrana

Marca: Pleno azulgrana derecho a la historia

elPeriódico: Més que una llegenda

LaVanguardia: El mejor Barça de la historia cierra su año mágico con una épica remontada

Avui: La premsa mundial ret homenatge al Barça més gran

La Coordinadora Nacional de les Consultes també es desmarca de la ILP

La Coordinadora Nacional de les Consultes ha celebrat avui una assemblea plenària, però no ha parlat sobre la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per convocar un referèndum vinculant el 25 d'abril que tres dels seus membres (Anna Arqué, David Vinyals i Josep Antón Martínez Llorach) van presentar dilluns al Parlament 'a títol individual'. Segons ha explicat a el diputat d'ERC Uriel Bertran, la Coordinadora en queda al marge i es dedicarà exclusivament a organitzar consultes sobiranistes. De fet, aquesta reunió ha servit per començar a organitzar la propera cita, del 28 de febrer. Així, ni tan sols s'ha sotmès a votació cap qüestió referent a la ILP, que només assumeixen els seus promotors a títol individual.

Avui: La coordinadora de les consultes sobiranistes ratifica la data del 28 de febrer per a la segona tanda

Puigcercós diu que ERC vetllarà perquè no es dilati l'abolició de les corrides de toros

Esquerra denunciarà qualsevol intent que pretengui que en aquesta legislatura no s'aprovi la llei El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha assegurat avui que la seva formació política vetllarà perquè no s'endarrereixi l'aprovació de la llei que pretén prohibir l'espectacle taurí, després de l'admissió a tràmit ahir al Parlament de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que advoca per això.

"El que no acceptarem ara és dilatar el procés, que és el que es pot intentar perquè no s'acabi d'aprovar mai la llei. Per tant, denunciarem qualsevol voluntat de dilatar el procés perquè en aquesta legislatura no es pugui aprovar la llei", ha declarat Puigcercós al Consell Nacional del partit republicà.

Per al líder republicà la Iniciativa Legislativa Popular "és un "clamor" i era "un anhel d'ERC", i podria fer que Catalunya fos "capdavantera en drets civils, i en drets i benestar dels animals".

Puigcercós ha destacat que el seu partit ha estat "coherent" en el seu vot, ja que ha recordat que van ser ells els promotors de la reforma de llei de protecció dels animals de 2003 i que el seu partit ha declarat antitaurins alguns dels municipis on governa.

Alarma a l'Ebre pels correbous

Carod, Saura i Bosch reivindiquen la vigència dels plantejaments de Nacionalistes d'Esquerra 30 anys després

El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, el conseller d'Interior i president d'ICV, Joan Saura, i el president d'ICV-EUiA al parlament, Jaume Bosch, han reivindicat aquest divendres la vigència dels plantejaments ideològics de Nacionalistes d'Esquerres (NE) 30 anys després de la seva formació. Els tres ex militants i impulsors de Nacionalistes d'Esquerra han participat amb altres ex dirigents de la formació ja extingida en la presentació de l'arxiu històric de NE que la formació d'ICV Nous Horitzons ha elaborat amb l'Arxiu Nacional de Catalunya. L'acte s'ha fet al Casino l'Aliança del Poble Nou de Barcelona, on va néixer NE el desembre del 1979.

Montilla afirma que dir que Catalunya és una nació és una realitat i no un desig constitucional

El president de la Generalitat, José Montilla, ha assegurat durant l'acte solemne de celebració del 650è aniversari de la institució que afirmar que Catalunya és una nació és "definir una realitat" i no un "desig constitucional".

Montilla, durant la declaració a la qual han assistit representants de totes les forces polítiques, ha subratllat que afirmar la nacionalitat de Catalunya és possible per la "continuïtat històrica" de la Generalitat, tot i dictadures i guerres, i per tant no és un deliri o un caprici, sinó la "suma de sentiments i fets".

"En afirmar que Catalunya és una nació simplement volem expressar lliurement allò que som i allò que volem seguir sent", ha insistit, si bé ha afegit que l'esmentada afirmació es pot fer des de la "lleialtat" a la resta de "pobles veïns" amb els quals es comparteix una realitat política d'abast més ampli, referint-se a la resta de regions. El president número 128 de la història de la Generalitat ha afirmat que l'institució no és un "accident de la història", sinó més aviat el fruit d'un "esperit tossut" de desig per a la pau, la justícia i la llibertat, ja que "a Catalunya, democràcia equival a autogovern". Citant el cantautor Joan Manel Serrat, ha recordat que Catalunya és una "pàtria disposada a rebel·lar-se quan se la nega", i ha afirmat també que la nacionalitat no es reivindica simplement per un desig de "reconeixement institucional".

Josep Maria Solé i Sabaté: 650 anys d’història de la Generalitat de Catalunya

Acord de mínims insuficient a Copenhaguen

Finalment la Cimera contra el Canvi Climàtic celebrada a Copenhaguen ha assolit un "acord de mínims", i no vinculant, després d'una llarga matinada de debats. Els líders de les grans potències havien assolit un pacte no vinculant que establia un compromís de reduccions de gasos hivernacles -obligatoris i voluntaris- i ajudes financeres als països pobres, però la negativa de l'eix bolivarià (Veneçuela, Cuba, Nicaragua i Bolívia) i Sudan a signar-lo per considerar-lo insuficient ha posat en perill, fins i tot, aquest acord mínim que tots els líders ja s'han afanyat a dir que cal millorar. Una argúcia legal, "prendre nota de l'acord pactat", ha permès aprovar el document sense consens -calia el vot unànim dels 192 països presents- i posar en marxa amb caràcter urgent i immediat una ajuda de 21.000 milions d'euros als països pobres durant el trienni 2010-2012. VilaWeb: Els Estats Units i la Xina patrocinen un acord ínfim a Copenhaguen

Alarma a l'Ebre pels correbous

Els defensors dels bous a les Terres de l'Ebre temen que el Parlament pugui deixar-los sense tradició. Asseguren que no es maltracta els animals i busquen protecció legal per poder continuar fent correbous Gervasi Aspa (ERC), alcalde de Deltebre, es declara contrari a les corrides de toros, però és un defensor a ultrança de la "cultura" dels bous. "Si es prohibís, la gent se sentiria atacada i es mobilitzaria", afirma. "Estem molt preocupats", corrobora Ferré. Segons l'alcalde de Deltebre, a més, en cap de les modalitats de bous que se celebren en municipis del Baix Ebre i el Montsià (les més populars són el bou capllaçat, en què l'animal és arrossegat amb llaços lligats a les banyes, i el bou embolat, amb boles de foc a la cornamenta) es maltracta els animals. Aspa atribueix les crítiques al "sectarisme" i al "desconeixement", i assegura que, des fa quatre anys, hi ha un protocol de bones pràctiques promogut per la delegació del govern que assegura el respecte per l'animal. Com que les denúncies de les protectores no cessen, alguns ajuntaments busquen la manera de blindar la tradició. Una via que impulsa CiU és donar rang de llei al citat codi de bones pràctiques. Els plens de Deltebre, l'Aldea i Amposta han aprovat demanar al departament de Cultura que inclogui la festa dels bous al catàleg de patrimoni, i que sigui reconeguda com a festa d'interès nacional. "Esperem obtenir reconeixement i protecció. Prohibir-la seria un daltabaix", diu Daniel Andreu (ERC), alcalde de l'Aldea. Avui: L'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les l'Ebre assegura que 'massa gent opina sense conèixer la realitat'