lo carrer del riu

lo carrer del riu

04 de febrer, 2009

Junqueras sí que anirà amb els 10Mil a Brussel·les

...i a Berga, per defensar la Patum. Oriol Junqueras 040209 CATr El candidat d'Esquerra Republicana de Catalunya a les eleccions europees, Oriol Junqueras, ha afirmat avui que estarà 'encantat' d'anar el dia 7 de març a Brussel·les amb els 10 mil catalans que hi aniran a demanar el dret a l'autodeterminació. Junqueras ha fet aquestes declaracions al programa L'oracle, de Catalunya Ràdio. 'La meva obligació és estar al seu costat i donar el mínim suport que jo pugui representar' ha declarat Junqueras. El candidat d'ERC considera que la independència de Catalunya i el benestar dels catalans s'ha de defensar 'on faci falta' i ha conclòs que 'en defensa de la independència de Catalunya, jo hi seré sempre'.

Finalment, Oriol Junqueras ha anunciat que assistirà aquest dissabte a Berga a l'acte per protestar contra la directiva de la UE que regula l'ús de material pirotècnic. Oriol Junqueras ha afirmat que assistirà a l’acte que realitzaran més de 450 entitats de la cultura popular catalana relacionades amb la pirotècnia i el foc aquest dissabte a Berga per protestar contra la directiva de la UE que regula l’ús d’aquest material. Junqueras considera que ‘la directiva europea afecta els correfocs i altres manifestacions culturals i és una demostració més de la necessitat que Catalunya sigui un estat, perquè si fóssim independents seríem nosaltres mateixos qui decidiríem quines són les excepcions previstes per la pròpia directiva comunitària, mentre que ara depenem de l’estat espanyol també en aquesta qüestió’.

Educació proposa de començar el curs abans i fer una setmana de vacances al febrer

... i també dos dies de festa després del penúltim dimecres d'abril i cada primer divendres dels mesos senars. Iupiiiiiiiiiiiiii!!! eMaragall 040209 RAC1 El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha anunciat avui que la Generalitat preveia de començar les classes el 7 de setembre i instaurar una setmana festiva durant el febrer per millorar la distribució dels descansos dels alumnes i els dies lectius. Un altre canvi previst és la supressió de l'horari intensiu. Maragall també ha dit que l'oferta de lleure augmentaria durant els nous períodes de vacances. La proposta es comença a debatre avui mateix.

Però la proposta d'Educació, que es presentarà al consell escolar de Catalunya, de moment no convenç pas tothom. La Federació d'Associacions de Pares d'Alumnes de Catalunya (FAPAC) considera que resta pendent la conciliació de l'horari laboral i escolar. 'Els casals són molt cars i la majoria de famílies no es poden fer càrrec dels fills perquè treballen', explica la portaveu de la FAPAC, Yolanda Españó.

També el sindicat de professors de l'ensenyament, USTEC, considera que una pausa al mig del curs pot resultar difícil per a les famílies. 'Fer alguna setmana de descans a mig curs és positiu per als professors, però també hem de pensar què en faran els pares, dels fills', comenta la portaveu d'USTEC, Rosa Cañadell. A més a més, en un comunicat, el sindicat demana que la proposta no es faci efectiva encara el curs vinent per tal que hi hagi temps 'd'obrir un debat sobre com es pot racionalitzar el calendari escolar des de la millora de la qualitat educativa i des de la conciliació de la vida laboral i familiar.'

Avui:Els socis del tripartit lamenten que Maragall no els comuniqués el nou calendari escolar

Avui: La USTEC considera que Maragall s'ha precipitat amb la proposta

VilaWeb/ElPunt: Maragall proposa avançar una setmana l'inici de curs i fer vacances al febrer

La PDE exigeix que el nou Pla de conca de l'Ebre inclogui el cabal ecològic del riu

No descarten plantejar noves mobilitzacions La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) durà a terme aquest dissabte a Tortosa un debat centrat en el nou Pla Hidrològic de la conca de l'Ebre i en l'exigència que aquest tingui en compte el cabal ecològic del riu. L'entitat ha convidat al debat diferents institucions perquè ‘posin damunt la taula les cartes’ sobre el nou Pla Hidrològic, que està en fase de redacció. El portaveu de la PDE, Joan Antoni Panisello, ha afirmat que 'és positiu fer un Pla Hidrològic perquè té en compte tota la regulació del riu, però cal que també tingui en compte el cabal ecològic'. Totes les institucions convidades han confirmat la seva assistència, excepte el Ministeri de Medi Ambient.

La PDE vol aprofitar el debat per plantejar el seu 'cavall de batalla' pel que fa al Pla, com és el cabal ecològic de l'Ebre. Panisello l'ha qualificat d''assignatura pendent' i ha afirmat que les Terres de l'Ebre 'es juguen molt' amb el nou Pla, ja que estarà vigent fins l'any 2027. Han confirmat la seva assistència la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE), l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), la Fundació Nova Cultura de l'Aigua (FNCA) i l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA).

L'acte, que tindrà lloc a les vuit del vespre a l'auditori Felip Pedrell de Tortosa, s'iniciarà amb una breu exposició de cada institució participant i seguirà amb un debat obert. Panisello ha afirmat que la PDE 'farà diverses preguntes' i que espera 'que ens les responguin'. Així, l'entitat aprofitarà la presència d'organismes com la CHE o l'ACA per parlar del procés de descontaminació del pantà de Flix (Ribera d'Ebre) i la construcció dels pous de Vinallop com a mesura preventiva, i del canal de regadiu Xerta-Sénia, que la PDE qualifica de 'transvasament cap al sud'. Juntament amb el Pla Hidrològic, ha dit Panisello, aquests són els 'fronts oberts' de la PDE.

Tot i reconèixer que el debat inclourà alguns 'aspectes tècnics', el portaveu ha animat la societat ebrenca a assistir-hi. A més, ha afegit, la Plataforma 'no descarta que durant l'assemblea surti alguna nova proposta de mobilització'.

VilaWeb/ElPunt: Els afectats pels pous d'emergència de Vinallop signen l'expropiació a les finques

Carod diu que Espanya no té “cap autoritat moral” per jutjar Israel mentre no s'anul·li el judici a Companys

El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha assegurat aquest que mentre “Espanya sigui incapaç de jutjar democràticament la seva història més recent i incapaç d'anul·lar el judici al president Companys, no té cap autoritat moral ni política per jutjar cap altre país del món”, referint-se a les diligències obertes per l’Audiència nacional per presumptes vulneracions dels drets humans comeses per set militars israelians, entre els quals l'exministre de Defensa Benjamin Ben-Eliezerde, per un bombardeig perpetrat en un barri de la Franja de Gaza el 22 de juliol de 2002 en el qual van morir 15 persones, 14 d'elles civils.

En una entrada al seu blog, Carod declara la seva “sorpresa” per aquesta actuació de l'Alt Tribunal i afirma, no sense ironia, que celebra “la inquietud que genera al si de l’Audiència Nacional la defensa dels drets humans”, però al mateix temps assenyala que “abans de donar lliçons a tercers, aquesta institució podria començar per les vulneracions dels drets humans comesos a Espanya durant els quaranta anys que va durar la dictadura franquista”.

El bloc d'en Carod: Justícia universal? Companys!

Arxiven la causa per la crema d'una bandera espanyola durant la Diada passada

El Jutjat d'Instrucció número 23 de Barcelona ha arxivat del procés obert contra Elisenda i Joaquim, dos militants de la CAJEI , per la crema d'una bandera espanyola durant la passada Diada.

Segons ha informat Alerta Solidària, el jutjat ha emès una interlocutòria on indica que arxiva la causa per la manca de mitjans per "identificar els autors de la crema".

Alerta Solidaria ha indicat que els processats van ser citats a l'Audiència Nacional, amb altres dos independentistes, el 22 d'octubre passat per la crema d'una fotografia reial.

L'entitat nacionalista ha lamentat que els jutges no acusessin de "manca de professionalitat" als Mossos d'Esquadra que van imputar aquets delictes als processats. I és que Alerta Solidària denuncia que la policia va identificar militants independentistes amb "fitxers polítics il·legals".

VilaWeb/ElPunt: Arxivada la causa per la crema d'una bandera espanyola

ERC expressa el seu ‘disgust’ per la contractació de Levantina de Seguridad

La portaveu d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) al Parlament de Catalunya, Anna Simó, ha explicat que han demanat informació al Govern sobre la contractació de l’empresa Levantina de Seguridad, vinculada a l’extrema dreta i amb antecedents de violència racista i xenòfoba, per part de la Conselleria de Cultura per efectuar la vigilància de tres monuments a les Terres de l’Ebre. Un cop coneguda la notícia es va iniciar una campanya d’enviament massiu de correus electrònics al conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras. Aquesta campanya es va redirigir cap al conseller d’Economia i Finances, Antoni Castells, ja que Cultura responia que l’empresa va ser homologada per la Comissió Central de Subministraments, un organisme d’aquesta darrera conselleria. El president de la Generalitat, José Montilla, ha afirmat en roda de premsa que l’empresa ‘reuneix els requisits’ i que ‘la ideologia del seu propietari ‘no l’inhabilita’ ni pot ser motiu per revocar el contracte. Simó ha declarat des del Parlament: ‘Em dol que una empresa dirigida per una persona d’aquestes característiques’ pugui vigilar aquests monuments, i ha afegit que caldrà veure si complia els requisits per estar registrada i poder optar a les licitacions públiques. Tot i això, creu que tot indica que l’empresa ‘va guanyar el concurs netament i estava acreditada’.

El Parlament Europeu demana als estats que acullin presoners de Guantánamo

El Parlament europeu ha aprovat avui una resolució en què demana als països de la Unió Europea que ajudin el president dels Estats Units, Barack Obama, a tancar Guantánamo i que acceptin acollir-ne presos si les autoritats nord-americanes així ho sol·liciten. Alhora, ha suggerit que els països que ho facin podrien rebre ajudes. La resolució ha estat aprovada per una àmplia majoria: cinc-cents quaranta-dos parlamentaris europeus n'han votat a favor.

En canvi, cinquanta-cinc parlamentaris ho han fet en contra i cinquanta-un s'han abstingut en la votació. Tal com avançava la comissària europea d'Afers Exteriors, Benita Ferrero-Waldner, fa uns dies, serà cada estat membre de la UE qui decidirà si acull o no presoners.

Els parlamentaris europeus consideren que la decisió d'Obama de tancar Guantánamo representa un 'canvi important' en la política dels Estats Units pel que fa a respectar el Dret Humanitari i Internacional.