lo carrer del riu

lo carrer del riu

10 d’abril, 2008

L'Eurocambra insta els caps d'Estat i de govern a boicotejar la inauguració dels Jocs de Pequín

El Parlament Europeu ha demanat als caps d'Estat i de govern dels 27 que boicotegin la cerimònia d'obertura dels Jocs Olímpics de Pequín si la Xina no accepta dialogar amb el Dalai-lama.

El ple de l'Eurocambra ha aprovat una resolució en la qual "condemna amb fermesa la repressió brutal exercida per les forces de seguretat xineses contra els manifestants tibetans" i exigeix el seu alliberament immediat.

La resolució –aprovada per 580 vots a favor, 24 en contra i 45 abstencions– compta amb el suport de gairebé tots els grups polítics. Els parlamentaris demanen a la presidència eslovena que s'esforci "per aconseguir una posició comuna de la Unió Europea en què es refereix l'assistència dels caps d'Estat i de govern i de l'alt representant de la UE, Javier Solana, a la cerimònia d'inauguració dels Jocs Olímpics", mantenint "l'opció de no assistir-hi en cas que no es reprengui el diàleg entre les autoritats xineses i el Dalai-lama".

El Parlament vol, a més, que es porti a terme "una investigació oberta i independent, sota els auspicis de les Nacions Unides, sobre els disturbis i la repressió que s'han produït recentment al Tibet".

La resolució sol·licita als 27 que "segueixin amb atenció els esdeveniments" i suggereix que els representants diplomàtics de la UE a Pequín visitin el Tibet amb l'objectiu "d'informar el Consell sobre la situació actual".

Aquí passa algo !!!

Móra d'Ebre es planifica com a àrea residencial estratègica i acollirà 551 nous habitatges El municipi de Móra d'Ebre és una de les poblacions planificades pel departament de Política Territorial i Obres Públiques i el de Medi Ambient i Habitatge com a àrea residencial estratègica (ARE). D'aquesta manera, la capital de la Ribera d'Ebre compta amb una previsió inicial d'urbanitzar un total d'11 hectàrees, a la zona de la partida dels Colomers, propera al riu Ebre, que inclouran nous equipaments i 551 habitatges, dels quals una meitat seran de renda lliure i l'altra meitat de règim de protecció oficial. L'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Josep Duran, s'ha mostrat molt satisfet amb aquest nou projecte de la Generalitat que pot esdevenir un 'revulsiu econòmic' per a la població.

... i el poble resta en pau !!!

El CSN reconeix que l'incident d'Ascó 's'hagués pogut evitar' i anuncia una nova anàlisi per descartar la presència de més partícules radioactives El Consell de Seguretat Nuclear (CSN) ha confirmat la 'irrellevància' de l'incident del passat 4 d'abril a la central nuclear d'Ascó, tot i que ha manifestat que encara hi ha elements 'que necessiten un aclariment' i que hi ha indicis d'una possible deficiència en el procediment de gestió de material radioactiu. El CSN ha demanat al titular de la central d'Ascó més informació i una nova anàlisi per confirmar les dades de les quals l'ens disposa, a la vegada que ha reconegut que l'incident 's'hagués pogut evitar' i ha donat a conèixer que en breu es farà una nova campanya d'anàlisi de l'entorn de la central per descartar definitivament la presència de més partícules radioactives. VilaWeb/ElPunt: El Consell de Seguretat Nuclear diu a Ascó que la fuita «s'hauria pogut evitar»

Uiiiiiiiiiiiiiiii !!! Que treuen pitet !!!

El president del País Valencià, Francisco Camps, ha assegurat que "si s'hagués aprovat el Pla Hidrològic Nacional (PHN) i el transvasament de l'Ebre" Barcelona "no patiria" ara problemes d'aigua.

Camps ha fet aquestes declaracions durant el ple del Comitè de Regions de la Unió Europea, que ha aprovat aquest dijous l'informe del president valencià, que advoca entre altres solucions pel recurs als transvasaments per pal·liar l'escassetat d'aigua i la sequera a Europa. Així, s'ha aprovat una moció en què, en cas de necessitat, els països de la Unió es puguin cedir aigua.

L'informe, que amb altres documents servirà d'orientació per a futures polítiques comunitàries, ha estat aprovat amb 43 esmenes, algunes de les quals delimiten les condicions per fer ús d'infraestructures com els transvasaments.

Catalunya i Aragó han votat en contra del text després que es rebutgessin moltes de les seves propostes, mentre que Múrcia hi ha mostrat el seu suport. El document és "fonamental per als països del sud de la Unió Europea i les seves regions, que en el futur tindran accés igualitari a l'aigua, siguin riques en aquest bé o no", segons ha declarat Camps quan s'ha acabat la votació.

El president de la Generalitat valenciana ha assenyalat que "no existeixen alternatives" per al recurs als transvasaments –que ha quedat ratificat amb l'aprovació del text–, però sí "mesures complementàries d'estalvi, eficiència en l'ús de l'aigua i de respecte al medi ambient".

Així mateix, ha destacat que l'aprovació del text dóna suport "al concepte de nació, ja que es farà el repartiment segons els principis de solidaritat i subsidiarietat".