lo carrer del riu

lo carrer del riu

30 d’abril, 2010

Ascó i els agents socioeconòmics a favor de l'MTC reclamen al govern que rectifique

Volen guanyar per esgotament!!! L'Ajuntament d'Ascó va reunir ahir representants d'una trentena d'institucions i entitats catalanes que donen suport a la seua candidatura perquè el magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears i el centre tecnològic s'instal·len a la Ribera d'Ebre. Foment del Treball, la UGT, les cambres de comerç de Reus i Lleida, el Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya, la UPC i la URV són algunes de les entitats que van assistir a la convocatòria, en la qual es va acordar fer arribar un document al govern de la Generalitat, el Parlament i el Ministeri d'Indústria en què s'exposin els motius pels quals defensen la candidatura d'Ascó. Els agents socioeconòmics busquen una rectificació per part del Parlament, que s'hi ha pronunciat dues vegades en contra.

La presència a Ascó de científics que estudiaran la reutilització dels residus nuclears és un dels arguments que fa servir la UGT per mostrar-se a favor del cementiri nuclear. «És una oportunitat per assegurar el futur de les Terres de l'Ebre», va indicar el secretari general de la UGT, Josep Maria Àlvarez, que va assistir a l'acte acompanyat del secretari general de la UGT a l'Ebre, Wifredo Miró.

A més dels agents econòmics i socials, representants d'una tretzena d'ajuntaments del Camp i l'Ebre van assistir a l'acte, encara que no tots favorables al cementiri nuclear, com és el cas de l'alcaldessa de la Fatarella.

Els partits catalans donen suport a Castells però són escèptics amb el PSC

Antoni Castells PSC 300410 CATr

Les crítiques del conseller d'Economia, Antoni Castells, a la inacció del president José Luis Rodríguez Zapatero a l'hora de renovar el Tribunal Constitucional i garantir la integritat de l'Estatut han provocat reaccions de suport de les forces catalanes i també retrets -fins i tot des del mateix tripartit, per l'actitud ambigua del PSC a Madrid.

Després de poder sentir d'aprop els retrets que aquest mateix migdia li han fet des de la Moncloa per les seves declaracions a Catalunya Ràdio, Antoni Castells ha trobat el suport de les forces que van donar suport a la resolució aprovada dijous pel Parlament en defensa de l'Estatut,de la renovació del TC i d'exigència perquè l'alt tribunal s'inhibeixi respecte a la llei catalana.

Castells: 'Catalunya és més important que la vinculació del PSC amb el PSOE' (VilaWeb)

ERC vol ja la sentència per convertir les eleccions en un referèndum sobre la viabilitat de l'Estatut

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha insistit aquest divendres en què els republicans volen la sentència ja perquè les eleccions es converteixin en un referèndum sobre la viabilitat de l'Estatut i de l'estat de les autonomies. Ha avisat que 'l'Estatut ja està sentenciat' i la sentència 'serà catastròfica'. Ha acusat PSC i CiU d'intentar 'enganyar' la ciutadania demanant la renovació del TC per dilatar la sentència perquè els fa 'por' anar a les eleccions havent d'explicar què proposen davant el que creuen que serà la fi de la via autonomista. A més, ha recordat al conseller Antoni Castells -que ha demanat que els 25 diputats del PSC facin front comú amb CiU, ERC i ICV al Congrés en defensa de l'Estatut- que els seus companys van votar el març en contra del que ara demanen al Parlament.

El nou ponent del TC vol anul·lar almenys 22 articles de l'Estatut

Els magistrats del TC ja tenen tres esborranys de la nova ponència sobre l'Estatut que ha redactat, per arribar a una sentència, el vicepresident de l'alt tribunal, Guillermo Jiménez.

Segons publica aquest divendres el diari El País, Jiménez ha entregat les seves propostes als seus companys, i totes tres endureixen notablement la retallada plantejada per la magistrada Elisa Pérez Vera, del bloc progovernamental.

Segons les fonts consultades pel rotatiu, la versió més suau de les tres plantejades per Jiménez per a la sentència declara inconstitucionals 22 articles (sencers o en part), un 50% més que la ponència de Pérez Vera, que n'havia marcat 15 a banda de proposar una reinterpretació d'una vintena més.

Entre els preceptes assenyalats per Guillermo Jiménez, hi ha l'article 8.1 de l'Estatut, on els "símbols nacionals de Catalunya" quedarien reduïts a "símbols de Catalunya", perquè no hi hagi cap referència a Catalunya com a nació.

Les altres dues propostes encara són més restrictives amb l'Estatut, segons El País, que no aclareix quants articles més en sortirien retallats.

Canal 9 amenaça d'anar als tribunals si la retransmissió de TV3 del Vila-real-Barça arriba al País Valencià

Canal 9 denunciarà als tribunals Acció Cultural del País Valencià si l'entitat permet que la retransmissió de TV3 del Vila-real-Barça arribi fins al País Valencià. L'entitat és la titular dels repetidors que fan arribar el senyal de Televisió de Catalunya al territori governat per Francisco Camps (PP), i la Generalitat Valenciana vol impedir de totes totes que s'utilitzin els reemissors que encara funcionen –n'hi ha de clausurats judicialment a petició del govern valencià– emetin el partit d'aquest dissabte, de màxim interès.

Per això, la televisió valenciana ha fet arribar a Acció Cultural un requeriment notarial en què exigeix a l'entitat que “s'abstingui d'emetre dins del territori de la Comunitat Valenciana” del Vila-real-Barça, ja que consideren que Canal 9 té en exclusiva els drets d’emissió d’aquest partit al País Valencià.

Segons un comunicat d'Acció Cultural, Canal 9 adverteix en el requeriment que, en cas d'incompliment de la seva exigència, "es reserva l'exercici de les accions civils i penals que corresponguin”, i també “la reclamació d'indemnitzacions pels danys i perjudicis causats”.

Davant d'aquesta "amenaça de càstig legal i econòmic", Acció Cultural ha decidit no emetre els partits. L'entitat creu que aquest avís "expressa la certesa que té Canal 9 que els televidents valencians, cas de poder triar, prefereixen veure aquests partits (i no només l’esport) a TV3", i per això ha decidit "impedir que els valencians tinguin dret a la lliure elecció de canal".

Acció Cultural aprofita l'incident per "fer una crida als ciutadans per fer un darrer esforç per recollir els pocs milers de signatures que falten per arribar al mig milió de signatures vàlides per fer possible la tramitació del projecte de llei que impulsa la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) Televisió sense Fronteres".

Google paralitza l'Street View a Alemanya

Google ha anunciat que atura la posada en marxa a Alemanya del servei Street View, que ensenya ciutats senceres amb fotografies de cada carrer. Google ha dit que intentarà trobar la manera de satisfer les queixes dels usuaris que ja abans de la posada en marxa han denunciat l'empresa californiana per invasió de la privacitat. Una solució podria ser enfosquir aquelles zones de les ciutats on alguna persona ha presentat una denúncia.

La decisió de Google arriba després d'una reunió amb la ministra alemanya de consum, Ilse Aigner, que ha destacat precisament pels seus atacs contra aquest producte del gegant informàtic. Aquesta mateixa setmana l'Agència de Protecció de Dades alemanya havia exigit a Google que deixés d'escanejar totes les xarxes wifi del país ja que el cotxe que fa les fotografies per a Street View mentre les fa va registrant quines cases tenen servei wifi i quin és el seu identificador. Aquestes dades no són publicades de moment i Google afirma que li serviran per a futurs serveis de geolocalització.