lo carrer del riu

lo carrer del riu

29 de novembre, 2009

Barça 1 - R.Madrid 0. Sí !!!

Puyal 291109

El Barça s'ha imposat per la mínima al Madrid, gràcies a un gol d'Ibrahimovic a la segona part. Els blancs han plantat cara, però han perdonat a la primera meitat i com diu el tòpic, ho han acabat pagant car. El partit ha estat molt intens i equilibrat. Els blancs han vingut a jugar i el fet que el Barça tingués la pilota els afavoria perquè així feien mal a la contra. L'opció més clara dels de Pellegrini ha estat de Ronaldo al minut 20. El portuguès s'ha quedat sol davant de Valdés després d'una bona jugada de Kaká, però el porter blaugrana ha guanyat l'u contra u amb el davanter i ha enviat la pilota a córner. A la segona meitat Guardiola ha mogut fitxa. Ha tret Henry i ha fet entrar Zlatan Ibrahimovic que ha estat clau. El Barça ha tornat a jugar el seu millor futbol amb el suec al camp, que amb cinc minuts n'ha tingut prou. Centrada d'Alves i rematada tal com ve d'Ibra al segon pal. Era el minut 57. Al 62, però, el de Guardiola s'han quedat amb deu homes. Busquets ha aturat una contra amb la mà, ha vist la segona groga i ha estat expulsat. A partir d'aquí el tècnic de Santpedor ha canviat el guió del partit i els culers han prioritzat el resultat. Tot i així, Messi ha pogut fer el segon a les acaballes. Nova jugada d'Alves per la dreta, passada a l'espai per a l'argentí, que falla sol davant de Casillas. A l'últim minut, Lass Diarra ha vist la segona groga i el Madrid també s'ha quedat amb deu, però ja no hi havia temps per a més. FOTOGALERIA SPORT: Les millors imatges del partit

3.500 persones donen el tret de sortida a la campanya del 13-D

Un acte multitudinari ha donat el tret de sortida de la campanya per la participació a les consultes sobre la independència de Catalunya que celebraran la seva primera onada el 13 de desembre a 161 municipis. Unes 3.500 persones vingudes de tot el país s'han congregat a l'Auditori del Fòrum de Barcelona, omplint-lo de gom a gom, per demostrar la força d'aquest procés. Entre els assistents, cares conegudes com el periodista Miquel Calçada, el doctor Josep-Maria Terricabras, l'alcalde d'Arenys de Munt Carles Móra, els cantants Francesc Ribera 'Titot' i David Rosell o els actors Joel Joan, Anna Sahun i Carles Canut que han donat el seu suport a les consultes. VilaWeb: Tres mil cinc-centes persones obren la campanya del 13-D a Barcelona

Vídeo: Tres mil persones obren la campanya del 13-D (Avui)

VilaWeb: 'La dignitat de Catalunya només té un nom: la independència'

Tiana cedirà els locals municipals per a la consulta del 13-D

Tiana cedirà els locals municipals per a la consulta sobre la independència que se celebrarà al municipi el proper 13 de desembre. Així ho ha anunciat aquest dissabte a la nit el seu alcalde Emili Muñoz.

En un acte organitzat per la comissió ciutadana Tiana decideix, l'alcalde ha dit que "l'ajuntament no pot anar en contra de l'exercici d'un dret democràtic" i que per tant el municipi posa a disposició de la societat civil els equipaments i instal·lacions de titularitat municipal per fer-hi "qualsevol" activitat relacionada amb la consulta.

"Jo no dic que el millor per Catalunya sigui la independència, el model federal o l’autonòmic, solament dic que el poble de Catalunya, i en aquest cas, els ciutadans de Tiana, han de poder decidir el que volen” ha dit Muñoz en un acte presentat pel periodista Carles Cuní.

Els catalans que viuen a Suïssa, Holanda i el Quebec també decideixen

Els catalans que viuen fora dels Països Catalans no han quedat al marge de les consultes sobre la independència de Catalunya. Tal i com ja va avançar directe!cat, des de l'octubre algunes comunitats ja han començat a organitzar-se per tal de celebrar referèndums entre els catalans emigrats. Ara per ara, Holanda Suïssa i el Quebec ja han constituït sengles comissions per fer-la el 25 d'abril, Dia Internacional de la Catalunya Exterior. A Suïssa, diumenge vinent es començarà ja a recollir el vot anticipat, hi podran votar les persones que visquin a la confederació Helvètica i que siguin nascudes a Catalunya, que hi hagin viscut durant un temps, que siguin fills o nets de catalans o que estiguin casats o casades amb catalans.

L'Estat compra el llegat de Centelles

La família ha venut l'arxiu del fotoperiodista al Ministeri de Cultura per 700.000 euros. La Generalitat no ha pogut igualar l'oferta i les imatges podrien anar a parar al Centre Documental de la Memòria Històrica, a l'Arxiu de Salamanca.

La Conselleria de Cultura de la Generalitat s'ha mostrat sorpresa i molesta davant la notícia de la compra de l'Arxiu Centelles per part del govern espanyol. Segons ha pogut saber Catalunya Ràdio, la conselleria té previst parlar amb la família del fotògraf i el Ministeri de Cultura la setmana que ve, abans de pronunciar-se sobre aquesta qüestió.

La família feia anys que negociava la venda de l'arxiu amb el govern de la Generalitat i va començar les gestions amb el Ministeri a finals de maig. Abans havia tingut una oferta de la casa de subhastes Christie's de Madrid i d'un col·leccionista privat.

Avui: La venda de l'obra d'Agustí Centelles al Ministeri de Cultura exclou una oferta inferior de la Generalitat

VilaWeb: L'arxiu fotogràfic d'Agustí Centelles, cap a Salamanca

L'Escola del Consum visita la Ribera d'Ebre

L'Escola del Consum de Catalunya organitza, entre l'1 i el 18 de desembre, una sèrie de tallers a la Ribera d'Ebre, amb l'objectiu de formar els joves pel que fa al consum i informar-los dels drets i deures dels consumidors. Més de 500 alumnes participaran en els tallers que s'oferiran demà al Viver d'empreses de Flix.