lo carrer del riu

lo carrer del riu

19 d’agost, 2009

Barça 0 - Manchester City 1

Puyal 190809

Era el Gamper de Ibrahimovic, però el partit se l'ha endut el Manchester City (0-1), un extraordinari botí per a l'equip anglès enfront de la desesperació del Barça, que ha desplegar totes les seves armes en l'estrena del davanter suec per a assegurar-se la 44ª edició del Gamper. No ha estat possible perquè un solitari contraatac del conjunt anglès ha acabat per amargar la nit. Una única rematada entre els tres pals en la seva única aproximació a l'àrea de Pinto li ha servit al City para endur-se el Gamper, el primer per a un equip anglès. FOTOGALERIA SPORT: Les millors imatges del partit

Alfons López Tena proposa il·legalitzar la Falange

L'exvocal del CGPJ espanyol i president del Cercle d'Estudis Sobiranistes (CES), Alfons López Tena, s'ha pronunciat aquesta setmana sobre el partit Falange Española de las JONS, que preveu organitzar una manifestació ultradretana a Arenys de Munt coincidint amb la celebració del referèndum popular a favor de l'autodeterminació. Segons el jurista, el Govern espanyol hauria d'aplicar la llei de partits i il·legalitzar aquelles formacions com la Falange, que 'donen empara a actes violents i no els condemnen'. López Tena creu que si no es persegueix i il·legalitza aquesta mena de formacions és per 'manca de voluntat política i judicial', una voluntat que si que hi és a l'hora de perseguir les formacions de l'esquerra independentista basca.

Avui: López Tena proposa aplicar la llei de partits a Falange

Joan Tardà demana retirar temporalment els diputats catalans al Congrés per pressionar el TC

El diputat d'ERC al Congrés Joan Tardà ha proposat avui la retirada temporal dels diputats catalans per pressionar el Tribunal Constitucional (TC) i evitar una sentència que retalli l'Estatut. Tardà ha advocat per una campanya de pressió de tots els partits catalans sobre el PSOE. "Fins i tot el PSOE no va veure que no tenia suports al Congrés, no va cedir en el finançament", i el mateix ocorrerà amb l'Estatut, ha afegit.

Tardà ha assegurat que, segons la seva opinió, aquesta estratègia de pressió sobre el TC pot fer-se des del Congrés ja que, a Espanya, "la separació de poders és un miratge", ha considerat. "El TC està corromput ideològicament: és il·legítim, parcial i respon als criteris polítics del PSOE i el PP", ha postil·lat.

Nadal s'encomana a Montilla perquè lideri la reacció catalana a la sentència del TC

Joaquim Nadal PSC 190809 RAC1

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha manifestat aquest dimecres que 'no li interessa especialment massa' el debat generat sobre si hi ha d'haver una manifestació prèvia a la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut. 'Totes aquestes qüestions que es desgranen aquest estiu no m'interessen massa fins que no hi hagi una sentència', ha afirmat, posicionant-se així contra la marxa prèvia que demanen els republicans. La sentència 'ja arribarà' i 'tots ens pronunciarem', ha dit el conseller, que ha assegurat que és el president de la Generalitat, José Montilla, qui ha de liderar 'la reacció social, política i institucional' davant una possible retallada de l'Estatut.

Zapatero es fa enrere i modificarà les ajudes de 420 euros als desocupats

Això és un cop de calor!!! ZP ha acceptat rectificar les condicions de les ajudes de 420 euros als aturats que han perdut les prestacions, després de les queixes de sindicats i partits polítics, que consideren el repartiment de les ajudes 'parcial i discriminatori'. El govern espanyol pensa reunir-se amb els sindicats i si 'cal modificar-ho, ho modificarem'. Tot i així, el president espanyol ha dit que 'seria injust i desenfocat que una mesura de gran calat social sigues avaluada únicament pel període d'entrada en vigor'. Zapatero ha justificat que es fes coincidir l'inici de la prestació amb l'aprovació del decret perquè era un moment 'raonable' i remuntar-se cap enrere 'indefinidament' suposava un problema ja què caldria preguntar-se 'perquè abans i no després'. Sala i Martín: "Espanya podria ser expulsada de l'euro"

Catalunya, la comunitat amb menys funcionaris

Un informe de la patronal Pimec indica que a Catalunya treballa un 11,4% dels empleats públics de l'Estat, un porcentatge molt distant del pes de l'economia catalana dins de l'espanyola en diferents indicadors com el PIB, població i d'altres. La Pimec afirma que "en el conjunt de l'Estat, un de cada 7,3 ocupats treballa a l'Administració, i en canvi, a Catalunya, treballa un de cada 10,8". La patronal de la petita i mitjana empresa afegeix que a tota Espanya, "a gener de 2009 hi havia 56,3 treballadors públics per mil habitants, mentre que a Catalunya la ràtio era de 40,1". A l'informe també es pot llegir que "la proporció mitjana 2004-2009 d'empleats de les administracions sobre el total de la població registra el seu màxim a Extremadura, amb 82,8 empleats públics per cada 1.000 habitants. En segon lloc s'ubiquen un conjunt de comunitats, totes elles amb més de 60 empleats públics per cada 1.000 habitants: Madrid, Castella i Lleó, Aragó i Castella-la Manxa. Les comunitats amb els registres més baixos de tots són les Illes Balears (47,3%), la Comunitat Valenciana (44,5%), i, amb el registre més baix de tots, Catalunya, amb el 38,1%.

Denuncien un restaurant per una samarreta de Terra Lliure

Dues persones que estaven dinant en un restaurant de Girona, el passat dia 14, han denunciat l'establiment perquè quan estaven al menjador hi van entrar a dinar unes altres persones que duien una samarreta de "Terra Lliure", segons consta en la reclamació. Una de les persones que vestia amb una samarreta independentista ha explicat que "vam entrar al restaurant (el qual no vull esmentar però que ens van tractar molt bé), vam prendre els nostres llocs com a comensals, el cambrer ens va portar la carta i, quan ens va venir a prendre nota, aquest li diu a la meva mare molt respectuosament: "Heu ofès al senyor i a la senyora que hi havia aquí asseguts". Es tractava d'una parella d'uns cinquanta anys i escaig, que estaven just al costat de la nostra taula. Ens vam quedar astorats: nosaltres havíem ofès a algú? Com? Segueix el cambrer: "els ha ofès les samarretes que porteu". "El cambrer va marxar un cop havia anotat la comanda i, quan va tornar a venir, ens diu que abans de marxar el parell d'energúmens havien demanat el llibre de reclamacions (que era la primera vegada que algú els hi demanava, el tenien per estrenar). El pobre noi també es va esparverar. No ho enteníem, portàvem samarretes amb estelades i motius independentistes, cosa ben normal perquè tothom és lliure de portar el que li doni la santíssima gana, i més a casa nostra".

La Federació Catalana de Futbol estudia promoure un referèndum sobre la selecció

El president de la Federació Catalana de Futbol (FCF), Jordi Casals, s'ha mostrat interessat en estudiar la possibilitat de convocar un referèndum, un cop s'aprovi la llei de Consultes populars, per tal de consultar al poble de Catalunya si vol o no una selecció de futbol pròpia. La consulta, que no seria vinculant ja que caldria l'acceptació de la FIFA i la Federació Espanyola, aniria emmarcada dins les accions de la Federació per tal de 'catalanitzar el món del futbol'. El president de la FCF també s'ha mostrat partidari de jugar el tradicional partit nadalenc de la selecció contra una potència mundial, i si no és així no fer-lo. Per altra banda, Casals ha avançat que la FCF estudia dotar els camps de les categories amateurs d'un desfibril·lador, un aparell molt útil per tal de revifar les víctimes d'una aturada cardiorespiratòria, en clara referència a la recent mort del jugador blanc-i-blau Dani Jarque, un incident que Casals ha lamentat. 'És evident que els responsables polítics i federatius ens hem de comprometre per buscar solucions', ha reblat Casals.