lo carrer del riu

lo carrer del riu

01 de desembre, 2009

Tura: 'Les consultes del 13-D són un fenomen polític interessantíssim'

Montserrat Tura 011209 CATr

La consellera de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Montserrat Tura, considera que l’onada de consultes sobiranistes del 13-D són ‘un fenomen polític interessantíssim’, perquè ‘veiem com els ciutadans prenen la iniciativa, com s’organitzen políticament...’. Ara bé, també ha fet una crida a la serenitat, recalcant que el procés ‘potser no ha seguit les pautes que demanem a d’altres països que fan consultes i que s’han de complir’. Tura no ha revelat si votaria afirmativament o negativament a la consulta si es realitzés al seu municipi, Mollet del Vallès.

La consellera, en declaracions a L'Oracle de Catalunya Ràdio, creu que és d’allò més positiu ‘que la gent s’interessi per una qüestió, s’autoorganitzi, participi…’, fins al punt que ha lamentat que ‘tal vegada és el que trobem a faltar en d’altres debats de l’àmbit polític’.

Pilota d'Or per a Messi

Quaranta-vuit hores després que el món futbolístic enfoqués el Camp Nou pel Barça-Madrid i quedés bocabadat per l’espectacle, avui tornarà a mirar cap a Barcelona per aplaudir el seu nou rei. Leo Messi serà coronat oficialment com a Pilota d’Or 2009, que equival a dir el millor jugador mundial. Després que el 2007 fos tercer i l’any passat segon darrere Cristiano Ronaldo, l’argentí rebrà el prestigiós premi de France Football. L’acte tindrà lloc diumenge a París.

El ministeri no permetrà que l'arxiu Centelles es quedi a Catalunya

No hi ha marxa enrere, i dècades més tard l'arxiu fotogràfic d'Agustí Centelles aterrarà a l'arxiu de l'espoli de Salamanca, allà on l'històric fotoperiodista antifranquista no hagués desitjat veure'l mai. La 'revenja' dels fills de Centelles cap a la Generalitat amb la venda de l'arxiu del seu pare al ministeri de Cultura espanyol és 'irrevocable', i la ministra ja ha avançat que de cap de les maneres l'arxiu Centelles es quedarà a Catalunya. Ángeles González-Sinde ha volgut esquivar les dures crítiques que ahir li dirigia Tresserras en assegurar que l'obra de Centelles 'estarà disponible' per tots els ciutadans de Catalunya i de la resta d'Espanya al Centre Documental de Salamanca. Sinde ha defugit qualsevol responsabilitat en la compra, que feia anys que negociava el Departament de Cultura, assenyalant que ha estat la família del fotògraf qui ha decidit acceptar l'oferta del ministeri. Vicent Partal: L'episodi Centelles (VilaWeb)

Sèrbia diu que el dret d'autodeterminació dels pobles "no justifica l'escissió d'un Estat legítim"

"El dret a l'autodeterminació dels pobles no serveix de fonament jurídic per justificar l'escissió d'un Estat legítim." Aquesta idea és un dels arguments presentats per Sèrbia davant la Tribunal Internacional de Justícia, a l'Haia, per rebatre la independència de Kosovo.

La frase és de Marcelo Kohen, de la Universitat de Ginebra, un dels tres acadèmics que aquest dimarts han defensat la posició de Sèrbia en la primera sessió dels debats de l'organisme internacional, organitzats a petició del govern de Belgrad.

Segons Kohen, la independència de Kosovo és il·legal d'acord amb el dret internacional. Pel professor universitari, aquesta idea queda confirmada pel fet que la comunitat internacional "no ha acceptat, fora del context del colonialisme, la creació de cap Estat nou".

La independència de Kosovo, declarada pel seu Parlament el febrer de 2008, ha estat reconeguda per 62 països de l'ONU, entre els quals hi ha els Estat Units i la majoria dels de la Unió Europea. N'hi ha 35 que no, entre els quals destaquen Espanya, Rússia i el Brasil.

La Falange torna a posar Interior entre l'espasa i la paret anunciant 161 protestes per al 13-D

Es repeteix la història d'Arenys de Munt però augmentada i corregida: la Falange anuncia una protesta en cada un dels 161 pobles on es prepara una consulta per al 13-D –al marge de les possibilitats que tinguin de cobrir tot aquest territori– i els organitzadors de les consultes sobiranistes comencen l'estira-i-arronsa amb la conselleria d'Interior per demanar que prohibeixi les protestes.

...si a Arenys eren 100, ara que han d'estar a 160 localitats diferents toca a 0,625 falangistes-feixistes per localitat... està bé no?

Patxi López confirma la seva assistència als actes de celebració del 31 aniversari de la Constitució

No n'esperàvem menys!!! El lehendakari, Patxi López, es traslladarà a Madrid diumenge que ve, 6 de desembre, per assistir a l'acte commemoratiu del 31 aniversari de la Constitució espanyola que se celebrarà al Congrés de Diputats.

Aquesta serà la primera vegada que un president del govern basc participi en l'acte commemoratiu del dia de la Constitució, fet que el govern de López emmarca en "la normalització institucional", segons ha afirmat la portaveu, Idoia Mendia.

A més, ha volgut recordar que un membre de l'executiu basc –en concret el conseller d'Interior, Rodolfo Ares– ja va assistir a la celebració del Dia de la Hispanitat a Madrid.

L'ensenyament valencià torna a sortir el carrer

La Plataforma per l'Ensenyament Públic torna a convocar mobilitzacions a les tres capitals del País Valencià per denunciar que les reivindicacions que van motivar les mobilitzacions del curs passat i la vaga del 28 d'abril continuen sense resoldre's. És per això que aquest dimarts al vespre tornen a convocar la comunitat educativa davant els serveis territorials de València, Castelló i Alacant a les set del vespre per exigir que l'administració atengui les seves peticions i s'avingui a negociar a partir del document 'de mínims' que presenta la Plataforma. Denuncien que no va ser possible arribar a cap acord per la manca de voluntat la conselleria d'Educació.

Asseguren que l'únic punt del manifest que ha tirat endavant ha estat l'anul·lació d'impartir Educació per la Ciutadania en anglès, després de les sentències dels tribunals.