lo carrer del riu

lo carrer del riu

14 de setembre, 2008

Càrrecs electes sobiranistes ultimen una consulta d'autodeterminació

El moviment de càrrecs electes locals Decidim.cat, format per més d'un miler de regidors i alcaldes de filiació política diversa, partidaris del reconeixement i l'exercici del dret a l'autodeterminació de Catalunya, promourà una campanya en favor del dret a decidir que culminarà en una consulta a la ciutadania -en una mateixa jornada- a cadascun dels municipis del Principat que s'hi adhereixin.

No es podrà dir que sigui un referèndum a l'ús -perquè no tindrà vinculació legal- però serà una consulta que vol tenir un alt contingut simbòlic i pedagògic, articulada a través de processos participatius convocats pels ajuntaments que ho aprovin per acord del seu ple. La iniciativa pretén contribuir des del món municipal a "construir el procés democràtic cap a l'autodeterminació de la nació catalana".

El llançament de la campanya -que ja ha estat debatuda entre els promotors de Decidim.cat dels diferents partits que hi sintonitzen- s'acabarà d'acordar en una primera trobada d'alcaldes i regidors adherits al moviment el 8 de novembre a Barcelona. En la reunió, aquest moviment municipalista transversal es plantejarà també com s'organitza i es constituirà en associació.

Des que es va presentar el desembre passat, s'han adherit un total de 145 alcaldes i 870 regidors de totes les comarques del Principat, i alguns altres de la resta dels Països Catalans, sobretot de CiU, ERC i de l'Entesa pel Progrés Municipal (EPM) i ICV-EUiA. Entre els adherits també hi ha tres alcaldes i dotze regidors del PSC i un regidor de la CUP.

Manifest d'alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores pel Dret a Decidir

Els sindicats de mestres anuncien vagues per a aquesta mateixa tardor contra la LEC

El curs que s'inicia aquest dilluns estarà marcat per la discussió al voltant de la llei d'educació de Catalunya (LEC), una llei que aspira a marcar unes regles del joc pròpies en el camp educatiu i que el seu màxim impulsor, el conseller Ernest Maragall, es mostra convençut d'aprovar amb un ampli suport al Parlament. Rosa Cañadell 140908 CATinfo La portaveu del sindicat UESTEC-STEs, Rosa Cañadell, ja ha anunciat aquest diumenge que hi haurà vaga aquesta tardor mateix, abans de final d'any. En una entrevista a Catalunya Informació, Cañadell ha insistit que eMaragall "no ha escoltat" la comunitat educativa i que la futura llei no encaixa amb el model de l'escola catalana, "laica i democràtica". De moment, però, la pilota és a la teulada dels grups polítics, que a partir d'ara podran fer les seves aportacions en el tràmit parlamentari. Començant pels socis de govern: l'aprovació del projecte de llei el 29 de juliol passat no va comptar amb el suport d'ICV, disconforme amb els canvis que la conselleria va introduir al redactat final per satisfer algunes demandes de l'escola concertada i acostar-se a CiU.

VilaWeb/ElPunt: La USTEC protestarà si no es canvia la Llei d'Educació

Els Catalans Dragons s'estrenen amb una gran victòria a les semifinals de la Super League

L'equip perpinyanès de rugbi a XIII Catalans Dragons ha començat amb una gran victòria la fase final de la Super League, la principal competició europea d'aquest esport, on és l'únic club no anglès. Els de Perpinyà van guanyar ahir 46 a 8 a l'estadi Gilbert Brutus de Perpinyà contra el Warrington (sisè classificat). Ara els catalans jugaran el 20 de setembre contra el vencedor del duel entre els quart i cinquè classificats, el Wigan.

Abans d'accedir a la final, encara els caldrà superar una última semifinal, contra el perdedor del partit entre el primer classificat (Saint Helens) i el segon (Leeds). Gràcies a una magnífica temporada, en què s'han encadenat fins a set victòries seguides, el conjunt del tècnic Mike Potter conserva així l'etiqueta d'equip revelació guanyada ara fa un any, quan els Catalans van disputar la final de la Copa d'Anglaterra a Wembley.

Si l'any passat els Catalans Dragons van arribar a la final de la Copa, enguany la progressió de l'equip a la Super League ha estat notable, i ha acabat la fase regular en tercera posició. Això li permet, per primera vegada, entrar als 'play offs' disputats pels primers sis equips classificats a la lliga.