lo carrer del riu

lo carrer del riu

20 de febrer, 2010

Barça 4 - Racing 0

Puyal 200210

El Barça ha trigat exactament 33 minuts en deixar sentenciada la victòria davant el Racing i fer seus els tres punts en joc en el partit de la jornada 23 del campionat de LLiga disputat aquest vespre al Camp Nou. Iniesta ha marcat al minut 6, Henry -titular després de tres partits absent- ha trencat la seva llarga sequera amb un gol de falta directa al minut 29 i només quatre minuts després Márquez també ha marcat de falta des d'una posició similar. El partit ha estat molt plàcid per a l'equip blaugrana no només perquè l'ha decidit molt ràpidament, sinó també perquè el Racing ha estat un rival voluntariós però fluix, inofensiu en atac (no ha xutat entre pals) i massa vulnerable enrere, en el que la presència de Canales, el jove fitxatge del Reial Madrid, s'ha fet notar més pels xiulets que li ha dedicat el Camp Nou que per les seves accions. El Barça, amb les conegudes baixes d'Abidal, Alves, Keita i Xavi, ha sortit amb la novetat de Márquez en defensa, Touré al migcamp i Henry i Bojan davant, no ha fet un gran partit, però tampoc ho ha necessitat. N'ha tingut prou amb sortir molt intens per marcar la diferència ben aviat i això li ha permès dedicar la resta de partit a administrar les forces, pensant en el retorn a la Champions contra l'Stuttgart dimarts que ve. L'absència de lesions a l'equip barcelonista ha estat una de les notícies després d'una setmana en què la infermeria ha estat més notícia que el mateix futbol, i l'altra, ha estat el gol de Thiago en l'acció més destacada d'una segona part sense història. El jove del filial ha sortit a la segona part per disputar els seus primers minuts oficials amb el Barça a la Lliga i els ha aprofitat d'allò més bé marcant el seu primer gol a passada de Messi. La victòria blaugrana trasllada la pressió al Reial Madrid, que dormirà a cinc punts de distància a la classificació i estarà obligat a vèncer el Vila-real aquest diumenge al Bernabéu si no vol tornar a cedir terreny a la Lliga. FOTOGALERIA SPORT: Les millors imatges del partit

La Plataforma en Defensa de l'Ebre anuncia una gran mobilització el 30 de maig a Barcelona

La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) demana a totes les organitzacions, entitats i a la societat civil el màxim recolzament en la primera gran manifestació de l'any que s'ha convocat a Barcelona, el 30 de maig, amb l'objectiu de fer sentir a tot Catalunya les problemàtiques del territori. Més enllà de la denúncia dels perills que corren el riu Ebre i el Delta, des de la plataforma ebrenca volen visualitzar i denunciar agressions com el cementiri nuclear o la implantació eòlica massiva 'que recau de nou a la Terra Alta i la Ribera d'Ebre'. La PDE demana que la concentració sigui una 'gran festa' per fer sentir la veu més enllà del territori i perquè també es desperti l'atenció de la Unió Europea. El Punt: La Plataforma en Defensa de l'Ebre es manifestarà a Barcelona el 30 de maig

directe.cat: La Plataforma en Defensa de l'Ebre es manifestarà el 30 de maig a Barcelona

Avui: La Plataforma en Defensa de l'Ebre anuncia una gran mobilització el 30 de maig a Barcelona

MANIFEST DE LA 10a ASSEMBLEA DE LA PDE Tots els vídeos de la X Assemblea de la PDE

Multitudinària manifestació a Barcelona de pagesos i ramaders per la greu crisi que pateix el sector

Unes 7.000 persones, segons l'organització, i 3.000 segons la Guàrdia Urbana, s'han manifestat aquest migdia pels carrers de Barcelona per reclamar a la Generalitat i al govern espanyol mesures 'urgents' per fer front a la profunda crisi que pateix el sector agrari. També denuncien els abusos de les grans distribuïdores, que imposen preus 'ruïnosos' als productors i a la vegada marquen 'marges abusius' per al consumidor. Per això, entre les seves reivindicacions hi ha la de 'reclamar' una nova legislació de comerç agroalimentari, que garanteixi 'transparència' al mercat. La mobilització ha finalitzat a la plaça de Sant Jaume amb la intervenció de representants agraris d'arreu del territori. Unió de Pagesos: MANIFESTACIÓ Preus justos al camp i a la ciutat

VilaWeb: Els pagesos porten la reclamació dels preus justos a Barcelona

Avui: Uns 5.000 pagesos es manifesten a Barcelona contra la crisi del sector i els preus abusius >

Romeva encapçala la cimera dels sobiranistes d'Iniciativa

L'eurodiputat Raül Romeva és avui un dels participants més destacats de la Jornada sobre el Fet Nacional a ICV que té lloc a Barcelona. Dijous ja va deixar clar al seu blog que, després de molts anys de creure en una Espanya federal, s'ha adonat que l'única federació possible és la de Catalunya amb Europa, 'i de manera més àmplia, els Països Catalans o Euroregió'. A la jornada també hi participaran Dolors Camats i Jordi Fàbregat (EPM), entre d'altres dirigents del partit.

Construint sinergies: Una Catalunya sobirana i europea? és legítim, és necessari, és progressista.

CpC no retirarà sota cap concepte la ILP per la llei electoral i reclama sentit de país a CiU

Ciutadans pel Canvi, l'associació cívico-política promotora de la ILP per la llei electoral de Catalunya, ha decidit, amb el suport de gairebé 90.000 persones, que no retirarà sota cap concepte la seva iniciativa i aquest divendres ha demanat als partits que la tramitin durant aquesta legislatura per reobrir de nou la ponència de la llei malgrat el fracàs del primer intent. Els promotors de la ILP han reclamat a CiU 'sentit de país' perquè renunciï al seu model i assumeixi, com han fet PSC, ERC i ICV-EUiA, la proposta dels experts, la qual seria un 'gran acord' segons ha manifestat el diputat de CpC Toni Comín. Per la presidenta de l'associació, Carme Valls, no té sentit que els partits parlin d'autogovern si són incapaços de dotar el país d'una llei electoral pròpia.

Escola Valenciana celebra 25 anys en defensa de la llengua

Enguany es commemoren 25 anys des de les primeres Trobades d'Escola en Valencià, que reuniren unes 4.000 persones. Aquestes festes per la llengua cada primavera reuneixen al llarg i ample de les comarques del País Valencià al voltant de 200.000 persones. La Nit d'Escola Valenciana tradicionalment és el punt d'inici de les trobades per la llengua però enguany és especial per la commemoració d'aquests 25 anys.

El president d'Escola Valenciana, Diego Gómez, considera aquesta nit de dissabte és 'molt significativa' i que la federació ha volgut celebrar-la a la capital de La Plana 'perquè a les comarques de Castelló s’ha apostat fermament per l’ensenyament en valencià des de fa 25 anys i perquè la gent d’ací és un referent en l’ús de la nostra llengua'.

Un espectacle de Xarxa Teatre serà l'aperitiu del lliurament dels guardons en reconeixement a la tasca en favor de l'ús social de la llengua. Els premiats són el grup Obrint Pas, la professora i membre del Consell Valencià de Cultura, Isabel Ríos, i l'associació castellonenca que representa 'el Betlem de la Pigà'.

Diego Gómez: "No es pot sacrificar el valencià per incorporar l'anglès" (Avui)