lo carrer del riu

lo carrer del riu

11 d’agost, 2008

Castells acusa De la Vega de voler intimidar Catalunya

Castells 110808 CATr Castells 110808 RAC1 El conseller d'economia, Antoni Castells, ha manifestat que "l'especialitat de la casa del govern de l'Estat és tractar d'intimidar i d'amedrentar", en relació a les advertències d'aquest cap de setmana de María Teresa Fernández De la Vega a José Montilla. No deixa de ser sorprenent, ha dit Castells, que aquesta senyora hagi acusat Montilla de caure en l'excés verbal.

Castells ha retret el govern espanyol per no voler posar arguments sobre la taula. "De fer força soroll perquè no s'escoltin els arguments dels que en tenim. Però, això ja ho coneixem".

Així mateix, el conseller ha assegurat que "en aquests moments el que hi ha és una proposta del govern espanyol inacceptable". "En una etapa de negociació, tothom mou fitxa. Nosaltres no som dels que ens quedem asseguts", ha subratllat.

Castells creu que el govern espanyol "hauria de fer algun pas que demostrés que s'ha mogut una mica de la posició en què estava i que ho ha fet en la bona direcció". Perquè en la posició que estava el 21 de juliol, ha dit, "és molt difícil que d'allà en surti el model de finançament que es desprèn de l'Estatut".

En relació als pressupostos de l'Estat i la posició del PSC, Castells ha insistit a reclamar que els diputats socialistes 'puguin votar que sí gràcies a què els pressupostos contenen un magnífic acord, un bon acord de finançament'.

Un any sense Xirinacs

Avui fa un any que es va conèixer la mort de Lluís Maria Xirinacs, una notícia que causà gran commoció en la societat catalana. Xirinacs va deixar-se morir 'per contrapuntar la covardia dels nostres líders', i ho va voler fer enmig de la natura, 'en la soledat i el silenci', tal i com va deixar escrit en un text amb data del 6 d'agost del 2007. El cos va trobar-se l'11 d'agost al pla de Can Pegot, a Ogassa (el Ripollès). Just en aquell mateix indret avui hi ha un monòlit en la seva memòria, que es va inaugurar el 24 de juny amb la presència de mig miler de persones, en el marc del Memorial Xirinacs. Aquest no ha estat l'únic acte de record, ans al contrari, avui mateix la Fundació La Plana ha organitzat una xerrada a Santa Maria d'Oló (el Bages) sobre l'ex-senador català, conduïda per Lluís Planes i titulada 'Xirinacs: un far de la plenitud individual, social, nacional i universal'. I és que en aquest darrer any han estat molts els homenatges a qui va dedicar la vida a lluitar per les llibertats practicant la resistència no violenta, com els que recull la Fundació Randa en aquest enllaç. Un dels gestos més comuns entre els municipis catalans ha estat el de dedicar-li un carrer o plaça (vegeu-ne aquí la llista). VilaWeb/ElPunt: Un any sense Xirinacs

Viquipèdia: Lluís Maria Xirinacs i Damians

Si !!! Eto'o seguirà al Barça de Guardiola

Gairebé dos mesos després que Pep Guardiola l'inclogués a la seva llista negra, Eto'o estarà demà en la convocatòria per al duel amb el Wisla de Cracòvia. La disciplina del punta camerunès (que s'ha limitat a parlar dins del camp i que, segons el tècnic blaugrana, ha mostrat una actitud "excel.lent") li ha permès mantenir-se en un vestidor que no para d'enviar missatges públics de suport a la seva continuïtat. Amb Messi als Jocs Olímpics, Eto'o serà la referència ofensiva en l'anada de la prèvia de la Champions. Viquipèdia: Samuel Eto'o

Canal 9 s'emet en període de proves a Catalunya

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) han acordat que Canal 9 s'emeti en període de proves a Catalunya a través de la TDT. Les emissions han començat avui a les dotze del migdia pel canal 43 de la TDT, que cobreix prop del 60% de la població del Principat. En concret, aquest canal es pot veure a les comarques del Barcelonès, el Baix Llobregat, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental i el Maresme. A les Terres de l'Ebre, la majoria de pobles la pot sintonitzar regularment en analògic. Segons un comunicat de la CCMA, l'acord és un primer pas per a poder fer efectiva, més endavant, la signatura del conveni de reciprocitat entre els governs valencià i català que ha de garantir la distribució normal del senyal de TV3 al País Valencià. Els dos governs estan pendents que el consell de ministres espanyol ratifiqui l'acord. Per tal d’emetre Canal 9, Televisió de Catalunya reconfigurarà el segon múltiplex de la TDT. Aquest múltiplex, que actualment ja emet el senyal de TV3 i del canal 3/24, incorporarà Canal 9 i també una rèplica del senyal analògic del canal 33.

Whitney Houston ultima el retorn

Whitney Houston-Like I never left Les informacions sobre Whitney Houston són tan contradictòries com el seu passat de drogues i alcohol. És cert que la cantant, una icona als anys 80, està preparant el seu disc de tornada (suposadament sortirà el 10 de novembre). I que el primer senzill, Like I never left, es va filtrar a la xarxa fa alguns dies, a finals de juliol, dominant les webs musicals, mentre que el seu representant assegurava que aquesta no era la versió final, sense concretar quan estarà a punt.

Però mentre que alguns li auguren una tornada brillant després d'escoltar la seva primera cançó des del One wish for Christmas del 2003, altres diuen que ha hagut d'endarrerir el llançament de l'àlbum perquè l'addicció al tabac i a les drogues li va destrossar les cordes vocals i li va deixar una veu irreconeixible. Segons aquests rumors, la cantant ni tan sols podia aguantar les notes altes del seu famós I will always love you. Per això, l'executiu de la indústria discogràfica Clive Davis va suggerir que fes classes de cant. Després d'algunes hores amb un professor, la veu torna a estar en forma per al disc que (sembla) portarà per títol Undefeated.

En el senzill que es va filtrar a internet, Houston col.labora amb Akon: "Vaig disfrutar molt treballant amb Whitney a Like I never left. És molt cool, senzilla i educada, tot i que conservadora. La química va ser instantània". I la cançó ha fet parlar per la lletra, escrita després del divorci de Bobby Brown. Like I never left és una peça que diu: "Sí, la teva noia torna i vull que m'estimis com si mai me n'hagués anat". Akon aclareix: "Whitney no està cantant per a ningú". És a dir, que la protagonista d'El guardaespatlles no està pensant ni en el seu ex ni en la seva actual parella, Ray J1. "De fet, vam canviar algunes paraules perquè la gent no pensés que es referia a Bobby. El que crida l'atenció d'aquest àlbum, on jo col.laboro en dos temes, és que deixa enrere una situació difícil". Whitney Houston: I will always love you

Wikipedia: Whitney Houston